Cyberdyne saiki duwe lampu ijo kanggo pasar eksoskeleton sing dikontrol

Exoskeleton Cyberdyne

Cyberdyne yaiku perusahaan sing adhedhasar ing Jepang, sawetara taun kepungkur sing misuwur ing saindenging jagad amarga akeh proyek robot sing bisa ngrewangi tugas ngrawat wong tuwa. Kanggo iki, kita kudu nambah proyek sing dibaptis para manajer kanthi jeneng Angka Assitive Sato o HALKita ngomong, kaya sing bisa dideleng ing gambar sing ana ing sisih ndhuwur postingan sing padha, sawijining eksoskeleton sing paling maju kanthi teknis luwih maju tinimbang sing bisa mbayangake.

Sadurunge luwih rinci, ngelingake sampeyan yen kita wis ngerti HAL wiwit pirang-pirang taun wiwit Cyberdyne nampilake prototipe pisanan, nalika semana kayane wis maju banget 2011. Wiwit wektu kasebut nganti saiki, para insinyur wis ngupayakake nyampurnakake babagan fungsionalitas nyata sing bisa ditawakake uga adaptasi supaya para panguwasa menehi perusahaan lampu ijo supaya bisa mulai dikomersialake, durung kelakon, nganti saiki.

Sinau HAL luwih becik, eksoskeleton sing bisa dikontrol kanthi pikiran

Kaya sing dicritakake Cyberdyne ing situs web resmi, jebule ide sing ana ing wiwitan nggawe HAL, wiwitane, beda banget karo proyek sing saiki dingerteni amarga eksoskeleton iki secara harfiah diproyeksikan minangka platform sing bisa digunakake ing tugas sing nggunakake kekuwatan dadi prioritas. Kaya sing sampeyan ngerteni, pendekatan iki, ing sawetara titik ing pangembangan, diganti kanthi radikal amarga manajer proyek mutusake yen luwih apik nawakake eksoskeleton sing migunani kanggo pasien sing ciloko ing balung mburi.

Yen kita fokus karo apa sing bisa ditawakake HAL, eksoskeleton Cyberdyne, kita bakal ngomong babagan jinis sistem sing spesial, kaya ngono pangguna apa wae bisa ngontrol kanthi pikiran. Mesthine minangka properti sing luwih menarik lan, tanpa dipikirake banget, pikirane panggunaan bisa uga luwih apik kanggo kabeh pasien sing ngalami sawetara cedera ing sumsum tulang belakang lan sing duwe HAL bisa bali mlaku lan ngalih ing sikile.

Saiki, sejatine ana akeh proyek, digawe lan dikembangake dening macem-macem perusahaan, ing endi usaha kanggo nggawe eksoskeleton sing katon beda karo liyane. Saiki, tinimbang ora nggawe raja dikenal ing lapangan iki, kita bisa ujar manawa ana akeh pilihan lan, gumantung karo jinis gaweyan sing bakal ditindakake, siji pilihan bakal luwih apik tinimbang liyane. Kanggo kabeh opsi kasebut, saiki kita kudu nambah HAL, sistem sing Bisa bisa digunakake tanpa kudu dikontrol kanthi jinis kontrol utawa tongkat gembira amarga sampeyan mung kudu nyambungake menyang pikirane pasien supaya bisa sukses.

Apa sing ditawakake HAL lan apa bedane karo eksoskeleton liyane ing pasar?

Kaya sing sampeyan ngerteni ing video sing disebarake ing entri sing padha iki, pangguna bakal bisa nggunakake HAL yen ana sing nulungi dheweke kanggo nyetel ing sikil lan weteng. Saka ing kono lan matur nuwun kanggo eksoskeleton duwe sensor electroencephalography, bisa njupuk sinyal saraf saka otak pangguna liwat kulit kanthi dhewe. Thanks kanggo sinyal kasebut, sapa wae sing bisa nggawe eksoskeleton pindhah kanthi alami lan tanpa pitulung tambahan.

Ing wektu iki, critakake, kaya sing diumumake dening perusahaan Jepang dhewe, kayane HAL mung bisa digunakake dening pasien sing wis duwe mobilitas sadurunge, mula pasien kudu ngerti proses proses gerakan sikil. Yen sampeyan kepengin produk kaya iki, cukup kandhani, saiki, HAL wis didol ing Jepang kanthi rega sing udakara 1.600 euro Nalika, miturut perusahaan kasebut, kayane dheweke wis negosiasi karo pusat rehabilitasi ing Jerman, Swedia lan negara-negara Eropa liyane kanggo nawakake HAL marang pasien.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.