Carane Line dianggo

carane baris dianggo

Kanggo dangu wis dianggep alternatif gedhe (utawa ancaman gedhe) saka Tampilan. Lan kasunyatane, tanpa kasil ngilangi aplikasi olahpesen cepet sing misuwur ing jumlah pangguna, iku isih dadi favorit akeh pangguna ing saindenging jagad, dadi favorit ing negara kaya Jepang, Taiwan, Indonesia utawa Thailand. Ing kirim iki kita bakal weruh carane baris dianggo lan alasan kenapa kita kudu nyoba aplikasi iki.

Apa Line?

baris yaiku a aplikasi olahpesen kanggo ponsel, PC lan Mac dikembangake dening NAVER, portal Internet pisanan ing Korea Kidul. Saliyane fungsi olahpesen dhasar, ngidini sampeyan ngirim gambar, video, pesen audio lan malah nelpon. Ing cendhak, kabeh sing bisa ditindakake WhatsApp.

wektu kanggo mbusak WhatsApp
Artikel sing gegandhengan:
Cara nggunakake WhatsApp ing komputer

Crita Line lair sawise ngancurake Tsunami Jepang 2011. Sing nyebabake krisis nuklir Fukushima. Ing dina iku, komunikasi conventional padha diselani ing negara Asia, kang mimpin Staff NAVER kanggo nggawe aplikasi anyar sing bakal ngidini warga kanggo komunikasi, ngatur lan golek bantuan.

Ing Mei ing taun sing padha, versi Line dirilis kanggo masyarakat umum. Ing dasawarsa pisanan sawijining orane, aplikasi nambah ora kurang saka 560 mayuta-yuta kedhaftar donya, sanajan kira-kira mung seprapat saka wong-wong mau (kira-kira 170 yuta wong) sing pangguna aktif.

Saliyane fungsi olahpesen dhasar sing dienggo bareng karo aplikasi liyane kayata WhatsApp utawa Facebook Messenger, Line nawakake pangguna kemungkinan liyane kayata layanan warta, pilihan kanggo nggawe pembayaran seluler, game terintegrasi lan kupon diskon ing sawetara merek.

Dina iki, Line utamané populer ing negara-negara Asia. Ing akeh wong ana toko fisik sing ngedol kabeh jinis merchandising related kanggo karakter populer saka game ing aplikasi.

Iki cara kerjane baris

Saiki kita ngerti asal saka aplikasi iki lan sawetara fungsi paling pinunjul, iku wektu kanggo njawab pitakonan: Carane ora Line? Kita nerangake langkah demi langkah:

Download lan nginstal

baris download

Kanggo miwiti nggunakake Line sampeyan kudu ndownload aplikasi banjur nerusake kanggo nginstal ing piranti. Iki carane sampeyan nindakake:

  1. Kaping pisanan, sampeyan kudu ngundhuh Line saka iki pranala.
  2. Sawise aplikasi Line wis diundhuh, klik tombol kasebut "Instal" banjur, ing jendhela ijin, ing "Nampa".
  3. Langkah pungkasan kalebu registrasi lengkap tindakake pandhuan installer lan ngetik nomer telpon lan data pribadhi.

Tambah kontak lan kanca

kanca baris

Sawise kita wis nginstal Line ing piranti kita, iku wektu kanggo nambah kanca kita. Kanggo iki, sampeyan mung kudu nindakake iki:

  1. Klik ing tab "Kanca".
  2. Banjur kita menyang lukisan "Golek nganggo jeneng" ing ngendi kita bakal nulis jeneng kontak sing arep ditemokake.*

Cara liya kanggo nambah kontak menyang Line yaiku maca kode QR, anggere piranti loro-lorone (kita lan kontak liyane) cedhak.

(*)  Kaya logika, padha mung bisa ditambahake minangka kontak Line kanggo pangguna liyane saka aplikasi.

Fungsi dhasar saka Line

Nelpon, ngobrol lan nuduhake file minangka fungsi paling dhasar saka Line. Kanggo ngakses, kita kudu mbukak app, pilih jeneng kontak lan pilih ing antarane pilihan ing ngisor iki:

  • Gawe a nelpon
  • Gawe a panggilan video.
  • miwiti a ngobrol (sing uga ngidini sampeyan ngobrol karo sawetara wong ing wektu sing padha).

Liyane bab kita bisa nindakake karo Line punika ngirim foto, video utawa file liyane. Kanggo nindakake tumindak iki, cukup mbukak obrolan, penet tombol "+" banjur pilih unsur sing arep dituduhake.

Stamping

stiker garis

Mbok menawa aspek Line sing paling menarik, sing mbedakake karo aplikasi liyane sing padha kaya WhatsApp utawa Skype, yaiku pilihan kanggo ngirim emoticon ing obrolan sampeyan. Kabeh thanks kanggo pilihan "Stiker".. Ing kono kita nemokake seri emoticon khusus lan gampang dingerteni. Dheweke ora kaya emoji WhatsApp klasik, amarga luwih gedhe lan nawakake kualitas grafis sing luwih unggul.

Napa nggunakake Stiker Line? Unsur kasebut minangka cara sing nyenengake lan aneh kanggo menehi sentuhan unik lan pribadi kanggo pesen kita. Sawetara conto ing gambar ndhuwur.

Stiker minangka salah sawijining alasan sing nerangake Sukses Line ing sawetara negara Asia. Ing panggonan kaya Jepang utawa Korea Selatan, iki minangka cara sing umum digunakake kanggo komunikasi lan nyebutake dhewe sing nawakake luwih akeh kemungkinan tinimbang emojis klasik.

game online

game online

Saklawasé setengah saka revenue Line teka saka iklan lan tuku ing-app. juegos sing nawakake pangguna liwat pilihan muter baris. Nganti saiki, luwih saka 700 yuta download wis didaftar. Ing ngisor iki sawetara judhul sing paling populer: Gelembung, Aku seneng kopi, Jeli, Pokopang, Pop lan Wind Runner.

Kabeh game iki ditawakake kanthi gratis. Kanggo seneng wong, sampeyan mung kudu klik ing "+" tab Line lan milih lambang game sing pengin. Saka ing kana, kita bakal ngakses kaca download sampeyan ing Google Play utawa App Store.

Mbayar Line

mbayar line

Pungkasan, kita kudu ngomong babagan platform pembayaran Mbayar Line kang dianggo liwat app. Kanggo nggunakake, sampeyan kudu ngetik data kertu kredit utawa debit ing Line, sing bakal didaftar ing salawas-lawase supaya bisa tumbas mung kanthi mencet tombol.

Wiwit Line Pay mung dianggo karo kode pribadi, ing Keamanan Dijamin, sanajan telpon sing wis diinstal aplikasi kasebut dicolong.

Ing wayahe, ora akeh perusahaan sing ana gandhengane karo Line Pay, paling ora ing Spanyol. Nanging, karo platform iki bisa kanggo nggawe tumbas ing Line Store liwat app. Ing kana kita duwe stiker, tema, game lan malah kredit kanggo telpon.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.