Apa sampeyan bisa nggawe detektor logam krasan?

Mupangate luang kanthi nggawe detektor logam krasan dhewe

Natal teka lan dina libur. Dadi, yen sampeyan seneng elektronik lan kerajinan, sampeyan bisa nggunakake wektu luang kanthi nggawe piranti, sing sadurunge muncule Internet angel dibangun: detektor logam krasan

Detektor iki bisa digawe nganggo bahan kethokan lan komponen elektronik, gumantung saka kasus kasebut. Sampeyan mung kudu nindakake riset sethitik, duwe sabar kanggo komponen solder, lan sampeyan bakal duwe detector logam krasan ing pembuangan.

Sampeyan kudu ngerti yen detektor logam sing digawe nganggo radio lan kalkulator ora bisa ditindakake. Dadi, goleki apa sampeyan bisa nggawe detektor logam krasan, Nanging dhisik ayo nerangake carane piranti kasebut bisa digunakake.

Kepiye cara kerja detektor logam?

Kabeh detektor logam duwe rong sinyal: siji digawe dening speaker lan siji diprodhuksi dening coil pickup. Sinyal loro iki duwe frekuensi lan padha. Nalika sinyal kasebut dicampur, swara sing bisa dirungokake.

Iki minangka proyek sing apik kanggo nglatih hobi elektronik.

Sanalika kumparan pickup nyedhaki logam, frekuensi kumparan bakal ganti. Mulane, swara sing ditampa dening speaker uga bakal owah, sing nuduhake yen ana logam ing medan listrik saka gulungan kasebut.

Mesthi wae kedadean iki mung dumadi karo logam kayata wesi utawa wesi. Nanging, iki minangka proyek sing apik kanggo nglatih hobi elektronik sampeyan.

Ana sawetara cara kanggo mbangun detektor logam krasan. Iku mung kanggo milih cara sing paling cocog karo kabutuhan kanggo sinau lan njupuk kauntungan saka liburan.

Instal aplikasi deteksi logam ing ponsel sampeyan

Detektor logam iki, sanajan sampeyan mung kudu nginstal ing ponsel, minangka kesempatan kanggo nemokake cara kerja medan magnet. Nanging, apa kita ora ujar manawa aplikasi kasebut digunakake kanggo ndeteksi logam?

Apa aplikasi pendeteksi logam sing bener "deteksi" yaiku medan magnet.

Ya lan ora. Apa aplikasi pendeteksi logam sing bener "deteksi" yaiku medan magnet. Ing tembung liya, deteksi mung dumadi ing obyek logam magnetized, anggere digawe saka wesi utawa wesi wesi.

App menehi wacan ing ohm liwat antarmuka. Pangukuran iki beda-beda gumantung ing ngendi sampeyan nyelehake seluler. Sampeyan bisa uga ngukur medan magnet sing ana ing stopkontak lan saklar.

Pangukuran paling murah bakal dipikolehi saka obyek magnetik, dene pangukuran paling dhuwur bakal teka saka stopkontak listrik, saklar, kulkas, oven gelombang mikro, lsp. Sampeyan bisa nginstal aplikasi apa wae sing kasedhiya ing Android lan iOS, amarga kabeh bisa digunakake kanthi cara sing padha.

Nanging yen sampeyan pengin nyoba aplikasi tartamtu, Disaranake Smart Tools Metal Detector, awit iku salah siji saka ratings paling apik ing Google Play.

Detektor logam
Detektor logam
Pangembang: Alat Smart co.
Price: free

Nggawe detektor logam krasan saka Kit

Sampeyan bisa nemokake kit kasebut ing portal elektronik utawa toko virtual.

Kit detektor logam krasan ngidini sampeyan mbangun piranti kanthi gangguan minimal. Sampeyan bisa nemokake kit kasebut ing portal elektronik utawa toko virtual.

Uga, teka karo komponen perlu kanggo nggawe detektor logam gagal-aman. Contone, paling kit kalebu nduwurke tumpukan lan poros, nalika liyane mung bakal duwe panel kontrol.

Nalika sampeyan tuku kit, pilih salah siji sing paling cocok kanggo sampeyan. Elinga yen, kanggo mbangun kanthi sukses, sampeyan kudu ngetutake instruksi ing kemasan

Mesthi, yen sampeyan tuku kit dhasar karo kothak kontrol, sampeyan kudu nggawe poros lan coil. Kothak kontrol mbutuhake komponen (kondensor, kapasitor, transistor, lan liya-liyane). Yen sampeyan ora ngerti elektronik, sampeyan bisa njaluk bantuan wong sing duwe pengalaman.

Yen sampeyan duwe kawruh elektronik, Sugeng! Sampeyan mbutuhake bedhil utawa wesi kanggo solder saben komponen. Sawise sampeyan wis nglumpuk detektor logam krasan, sampeyan kudu nyoba kanggo ndeleng apa bisa mlaku.

