Cara nginstal Chromecast

 

kromecast

Wiwit Google diluncurake Chromecasts bali ing 2013 akeh wektu wis liwati. Cukup supaya mayuta-yuta pangguna wis biasa nggunakake kanthi rutin. Nanging, isih akeh wong sing durung nate nyoba utawa ragu babagan operasi kasebut. Kita nerangake kanggo wong-wong mau dina iki carane kanggo nginstal chromecast lan apa kaluwihan padha bisa njaluk saka piranti pinter iki.

Siji bab sing kudu dijelasake sadurunge nerusake, supaya ora kebingungan, yaiku wiwit 2017 jeneng resmi piranti lunak Chromecast dadi Google Cast. Nanging, jeneng kasebut wis entuk bathi, mula meh kabeh wong terus nggunakake Chromecast. Kita ora bakal kurang. Ing sisih liya, piranti "fisik" isih diarani Chromecast.

Apa sing diarani Chromecast?

Sejatine, Chormecast minangka piranti sing ngidini kita ngirim konten saka seluler utawa komputer menyang televisi. Kanthi dheweke kita bakal bisa muter seri, film, musik, video game lan isi liyane liwat sambungan HDMI.

Kabeh platform sing nawakake konten audiovisual (Spotify, HBO, YouTube, Netflix, lsp.) cocog banget karo Chromecast. Padha bisa ngandika kanggo paling saka game populer sing kita kabeh wis diinstal ing Smartphone kita.

sapisan disambungake saka smartphone kita, mung pencet tombol Chromecast kanggo ndeleng apa sing lagi diputer ing layar TV. Chromecast tanggung jawab kanggo muter maneh tanpa kudu nindakake tindakan liya, supaya kita bebas nggunakake telpon kaya sing dikarepake.

Gagal Google Chromecast WiFi
Artikel sing gegandhengan:
Google Chromecast bisa uga nabrak jaringan WiFi sampeyan

Kajaba iku, akeh televisi generasi anyar wis nggabungake Chromecast native, kayata sawetara model Samsung Smart TV. Tegese sampeyan ora perlu tuku unit plug-in utawa nggawe sambungan tambahan.

Cara nginstal Chromecast langkah demi langkah

Saiki kita ngerti kabeh kaluwihan, ayo kang ndeleng carane nginstal Chromecast kanggo seneng wong. Sampeyan kudu ngerti, pisanan kabeh, ana rong jinis Chromecast: siji dirancang kanggo nggarap Google TV lan liyane dirancang kanggo disambungake saka ponsel. Loro-lorone bisa liwat Aplikasi Ngarep Google, sing kasedhiya kanggo diundhuh ing iOS lan Android.

Prasyarat

Apa sing dibutuhake kanggo nggawe sambungan Chromecast? Sejatine ing ngisor iki:

  • Un piranti Chromecast. Podemos tuku nganggo amazon utawa ing toko sing padha. Regane antara 40 nganti 50 euro.
  • Duwe a Akun Google.
  • Download ing telpon utawa tablet kita versi paling anyar saka Google Ngarep.
  • Una Smart TV lan temenan a ponsel utawa tablet.
  • duwe apik Sambungan internet lan jaringan WiFi.

Sambungake Chromecast

nginstal Chromecast

Kanthi kabeh "bahan" ing meja, sampeyan saiki bisa nerusake kanggo nyambung Chromecast kanthi tindakake langkah iki:

  1. Primero Kita nyambungake Chromecast menyang saiki lan plug menyang TV HDMI port.
  2. Sabanjure kita pindhah menyang Aplikasi Ngarep Google ing ponsel kita.*
  3. Klik ing Tombol "+" ditampilake ing pojok kiwa ndhuwur layar.
  4. Kita milih opsi kasebut "Konfigurasi piranti".
  5. Kita milih "piranti anyar" milih panggonan sing bakal ditambahake.
  6. Sawise sawetara detik ngenteni, kita bisa pilih jinis piranti kanggo nginstal (ing kasus kita, Chromecast).
  7. Pungkasan, lan tansah njaga seluler lan Chromecast sabisa, sampeyan mung kudu tindakake pandhuan sing dituduhake dening aplikasi.

(*) Sadurunge kita kudu mriksa manawa ponsel kita wis nyambung menyang jaringan WiFi.

Chromecast nganggo Google TV

Minangka kita dituduhake ing wiwitan, iki piranti liyane saka Chromecast dhasar. Ing kasus iki, ora ana transmisi konten saka ponsel utawa komputer menyang televisi. Ing kasunyatan, piranti pinter dhewe sing nggunakake aplikasi utawa game sing diunduh gratis.

google tv chromecast

Iku for sale ing google store. Regane € 69,99, kalebu biaya pengiriman, lan kasedhiya ing telung warna (putih, jambon lan biru), kanggo wong-wong sing uga ngurmati estetika.

Kanggo nggawe Chromecast iki bisa digunakake karo Google TV, langkah pisanan kanggo mlebu menyang Chromecast lan kanthi mangkono miwiti nginstal aplikasi beda sing pengin kita duwe. Langkah-langkah sing kudu ditindakake bisa dipérang dadi rong fase: sambungan lan konfigurasi.

Sambungan

  1. Pisanan, kita nguripake tv.
  2. Sawise Kita nyambungake Google Chromecast nggunakake kabel HDMI.
  3. Banjur iku Tancepake Chromecast menyang daya.
  4. Sawise sambungan wis digawe, pencet tombol ing remot kontrol TV. "Sumber" utawa "Sumber", sing kadhangkala dituduhake dening panah mlengkung.
  5. Kita ngganti layar kanggo input HDMI sing kita sambungake. Sawisé iku, remot bakal disambung kanthi otomatis.

Persiyapan

  1. We download ing Aplikasi Ngarep Google ing piranti kita.
  2. Kita mlebu nganggo akun Google kita.
  3. Sabanjure, kita milih omah sing pengin ditambahake Chromecast.
  4. Kita pencet tombol "+" dumunung ing pojok kiwa ndhuwur layar.
  5. Kene kita pindhah menyang pilihan "Konfigurasi piranti".
  6. Ing menu sing katon, pilih "piranti anyar" lan omah sing arep kita pasangi.
  7. Sawise mencet "Sabanjure", app bakal miwiti nggoleki ing antarane piranti sing cedhak. Kita kudu milih pilihan "Chromecast utawa Google TV".
  8. Pungkasan, sampeyan mung kudu ngetutake langkah-langkah sing dituduhake dening aplikasi Google kanggo ngrampungake sambungan kasebut.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

<--seedtag -->