Cara nginstal iOS 13 utawa iPadOS ing iPhone utawa iPad

iOS 13

Saben Apple, utawa perusahaan liyane ngeculake versi anyar utawa nganyari sistem operasi, luwih becik sampeyan ngenteni sedina supaya ora ngemot masalah operasional sing bisa uga njaluk mateni piranti kita. Nanging iku betas kanggo.

Sawise pirang-pirang wulan betas, perusahaan Cupertino wis ngluncurake versi kasebut, mula stabil iOS 13, versi iOS anyar sing misuwur ing iPad. Kasunyatane, versi iPad diganti jeneng dadi iPadOS. Ing kene kita nuduhake sampeyan cara nginstal iOS 13 / iPadOS ing iPhone utawa iPad.

Artikel sing gegandhengan:
Apa sing anyar ing iOS 13

Sadurunge nganyari piranti, kita kudu priksa manawa iPhone utawa iPad kita ora kompatibel nganggo iOS versi anyar iki. Apple fokus kabeh upaya karo iOS 12 kanggo ningkatake kinerjane, sing sukses banget, sanajan uga ing piranti lawas, minangka pratondo iOS 13 ora bakal kompatibel karo terminal sing padha karo iOS 12.

IOS 13 Piranti Kompatibel

Évolusi IPhone

iOS 13 kompatibel karo kabeh terminal sing dikelola nganggo 2 utawa luwih GB RAM. Kanthi cara iki, yen sampeyan duwe iPhone 6s terus utawa iPad Air generasi kaping pindho sampeyan duwe kesempatan kanggo nganyari iOS 13.

Yen sampeyan duwe iPhone 5s, iPhone 6, iPad Air utawa iPad mini 2 lan 3, sampeyan kudu rampung kanggo tetep nganggo iOS 12, versi sing nawakake kinerja sing dikarepake ing versi iOS ing piranti sing wis mandheg nampa nganyari wiwit biyen.

iPhone kompatibel karo iOS 13

  • iPhone 6s
  • IPhone 6s Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone XR
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone 11 (pabrik dikirim nganggo iOS 13)
  • iPhone 11 Pro (pabrik dikirim nganggo iOS 13)
  • iPhone 11 Pro Max (padha teka saka pabrik nganggo iOS 13)

iPad kompatibel karo iOS 13

  • iPad mini 4
  • iPad Air 2
  • IPad 2017
  • IPad 2018
  • IPad 2019
  • iPad Air 2019
  • iPad Pro 9,7 inci
  • iPad Pro 12,9-inci (kabeh model)
  • iPad Pro 10,5 inci
  • iPad Pro 11 inci

iPhone lan iPad ora kompatibel karo iOS 13

  • iPhone 5s
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPad mini 2
  • iPad mini 3
  • iPad Air (generasi kaping XNUMX)

Cara nginstal iOS 13

iOS 13

Sawise setaun nganggo iOS 12, piranti kasebut dadi kebak file sampah sing wis ngasilake aplikasi sing wis diinstal ing piranti, mula dadi wayah sing pas kanggo ngresiki papan tulis. Yaiku, kita kudu terus mbusak kabeh piranti kanggo nggawe instalasi sing resik, saka awal, tanpa nyeret masalah kinerja utawa ruang sing bisa dialami piranti.

Yen ora, piranti kita paling bisa uga ora bisa gawe maremamarga kena kekacauan internal ing bentuk aplikasi / file sing ora digunakake nanging isih ana ing piranti kasebut.

Yen nginstal iOS 13 sing resik lan mulihake serep, kita bakal nemokake masalah sing padha yen kita langsung nganyari piranti nganggo iOS 12 menyang iOS 13 tanpa mbusak kabeh isine.

Gawe serep nganggo iTunes

Gawe serep ing iTunes

Yen sampeyan isih pengin nganyari iOS 13 saka iOS 12, sing pertama kudu nggawe serep. Nginstal versi sistem operasi liwat versi sadurunge bisa uga nyebabake kerusakan meksa kita mulihake piranti.

Yen kedadeyan kasebut, lan ora ana cadangan, kita bakal ilang KABEH informasi sing wis disimpen ing terminal. Kanggo ngindhari jinis masalah iki, sadurunge nganyari versi sistem operasi anyar, ing kasus iki iOS 13, kita kudu gawe salinan serep piranti kita liwat iTunes.

Kanggo nggawe serep liwat iTunes, kita mung kudu nyambung iPad utawa iPhone menyang komputer, bukak iTunes banjur klik lambang sing makili piranti kasebut. Ing jendhela sing bakal ditampilake, kita kudu ngeklik Serep. Proses kasebut Bakal mbutuhake wektu luwih utawa kurang gumantung saka papan sing wis dikuwasani ing piranti dadi luwih gampang.

Gawe serep nganggo iCloud

Yen duwe rencana panyimpenan iCloud, kabeh potret kasedhiya ing méga, uga kabeh dokumen sing kompatibel karo layanan panyimpenan cloud Apple. Iki kita sampeyan bakal ngindhari nggawe serep saka terminal amarga kabeh informasi babagan kasebut disimpen kanthi aman. Sawise terminal dianyari, kita kudu ndownload maneh kabeh aplikasi sing wis diinstal.

Yen kita pengin tetep aplikasi sing padha karo iOS 12, saengga nyeret kabeh masalah sing wis dakkandhakake ing ndhuwur, kita bisa nggawe salinan serep saka terminal ing iCloud, supaya yen wis dianyari kita bisa mulihake kabeh aplikasi sing wis diinstal.

Nganyari iOS 13

Sawise nindakake kabeh langkah sing wis dakandharake ing ndhuwur, wayahe sing dipengini nganyari kanggo iOS 13. Kita bisa nindakake proses iki saka iPhone iPad utawa langsung saka iTunes. Yen ditindakake saka iPhone utawa iPad, kita kudu nindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

Nganyari iOS 13 saka iPhone iPad utawa

Upgrade menyang iOS 13

  • Setelan.
  • Umum.
  • Nganyari piranti lunak.
  • Ing Nganyari Piranti Lunak, bakal ditampilake manawa kita duwe iOS versi anyar sing bakal diinstal, khusus iOS 13. Nalika ngeklik, rincian versi anyar iki.
  • Kanggo nerusake instalasi, kita kudu ngeklik Download lan Instal.
  • Supaya nganyari ana, terminal kita kudu nyambung menyang jaringan WiFi lan pangisi daya. Batere terminal kudu luwih saka 20% kanggo proses instalasi diwiwiti.

Nganyari iOS 13 saka iTunes

Nganyari iOS 13 saka iTunes

Yen sampeyan klasik lan pengin terus nganyari piranti liwat iTunes, iki minangka langkah-langkah sing kudu diikuti.

  • Kaping kabeh kudu sambungake iPhone utawa iPad menyang komputer.
  • Kita mbukak iTunes banjur klik lambang makili piranti kita pengin nganyari.
  • Ing sisih tengen ndhuwur, ing endi informasi terminal ditampilake, klik Priksa nganyari.
  • Sawise nampa katrangan, iTunes bakal diwiwiti nganyari download lan mengko nganyari piranti.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.