DeepBach, sawijining intelijen buatan anyar sing bisa nyipta musik klasik

deepbach

deepbach yaiku jeneng sing wis dibaptisake ing laboratorium riset SonyCSL kanggo mahakarya paling anyar, sistem intelijen buatan sing wis digunakake pirang-pirang wulan kanggo bisa nyipta kanth choral kanthi gaya Bach paling murni. Ora diraguhi, kita ngadhepi kemajuan anyar sing ora ana gandhengane karo upaya kanggo nambah potensial gedhe sing bisa diduweni intelijen buatan saiki.

Kaya sing dikomentari liwat dokumen, kalorone Francois pachet minangka Gaetan Had Mujeres, sing tanggung jawab kanggo proyek kasebut, kita ngadhepi jaringan saraf sing wis dilatih nggunakake teknik learning machine. Kanggo iki, wis diwenehi panganan ora kurang saka 352 karang sing digawe dening Bach sing banjur ditransfer menyang nada liyane ing kisaran swara sing wis ditemtokake, mula bisa ngasilake 2.503 karang.

DeepBach, sistem intelijen buatan sing bisa nggawe musisi profesional dadi mangu.

Metu kabeh informasi sing nyengsemake iki, ing 80% wis digunakake supaya jaringan saraf dhewe bisa ngenali harmoni dene turahane 20% digunakake minangka sistem validasi. Thanks kanggo kabeh karya iki, DeepBach saiki bisa nyipta melodi dhewe, kajaba sampeyan duwe kuping sing wis trampil lan ngerti manawa komposisi kasebut dening Bach utawa ora, bisa ngapusi sampeyan.

Ing tes sing ditindakake, sing duwe tanggung jawab kanggo DeepBach mutusake kanggo nggawe alat sing nuduhake rong harmoni saka wirama sing padha saengga klompok pangguna bisa nemtokake sing endi sing loro padha kaya Bach. Klompok sing dipilih kanggo tes kasebut kalebu 1.600 wong ing endi 400 yaiku musisi lan siswa profesional. Asile yaiku luwih saka setengah wong ing panliten kasebut nemtokake manawa musik DeepBach minangka komposisi Bach.

Informasi liyane: MIT


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Sergio ngandika

    Lan ing endi DeepBach bisa diunduh?

bool (bener)