Kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan carane nggawe podcast

Ora suwe sadurunge wiwitan pandemi, format podcast wiwit ngalami jaman keemasan anyar, sing banjur diwujudake kanthi kurungan. Jumlah konten audio saya tambah akeh lan iki ora liya nanging kabar apik kanggo para penggemar. Mangkono, Yen sampeyan nggoleki carane nggawe podcast dhewe, sampeyan kudu ngerti manawa ora ana sing rumit, nanging mbutuhake kerja keras kanggo sukses..

Ing pangertèn kasebut, kita bakal njlèntrèhaké ing ngisor iki kabeh unsur sing kudu digatekake supaya materi sampeyan tekan kuping umum, tanpa mbuwang andhuk ing nyoba pisanan.

Kepiye carane nggawe podcast saka awal?

podcast

Cara nggawe podcast saka awal minangka pitakonan kanthi jawaban sing cukup jembar, nanging, ing kene kita bakal nggawe dhaptar unsur sing kalebu, saka aspek teknis nganti kreatif. Ing mburi audio sing kita krungu ing platform digital, ana jam ngrancang lan karya sing mbentuk materi lan nggawe supaya menarik kanggo masyarakat. Mula, sadurunge mikir babagan mikropon sing paling apik, kita kudu nglampahi sawetara wektu kanggo nggarap ide lan konsep.

Sawise tahapan iki wis rampung, banjur kita bakal njlentrehake babagan perencanaan episode, saka tema, nganti strukture.. Iki menehi kita platform tenan kanggo miwiti proses rekaman, nemen ngurangi wates saka kesalahan lan menehi kapercayan ing kinerja. Langkah pungkasan ing proses iki bisa uga paling gampang, lan kalebu nyebarake podcast ing kabeh platform.

Unsur sing sampeyan butuhake kanggo podcast sampeyan

Ide lan konsep

gagasan lan konsep

Kabeh diwiwiti kanthi ide lan carane nggawe podcast ora ana sing istiméwa. Yen sampeyan wis mutusake kanggo nindakake, amarga sampeyan wis duwe lan langkah sabanjure yaiku nggarap kanthi kreatif, nganti dadi konsep. Konsep kasebut bakal makili kabeh aspek podcast sampeyan lan saka iku kita bisa entuk saka jeneng, nganti jinis topik sing bisa utawa ora bisa ditangani..

Contone, Gagasan kanggo nindakake podcast babagan gadget lan barang teknologi bisa nyebabake konsep panel khusus sing nguji, banjur ngrembug babagan kinerja adhedhasar tayangan saben. Iki penting banget kanggo nggawe ide lan bisa ditrapake kanggo proyek kasebut.

Sampeyan uga kudu dicathet yen, konsep menehi kita titik wiwitan kanggo jeneng podcast anyar. Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa ngantisipasi tugas kayata misahake pangguna ing jaringan sosial. Ing pangertèn kasebut, kita bisa ngomong yen tahap iki penting kanggo miwiti ing sikil tengen.

Identitas grafis

Identitas grafis

Sanajan konten adhedhasar audio, saiki, aspek grafis melu kabeh. Ing pangertèn kasebut, kanthi duwe konsep, kita uga bisa ngusulake identitas grafis podcast kasebut. Iki bakal mbantu sampeyan nangkep masarakat kanthi ora sadar, amarga dheweke rumangsa kepincut utawa diidentifikasi karo palet warna sampeyan. utawa cara tampilan aspek visual.

Kajaba iku, sampeyan bakal nggawe garis grafis kanggo gambar sing bakal dadi tutup kanggo saben episode.

planning episode

Episod

Yen sampeyan duwe konsep, jeneng lan identitas grafis, sampeyan wis duwe dhasar sing kuat kanggo miwiti ngrancang episode podcast anyar sampeyan. Iki mbokmenawa minangka salah sawijining langkah sing paling tantangan, amarga kalebu adaptasi topik sing dipilih kanggo konsep sing kita duwe.. Nanging, ing kene sampeyan bisa ngetokake kreatifitas, amarga ora ana aturan kanggo nggawe episode.

Yen sampeyan ora duwe pengalaman nggawe skrip, sampeyan bisa ngandelake sumber daya sing ditawakake web babagan topik iki. Nanging, sampeyan uga bisa njupuk kauntungan saka iki ing sih, nggawa gagasan babar blas beda kanggo sing wis wungu.

