Data Mark Zuckerberg uga diwenehake menyang Cambridge Analytica

Malah pangadeg Facebook, Mark Zuckerberg, ora nyolong pencurian data pribadi sing banjur didol menyang Cambridge Analytica. Sajrone Zuckerberg tampil ing sidang Komite Omah Amerika Serikat, pangadeg kasebut ngakoni manawa data pribadine uga didol.

Ing dhaptar gedhe saka 87 yuta pangguna Facebook ing saindenging jagad Sing duwe informasi pribadi dicolong uga dadi CEO jaringan sosial. Ngelingi manawa Zuckerberg minangka salah sawijining sing menehi "post-it" ing kamera komputer supaya ora ndelok dheweke, wahyu iki nggawe dheweke kaget. 

Kanggo pitakonan perwakilan Kamar Anna Eshoo, apa data pribadine kalebu sing didol, Zuckerberg, wangsulane kanthi cetha lan cetha "Ya." Ing pangertene iki, dheweke ora menehi panjelasan luwih lengkap babagan data sing dicolong saka profil kasebut lan ora dingerteni manawa dheweke sing ndeleng jaringan sosial kanthi alat sing diluncurake kanggo nemokake manawa ana ing antarane sing kena pengaruh.

Facebook ambegan nanging isih ora diangkat

Bener sawise muncul Zuckerberg, njaluk ngapura amarga ana pelanggaran keamanan sing gedhe lan nerangake apa sing kedadeyan ing DPR ing saham AS wis mundhak akeh lan para pemegang saham entuk napas sawise pirang-pirang dina sing angel, nanging masalahe isih ana lan kita ora percaya manawa kabeh kedadeyan kasebut ing wayah wengi.

Sing dadi pejabat utama yaiku Aleksandr Kogan, profesor ing Universitas Cambridge, sing liwat lamaran kanggo nindakake panelitian babagan pangguna jejaring sosial, entuk data pribadi banjur adol informasi sing dipikolehi, kanthi kekacoan. Ing kasus iki, tamparan ing bangkekan kanggo Facebook pancen apik lan perusahaan njupuk kabeh langkah sing dibutuhake kanggo nyegah kedadeyan kasebut maneh.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)