Selehake sawetara obyek logam ing lemah lan mbayar manungsa waé kanggo swara detektor emits nalika nggawa iku nyedhaki. Ing kasus coil ndeteksi obyek, sampeyan bisa nggunakake piranti iki kanggo mbabarake ing project ilmu utawa muter bandha goleki.

Nggawe detektor logam kanthi bahan kethokan

Ing Internet, sampeyan bakal nemokake prototipe motherboard lan sawetara tips kanggo mbangun.

Nanging kepiye yen sampeyan pengin nggawe detektor logam saka bahan kethokan? Kanggo nindakake iki, ngumpulake komponen sing perlu kanggo ngumpul a Papan pcb, kayata kapasitor, resistor, transistor, lsp.. Iki sampeyan bisa entuk saka motherboard komputer.

Disaranake nggawe plakat sing prasaja, amarga iki bakal cukup kanggo nggawe detektor logam krasan. Ing Internet, sampeyan bakal nemokake prototipe motherboard lan sawetara tips kanggo mbangun.

Sampeyan uga mbutuhake radio am karo antena, sing bakal ngetokake sinyal sing bakal dicampur karo sinyal nduwurke tumpukan. Kanggo ngumpulake kumparan, sampeyan butuh sawetara kawat tembaga sing ditinggalake saka trafo lan dhukungan kanggo mbantu sampeyan nggawe belokan.

Banjur sampeyan kudu nggawe kandhang Faraday dening mbungkus aluminium foil watara kumparan. Ninggalake loro ujung kabel nduwurke tumpukan longgar. Banjur, tutup kumparan nganggo tape listrik.

Sampeyan bisa nempelake kumparan menyang tutup Tupperware bekas sing ukurane kira-kira padha karo gulungan. Solder siji mburi kumparan menyang pcb lan solder liyane menyang regulator powered baterei (poros mower lawn bakal nindakake).

Uripake radio am lan setel menyang frekuensi paling dhuwur. Ngluwihi antena minangka adoh minangka radio bakal menehi. Pasang radio menyang poros detektor kanthi ikatan zip supaya antena ngarahake arah kumparan.

Nguripake detektor kanggo nyoba, kaya detektor ing kit. Sijine sawetara obyek logam ing lemah lan ngrungokake kanthi teliti swara sing digawa dening detektor nalika sampeyan nyedhaki dheweke. Lan siap!

Apa sampeyan bisa nggawe detektor logam nganggo radio lan kalkulator?

Ide kasebut muncul saka "Jorge, sing penasaran" ing ngendi dheweke nggawe detektor logam kanthi radio lan kalkulator.

Sampeyan bisa uga pengin nggawe detektor logam krasan kanthi radio am lan kalkulator. Lan kenapa ora bisa ditindakake, yen ana akeh tutorial sing nerangake carane nggawe?

Tandha Spoiler: ora bisa ditindakake. Lan ide iki muncul saka episode "George, the Curious" ing ngendi dheweke nggawe detektor logam kanthi radio lan kalkulator. Lan kerjane, nanging mung ing kartun.

Gagasan kanggo mbangun piranti kasebut bisa uga nggodho, amarga saben wong duwe kalkulator lan radio am ing omah. Nanging, yen sampeyan tindakake pandhuan kanggo mbangun detektor logam kuwi, asil bisa nguciwani.

Sampeyan bisa nguji konstruksi piranti kaya ing ngisor iki: nguripake radio am lan masang antena nerangake karo (yen sampeyan duwe). Banjur, nyetel radio menyang nilai frekuensi paling dhuwur nganti sampeyan krungu statis.

Sabanjure, uripake kalkulator lan aman menyang radio am nganggo lakban utawa ikatan zip. Sampeyan bisa nempelake loro gadget menyang sapu kanggo tumindak minangka hub. Akhire, nggawa piranti nyedhaki obyek wesi, contone, meneng.

Nindakake eksperimen ing omah mesthi menarik yen sampeyan seneng nggawe rasa penasaran ilmiah.

Tanpa mangu, "detektor logam" bakal ngetokake swara manawa sampeyan mindhah piranti nyedhaki sekrup utawa mindhah. Iki mesthi nuduhake yen eksperimen ora bisa ditindakake.

Sanajan radio lan kalkulator digawe saka sirkuit elektronik, iki ora njamin sing bakal bisa kanggo mbangun detektor logam karo wong-wong mau. Iki, njupuk menyang akun sing piranti loro-lorone ora nyambung menyang saben liyane.

Apa sampeyan pengin nggawe detektor logam krasan?

Nindakake eksperimen ing omah mesthi menarik yen sampeyan seneng nggawe rasa penasaran ilmiah. Lan nyoba nggawe detektor logam krasan ngijini sampeyan kanggo miwiti ing donya elektronik, utawa deepen kawruh sing duwe.

Yen sampeyan ora pengin matesi dhewe kanggo nginstal aplikasi ing seluler kanggo ndeteksi logam, Coba salah sawijining cara sing diusulake ing kene. Sapa ngerti yen kanthi kegiatan iki sampeyan bakal sinau ndandani peralatan sing ana ing omah, saengga bisa ngirit dhuwit.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.