Rekaman kasebut

ngrekam podcast

Ing rekaman podcast, aspek teknis lan estetika melu sing bakal ngidini sampeyan duwe konten sing bisa diombe kanggo kuping para pamirsa. Ing pangertèn mau, iku becik kanggo duwe mikropon liyane saka komputer lan papan sepi kanggo ngrekam. Nalika akeh glitches bisa didandani sajrone nyunting, kualitas swara kudu dipesthekake ing sumber. Kabar apik yaiku ana katalog mikropon sing akeh sing cocog karo kabeh anggaran lan ngidini sampeyan muni kanthi apik.

Yen sampeyan ora duwe hardware sing dibutuhake, banjur nyoba kanggo njaga spasi minangka nyukupi sabisa kanggo rekaman resik.

Ing sisih liyane, Proses iki mbutuhake piranti lunak panangkepan audio lan ana pilihan sing gratis, gampang digunakake lan populer banget: audacity. Aplikasi iki wis ana ing pasar pirang-pirang taun lan wis dadi sekutu utama kabeh pangguna sing kudu ngrekam audio saka komputer.

Edisi kasebut

edisi podcast

Kanggo nyunting, program sing padha digunakake kanggo ngrekam biasane digunakake. Nanging, gumantung saka kabutuhan podcast sampeyan, sampeyan bisa nggunakake opsi liyane sing nyedhiyakake kemampuan maneuver liyane. Tuladhane, yen sampeyan pengin nambah potongan, interlude, swara latar mburi lan liya-liyane, luwih becik nggunakake program kaya Adobe Audition ing versi apa wae..

Nanging, Perlu dicathet yen milih piranti lunak pancen subyektif lan bakal bisa digunakake amarga cocog karo kabutuhan sampeyan.. Mulane, program sing sampeyan pilih ora peduli, anggere menehi asil sing sampeyan goleki.

Unggah podcast sampeyan menyang platform digital

Platform digital

Sawise episode utawa episode wis direkam, kita mung kudu nyebarake ing platform digital supaya masyarakat bisa ngrungokake. Kanggo ngrampungake langkah iki kanthi cara sing paling gampang, kita bakal menehi rekomendasi nggunakake platform kasebut anchor. Layanan kasebut bakal ngidini sampeyan ngirim podcast ing situs web sing paling populer kaya Spotify, Google Podcast utawa Apple Podcast. Uga, sampeyan bakal kasedhiya link sing bisa disebarake ing kaca liya kanthi manual.

Sampeyan uga kudu dicathet yen, Anchor nawakake alat online kanggo ngrekam lan nyunting podcast. Iki nggampangake kabeh karya nggawe materi, konsentrasi ing antarmuka siji. Sampeyan bisa ndhaptar, nggunakake alat kasebut lan nyebarake konten kanthi gratis, uga monetisasi.

Promosi liwat jaringan sosial

jejaring sosial

Format podcast asli saka internet lan mulane, sarana promosi utama yaiku liwat papan umum ing web, yaiku jaringan sosial. Mulane, disaranake nggawe akun ing saben platform, yen materi kasebut duwe jeneng. Iki bakal ngidini sampeyan njupuk kauntungan saka keuntungan panyebaran sing ditawakake, kanthi tujuan entuk pamireng anyar lan menehi informasi marang pamirsa sing bola-bali..

Instagram, Twitter lan TikTok bisa nggawe bedane distribusi podcast sampeyan, saengga bisa tekan akeh wong sing ora bisa diakses.

Ketekanan

Ketekanan

Iki bisa uga minangka unsur paling penting sing kudu kita lakoni nalika nggawe podcast. Konsistensi minangka faktor sing mbedakake antarane konten sing sukses lan ora.. Iki amarga format iki cukup alon akeh, kajaba sing wong misuwur sadurunge. Para pamireng ora langsung teka lan iki tegese kita kudu terus ngetokake episode lan njaga kualitase. Ing cathetan kasebut, aja pundung yen sampeyan ora ndeleng akeh banget ing sawetara episode pisanan sampeyan, bakal dibayar yen sampeyan mbangun basis penggemar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

<--seedtag -->