Iki minangka ciri dhasar sing kudu dimiliki kamera smartphone

LG

Kamera smartphone wis dadi tambahan sing menarik ing pirang-pirang kasus lan kanggo akeh pangguna dadi salah sawijining bagean dhasar ing terminal. Saben dina, akeh wong nggunakake piranti seluler kanggo motret lan sawetara malah nggunakake ing papan kerja supaya ora nggawa kamera, sing kadang ora bisa njupuk gambar sing luwih apik tinimbang terminal seluler.

Kanggo kabeh iki kamera piranti seluler wis penting banget, lan pabrikan mesthi ngerti, nalika digunakake kanthi luwih akeh nalika nawakake kamera sing ngidini kita bisa motret kanthi kualitas apik banget. Nanging, saya angel ngerti manawa sampeyan kudu duwe kamera supaya apik utawa ora, utawa kayane bisa dibandhingake karo liyane.

Dina iki lan liwat artikel iki, kita bakal nggawe gampang banget kanggo sampeyan lan bakal nuduhake sawetara ciri dhasar sing kudu dimiliki kamera ponsel cerdas apa wae supaya bisa ngerti apa kita lagi urusan karo kamera kanthi kualitas normal utawa kamera kanthi kualitas apik banget. Mesthi wae, ati-ati amarga yen sampeyan nggoleki kabeh ing piranti seluler, sampeyan bisa uga entuk rega pungkasan sing regane larang banget kanggo apa sing sampeyan pikirake mbuwang.

Megapiksel ora kabeh

Nganti saiki, isih akeh wong sing ngormati kualitas kamera smartphone kanthi jumlah megapiksel sing ana. Nanging, megapiksel dudu kabeh lan sanajan penting, iku ora dhasar ora kaya sing dipercaya para pangguna.

Supaya kamera piranti seluler bisa diimbangi, kita kudu nggawe manawa lensa duwe 8 utawa luwih megapiksel, amarga kanthi cara iki kita bakal entuk gambar kanthi resolusi sing cukup. Yen tujuane kanggo nggedhekake gambar kanthi terus-terusan, bisa uga kita kudu golek kamera kanthi 13 megapiksel sing ngidini kita duwe resolusi luwih sithik.

Sing mesthi wae ora masuk akal yaiku ngluncurake kamera kanthi 41 megapiksel, sing bakal ngasilake gambar kanthi resolusi dhuwur, nanging uga ukuran ora proporsional. Kuncine yaiku nemokake sing becik kanggo saben pangguna, tanpa kekurangan lan ora ngluwihi sing dibutuhake.

Aperture, kunci foto sing padhang

Samsung

Yen akeh pangguna ngidini dipandu nalika ngevaluasi kualitas kamera smartphone kanthi jumlah megapiksel, ana liyane sing menehi aperture luwih dhisik kanggo mutusake manawa ana ing ngarep kamera sing berkualitas utawa ora. Mesthi ora ana siji utawa liyane sing bener, sanajan kita kudu ujar manawa keterbukaan minangka salah sawijining aspek sing paling penting sing kudu dipikirake.

Lan iku bukaan kamera, sing dibayangke karo nomer sing ana ing mburi huruf cilik f, nuduhake jumlah cahya sing bisa dijupuk. Saiki kamera kamera seluler nggunakake aperture f / 2.2 lan f / 2.0, sanajan Samsung Galaxy S6 nawakake sing luwih cerah kanggo f / 1.9.

Kanggo netepake kepiye kamera smartphone, kudu ana aperture paling ora f / 2.0, sanajan ana macem-macem data iki sing bisa mbantu kita entuk gambar kanthi kualitas apik banget.

Minangka intine, kita ora kudu nutup bagean iki tanpa ngandhani kanthi cahya sing luwih dhuwur, kita bakal entuk foto sing luwih cerah lan jelas, nanging ing wektu sing padha ambane lapangan bakal dikurangi, dadi elinga ing kabeh wektu.

Sensor, bagean dhasar

Kamera bisa nggabungake macem-macem karakteristik sing menarik kanggo menehi kamungkinan njupuk gambar sing berkualitas, nanging yen ora duwe sensor sing apik, kita bisa ngomong manawa ora bisa nyoba apa wae. kanggo nawakake gambar sing berkualitas.

Saiki ing pasar, ora akeh pabrik sensor kamera lan Apa wae sing kalebu kulawarga IMX Sony lan ISOCELLs Samsung ora bakal dadi ide sing apik. Kanggo kabeh iki, tliti kanthi tliti manawa kamera piranti seluler anyar duwe sensor kasebut yen sampeyan pengin entuk gambar kanthi kualitas sing cukup.

Sensor paling populer saiki lan asil sing luwih dijamin yaiku Sony IMX240 sing bisa ditemokake ing terminal paling akeh pabrikan Jepang, nanging uga ing unggulan utama Samsung. Sensor apa wae ing kulawarga iki bakal nggawe sensor sing apik kanggo piranti seluler.

