Cara nganyari informasi ing Kontak Gmail kanthi otomatis

Kontak Google

Liwat artikel iki, kita bakal mulang cara kekuwatan nganyari informasi ing Kontak Gmail kita, kabeh kanthi otomatis lan ora kudu nelpon siji-siji menyang kanca kanggo menehi data pribadi sing kudu diisi ing saben kothak, mula kahanan kasebut bakal bisa kolaborasi saka papane.

Kanggo nganyari informasi saka Kontak Gmail, kita bakal fokus ing panggunaan skrip cilik (kaya sing sadurunge dadi google), sing gratis temenan lan bisa digunakake kanthi terbuka, nanging ana risiko saben pangguna.

Langkah-langkah kanggo ngetutake informasi ing Kontak Gmail kita

Yen kita bakal nggunakake skrip cilik utawa makro Google kanggo nganyari informasi Google Kontak, bakal nyoba kanthi otomatis ngisi informasi kanthi njaluk saben kanca ngirim informasi masing-masing. Kanggo nindakake iki, kita mung kudu tindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • Kaping pisanan kita kudu ngetik akun Gmail kanthi kredensial masing-masing.
  • Mengko kita kudu pindhah menyang area kontak.
  • Ing kana, kita bakal milih kabeh kontak sing informasi durung lengkap.

Kontak Google 01

  • Saiki kita kudu milih lambang kasebut Klompok lan Gawe Sing Anyar.
  • Kita bakal menehi jeneng klompok anyar iki.
  • Kita ngeklik skrip (link sing bakal ditinggal ing pungkasan artikel).
  • Kita arep menyang File -> Gawe Salin ...
  • Kita nulis jeneng lan jeneng Grup sing anyar digawe ing Skrip.

Kontak Google 02

  • Kita menyang «File -> Atur versi»

Kontak Google 03

  • Kita klik ing «Simpen Versi Anyar»
  • Versi skrip anyar bakal digawe nganggo email, lan klik Ok.

Kontak Google 04

  • Saiki kita goleki "Deply as web app ..." ing Publish.

 

  • Kita ngatur jendhela ing ngisor iki minangka sing grafis lan klik ing Deploy banjur ing Ok.

Kontak Google 06

  • Klik ing "Run -> Initialize" lan nampa kabeh idin lan windows otorisasi sing katon.

Iku kabeh sing kudu dilakoni kanggo nganyari informasi saka Kontak Gmail kanthi otomatis, mung ngenteni kontak Gmail sing wis dakundang undhangan; sawise iki wis kedaden, pesen bakal tekan kothak mlebu, sing uga bakal menehi tautan tambahan, sing kudu diklik kanggo mbukak area kontak akun lan ing endi, kanthi otomatis, informasi tambahan sing diwenehake kanca bakal ditambahake. Ing kene kita mung kudu nampa informasi kasebut supaya kabeh wis siyap kabeh.

Pertimbangan kanggo nganyari informasi ing Kontak Gmail kita

Cara sing disaranake supaya sampeyan bisa nganyari informasi saka Kontak Gmail adhedhasar makro, sing dudu duweke utawa wis disiapake, nanging bakal dianggep minangka aplikasi pihak katelu. Amarga iki, kepenak bisa nuduhake informasi karo skrip sing ora ditulis dening Google kudu dipikirake. Kanggo nindakake iki, disaranake sampeyan ngatur privasi skrip iki nalika nuduhake karo kontak, kahanan sing kudu ditindakake kaya ing ngisor iki:

  • Bukak tab sing dununge skrip Google.
  • Temokake tombol Share biru sing ana ing sisih tengen ndhuwur.

Kontak Google 07

  • Klik ing tombol iki.
  • Jendhela anyar kanthi opsi privasi bakal katon.
  • Ing kana kita kudu milih opsi "Ganti".

Kontak Google 08

Ing kene, kita bisa ngerteni manawa ana jendela anyar sing bakal katon, ing endi ana 3 opsi kanggo ngatur privasi skrip lan apa sing ditindakake karo elemen iki.

Kontak Google 09

Luwih becik ditinggalake skrip iki kanthi pribadi, sanajan nggunakake karo kanca sing dipercaya, pilihan kaping 2 (kanggo sing duwe tautan) uga disaranake. Semono wae, yen sampeyan nganggep makro utawa skrip kudu umum, pilihan pertama yaiku pilihan sing kudu dipilih.

Informasi luwih lengkap - Cara sederhana kanggo nggawe feed Twitter Twitter

Skrip: Kontak Gmail


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.