Kepiye carane nggawe blog nganggo WordPress kanthi gampang?

Nalika nerangake blog, jeneng WordPress langsung katon minangka alat utama sing bisa digunakake kanggo duwe. CMS utawa Sistem Manajemen Konten iki wis ngatur posisi dhewe minangka pilihan sing paling apik kanggo pamula lan ahli sing pengin nggawa ide menyang web. Ing pangertèn mau, Kita bakal menehi sampeyan kabeh sing kudu digatekake babagan carane nggawe blog ing WordPress.

Minangka alternatif sing gampang digunakake, aspek teknis minangka masalah sing paling sithik nalika kita nggarap blog. Mangkono, Kita bakal ngandhani poin-poin penting sing kudu dipikirake supaya dalan sampeyan ing tugas iki gampang banget..

Apa sampeyan kudu ngerti babagan carane nggawe blog nganggo WordPress

Yen sampeyan duwe ide duwe blog WordPress, sampeyan kudu nggatekake sawetara faktor sing dibutuhake supaya entuk asil sing dikarepake. Sukses tugas iki adhedhasar nduwe gambaran sing jelas babagan apa sing pengin digawe lan digayuh.. Ing pangertèn kasebut, kita bakal njlèntrèhaké rute unsur-unsur sing kudu ditemtokake kanggo nggawe situs sing nyukupi kabeh kabutuhan sampeyan.

Apa jenis blog sampeyan pengin nggawe?

blog

Nalika kita ngomong babagan blog, kita ngrujuk menyang situs web sing bisa digunakake kanthi macem-macem cara, nanging fitur utamane yaiku koleksi entri utawa publikasi kanthi urutan kronologis. Ing pangertèn mau, nalika kita duwe idea kanggo nggawe, kita kudu langsung nemtokake apa fungsi bakal.

Ana macem-macem jinis blog: pribadi, informatif, kanggo E-Commerce, niche lan liya-liyane. Kanthi cara iki, sing pertama sampeyan kudu jelas yaiku endi sing ditargetake proyek sampeyan, supaya bisa milih jinis template, plugin lan gaya publikasi sing kudu sampeyan lakoni.

Pilih jeneng domain

Domain

Milih jeneng domain minangka langkah dhasar kanggo nggawe blog WordPress. Penting banget amarga kudu dadi jeneng sing unik, gampang dieling-eling lan bisa ngenali kegiatan sampeyan kanthi lengkap.. Jeneng kasebut bisa uga minangka salah sawijining tahap paling rumit ing proyek apa wae lan luwih-luwih yen kita njupuk menyang internet. Web wis ana luwih saka 30 taun, mula nemokake sing asli bisa dadi tugas sing angel.

Nanging, iku bisa kanggo ndhukung kita ing situs kayata jeneng.com sing ngidini kita takon jeneng sing kita duwe supaya ngerti yen lagi sibuk utawa ora.

Kajaba iku, sampeyan kudu nemtokake manawa sampeyan pengin jeneng domain .com, .org utawa sing ana gandhengane karo wilayah geografis tartamtu. Iki bakal gumantung langsung marang sifat blog sampeyan.

WordPress.com vs WordPress.org

Logo WordPress

Yen sampeyan mutusake kanggo neliti babagan WordPress, mesthine sampeyan nemokake ana WordPress.com y WordPress.org. Bedane antarane siji lan liyane yaiku sing pertama yaiku platform akses gratis lan sing nomer loro yaiku layanan mbayar.. Endi sing kudu dipilih bakal gumantung kabeh karo kabutuhan sampeyan, nanging pilihan sing paling apik ing kasus kasebut mesthi nggunakake WordPress.org.

Yen sampeyan pengin blog katon ing mesin telusuran, duwe tugas pangopènan lan kamungkinan kanggo ngatur kabeh liwat cithakan, pilihan pembayaran minangka alternatif kanggo milih.r. WordPress.com bakal menehi blog karo domain .WordPress.com, sing ora cocok kanggo nyimpen informasi utawa portal.

Pilih hosting

hosting

Nalika nggawe blog ing WordPress, kita ora langsung menyang situs web alat kasebut kanggo ngasilake. Kita bener-bener nindakake iki saka server sing nyedhiyakake layanan hosting, yaiku, perusahaan sing nyewa papan kanggo dadi tuan rumah blog kita lan ditampilake ing internet. Ana puluhan layanan jinis iki lan sing paling apik yaiku sampeyan mbandhingake alternatif sing beda-beda kanggo nemokake rega lan keuntungan sing paling apik..

Umume, perusahaan hosting menehi akses langsung menyang panel administrasi WordPress supaya bisa miwiti ngatur utawa ngunggah konten. Tegese, ora perlu nindakake langkah tambahan kanggo miwiti blog, amarga wis bisa digunakake.

Konfigurasi kanggo nimbang

Sanajan nalika mlebu ing panel WordPress, kita bakal duwe blog sing bisa digunakake kanthi lengkap, ana sawetara konfigurasi sing kudu digatekake. Pisanan sing bakal kita sebutake yaiku sing nuduhake tampilan, amarga iki minangka fasad utama blog kita. Ing pangertèn mau, ketik bagean "Penampilan" kanggo nemtokake cara sampeyan pengin kaca katon liwat katalog cithakan sing kasedhiya.

Ing sisih liya, sampeyan kudu ngatur akses menyang pangguna sing bakal ngatur utawa ngunggah konten menyang blog. Kanggo iku, ketik bagean "Panganggo" ing ngendi sampeyan bisa nggawe akun saben kolaborator blog lan uga ngganti tembung sandhi standar saka sampeyan dhewe.

Yoast

Kajaba iku, kita ora bisa lali bagean plugin. Saka kene sampeyan bisa nginstal kabeh aksesoris sing bakal ngidini sampeyan nambah keamanan blog, nambah kemungkinan kustomisasi lan ngoptimalake posisi ing mesin telusuran. Salah siji sing paling penting sing bisa kita sebutake ing titik iki yaiku YOAST SEO, sing bakal ngidini sampeyan nyetel konten supaya Google njupuk akun kasebut ing asil pisanan..

Konten sing konsisten lan berkualitas

blogger

Kunci sukses nalika ngasilake konten kanggo internet yaiku ketekunan lan blog ora terkecuali. Ing pangertèn mau, Sampeyan kudu tansah tundhuk karo tanggalan publikasi lan nganyari materi supaya situs kasebut tansah seger. Njaga frekuensi bakal nyebabake pengunjung dadi luwih setya lan menehi rekomendasi blog, amarga tansah ana entri anyar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

<--seedtag -->