Penstabil optik, komponen dhasar

Panjar optik

Stabil optik minangka salah sawijining bagean dhasar kamera ing ponsel cerdas apa wae nanging durung dingerteni dening pangguna. Iki tanggung jawab kanggo mbenerake gerakan cilik tangan nalika njupuk gambar utawa adegan kasebut dhewe. Contone stabilisator optik bakal duwe peran penting banget nalika njupuk gambar obyek sing obah kayata mobil lan bakal penting nalika njamin gambar sing landhep lan kualitas.

Saiki, entuk terminal sing kamera ora duwe stabilisator optik, miturut pendapat kita ana sing ora ana artine, lan yaiku sing kurang luwih ora duwe pulsa sing sampurna lan yen kita entuk terminal sing kamare ora duwe OIS bakal sok dong mirsani nalika mriksa gambar sing dijupuk.

Yen sampeyan pengin nggedhekake kamera piranti seluler, priksa manawa OIS luwih apik utawa luwih apik, nanging prelu kasebut.

Tanpa piranti lunak, ora ana artine

Sanajan kasunyatan manawa kamera smartphone duwe sensor sing luar biasa, lensa kualitas lan aperture sing optimal, kabeh bakal ora ana gunane yen piranti lunak post-prosesor ora cocog. Lan iku Umume, piranti lunak sing apik kanggo ngolah gambar iku penting banget supaya kamera kasebut dhewe.

Saiki, piranti seluler paling akeh nggabungake piranti lunak kualitas kanggo ngolah gambar, nanging kadang-kadang bisa ditemokake babagan iki, utamane ing terminal sing asale saka Kulon kanthi rega sing murah banget.

Sadurunge diluncurake kanggo entuk terminal seluler sing kamera duwe 30 megapiksel, coba kamera yen sampeyan bisa lan analisa kanthi apik kabeh komponen lan utamane piranti lunak sing digunakake kanggo ngolah gambar.

Goleki antarmuka sing apik sing bisa disesuaikan

Apple

Yen sampeyan wis bisa nemokake sawetara terminal sing kamera tundhuk karo kabeh aspek sing wis ditliti, penting sampeyan ora milih salah siji utawa liyane tanpa ngerti dhisik apa kita kudu nggandhengake antarmuka sing bisa disesuaikan.

Lan iku Nalika njupuk foto, penting prosese gampang lan luwih penting sampeyan kepenak nglakoni. Ana piranti seluler ing pasar sing nggabungake kamera bermutu, nanging antarmuka sing rumit kanggo pangguna apa wae. Moto ing piranti kasebut dadi luwih mokal saka misi sing mokal.

Sampeyan uga penting supaya bisa ngatur kamera smartphone sing dikarepake, ing sawetara kasus supaya bisa entuk luwih akeh lan liyane supaya luwih kepenak nalika nggunakake.

Mratelakake panemume bebas

Mbokmenawa jelas banget yen ujar manawa luwih akeh dhuwit kanggo tuku piranti seluler, pilihan sing luwih apik sing bakal kasedhiya ing kamera, lan sanajan iki ora bener ing kabeh kasus, umume kalebu mayoritas. Angsal terminal saka telpon paling dhuwur bisa uga bisa ngrasakake kamera kanthi kualitas dhuwur, sing ngidini kita njupuk foto sing apik banget lan uga bisa njupuk kauntungan sawayah-wayah lan kahanan.

Kadhangkala, kita kabeh ora bisa tuku smartphone kelas dhuwur lan kudu golek pilihan liyane kanthi rega sing luwih murah. Untunge pasar wis diisi kaping pungkasan karo piranti seluler kanthi kamera bermutu lan duwe rega sing bisa ditindakake kanthi gaweyan sing luwih gedhe utawa luwih sithik.

Nanging, rekomendasi kita yaiku yen apa sing sampeyan goleki minangka piranti seluler kanthi kamera gedhe, sing bisa digunakake ing kahanan apa wae lan menehi sampeyan kemungkinan ora bisa motret kanthi kualitas dhuwur, mula sampeyan nggaruk kanthong sabisa-bisa. lan sampeyan blanja salah sawijining lencana sing digoleki ing pasar kayata Samsung Galaxy S6, LG G4 utawa iPhone 6S, amarga kamerane ora mung bakal nggawe sampeyan tresna banget nanging bakal ngidini sampeyan njupuk foto kanthi kualitas apik tenan.

Smartphone apa sing bakal sampeyan tuku yen sampeyan pengin duwe kamera bermutu?. Sampeyan bisa menehi pendapat babagan masalah iki utawa apa wae sing ana gandhengane karo kamera piranti seluler ing papan sing diwenehake kanggo komentar ing kiriman iki utawa liwat jaringan sosial sing saiki kasedhiya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.