Carane mbusak wajam

Yen sampeyan ora ngerti apa Wajam, tegese sampeyan ora tau ngalami pengalaman sing ora nyenengake nalika nemoni ing komputer. Kuwi kabar apik. Nanging, sampeyan kudu ngerti babagan iki kanggo ngindhari kabeh risiko sing diwakili lan nyoba nyingkiri. Nanging yen wis kasep lan sampeyan duwe tim, kita bakal ngandhani sampeyan carane kanggo mbusak Wajam.

Apa iku waham?

Wajam minangka mesin telusur sing ngidini kita nggoleki konten sing dienggo bareng karo kontak liyane ing jaringan sosial. Piranti lunak gratis sing dikembangake dening wiwitan Kanada Wajam Internet Technologies ing 2011. Ing kertas, siji alat Internet liyane; ing laku, bebaya nyata kanggo komputer kita.

Sing wiwitane anggepan prasaja dadi kasunyatan ing taun 2012, nalika akeh keluhan saka pangguna sampeyan. Kaping pisanan, keluhan kasebut ana hubungane karo konten iklan invasif sing berlebihan ing browser, uga alangan sing ditemoni nalika mbusak Wajam.

Nanging sing paling awon durung teka. Sithik-sithik, aspek-aspek anyar lan kuwatir babagan fungsi Wajam sing nyata wiwit ditemokake, meh padha karo sing digunakake dening program malware. Contone, program kasebut ditemokake kanggo ngumpulake data saka pangguna tanpa ijin. Amarga iki lan alasan liyane, luwih akeh antivirus lan sistem proteksi sing nggabungake Wajam menyang piranti kasebut dhaptar ireng.

Kanggo nyoba ngindhari kontrol kasebut, Wajam terus tampil kanthi jeneng sing beda-beda (SearchAwesome, Social2Search, SearchPage lan liya-liyane), nyempurnakake cara saben dina kanggo ngusir sistem deteksi. Kanthi cara iki, wis bisa ngapusi akeh pangguna lan mlebu ing komputer. Saben versi anyar wis dicethakaké dadi luwih agresif lan angkoro saka siji sadurunge, menehi bukti akeh saka cara tumindak luwih saka reprehensible.

Kepiye carane Wajam mlebu ing komputer kita?

mbusak wajam

Kanthi cara siluman lan wicaksana, Wajam bisa mlebu ing tim kita nalika kita nginstal program ing wong-wong mau tanpa njupuk pancegahan sing tepat. Ing wektu kita nyadari iki, biasane wis kasep. Ing sisih ndhuwur browser katon bar sing padha karo kaca kaya Yahoo utawa Ask, sanajan luwih ora ana gunane tinimbang iki lan, sing paling penting, ngganggu banget.

Ora mungkin ana sing bakal ngundhuh Wajam ing komputer kanthi sukarela. Sing paling umum yaiku mlebu tanpa idin pangguna. Iku kamuflase dhewe ing paket piranti lunak gratis, kang ora mode distribusi banget elegan, ora ngandika cetha mblusukake. Pramila penting banget kanggo ngati-ati nalika nginstal program gratis ing piranti kita.

Bebaya program kaya Wajam ora mung diwatesi yen kita bakal dibombardir karo iklan sing ngganggu lan kabar sing terus-terusan. Ing risiko Padha ngluwihi. Contone, bisa ngowahi kaca ngarep kita, ngowahi setelan browser Internet, ngganti mesin telusur standar lan setelan liyane sing bakal nyebabake kita ora nyaman lan malah bisa nggunakake kabeh sumber daya komputer.

Ing jalur iki, considering carane sawetara layanan program iki nyedhiyani lan carane akeh beboyo iku entails, mung kaputusan wicaksana kanggo mbusak Wajam ing kabeh biaya.

Cara mbusak Wajam

Ana sawetara cara sing efektif kanggo nyisihake Wajam kanthi permanen lan ngindhari kabeh karusakan lan ora nyaman sing bisa nyebabake komputer sampeyan. Iki sawetara sing paling apik:

Saka Windows

mbusak program windows 10

Yen, nalika mriksa dhaptar program sing diinstal ing komputer, sampeyan nemokake sawetara jeneng sing curiga (kaya sing wis kasebut sadurunge, Wajam biasane ora katon kanthi jeneng asline maneh), sing paling wicaksana yaiku mateni utawa mbusak program sing ragu-ragu. .

Ing Windows 10, kita bisa milih nindakake saka menu wiwitan, saka kaca konfigurasi utawa saka Panel Kontrol:

Menu wiwitan:

  1. Kita pencet tombol Windows.
  2. Ing menu sing mbukak ing sisih kiwa, kita nemokake lan milih program sing curiga.
  3. Kita klik-tengen lan, ing pilihan sing katon, pilih "Busak instal".

Kaca setelan:

  1. Kita pencet tombol Start.
  2. Banjur kita pindhah menyang "Setelan".
  3. Saka ing kono, kita pisanan milih "Aplikasi" banjur "Aplikasi & fitur".
  4. Pungkasan, kita milih program sing pengin dibusak lan pilih "Busak instal".

Panel kontrol:

  1. Kita ngetik "Panel Kontrol" ing kothak telusuran ing taskbar.
  2. Kita milih "Program" banjur "Program lan fitur".
  3. Kita klik ing program kasebut lan pilih "Busak instal".
  4. Kanggo ngrampungake, tindakake pandhuan sing ditampilake ing layar.

AdwCleaner

adwcleaner

Sanajan ana akeh program sing efektif banget kanggo tugas mbusak malware saka komputer, proposal sing dipilih yaiku AdwCleaner. Alasane yaiku luwih apik kanggo mbusak toolbar, spyware, lan malware. Yaiku, kabeh "hadiah" sing Wajam nggawa menyang komputer kita.

Panggunaan kasebut gampang banget: yen sampeyan wis ndownload lan nginstal AdwCleaner, sampeyan mung kudu miwiti, pencet tombol "Scanner", ngenteni proses rampung lan, yen wis rampung, gunakake pilihan "Repair". Lan pamit kanggo Wajam lan program liyane sing padha sing cilaka kita.

Link: AdwCleaner


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.