Ndeteksi bug keamanan serius ing CPU Intel

Intel

Tanpa mangu-mangu kayane Intel ngalami masalah serius sajrone produksi. Miturut citra negatif sing ditawakake ing jagad njaba kanthi kasunyatan manawa dheweke ketinggalan ing babagan pangembangan proses manufaktur sing luwih cilik, jagad sing katon kaya Samsung minangka pemenang, saiki kita nemokake manawa perusahaan Amerika katoné korban masalah kerentanan serius sing mengaruhi kabeh prosesor sing digawe ing dasawarsa pungkasan.

Sadurunge nerusake, sorot, kaya sing wis diterbitake ing medium kayata Daftarjebule ing intel mesthine wis nemokake solusi kanggo kerentanan sing gedhe iki prosesor, sing bakal nyebabake akeh kinerja lan sing bakal ditanggulangi nganggo tambalan piranti lunak sing wis dikembangake lan bakal tekan Windows, macOS lan Linux ing dina mbesuk.

prosesor

Prosesor Intel bisa ilang kinerja 5% nganti 30%

Jebule masalah kasebut disebabake dening implementasi piranti lunak sing, kaya sing diarepake, durung diumumake dening perusahaan kasebut. Apa sing ditindakake program iki yaiku kinerja prosesor Intel sing nandhang sangsara irungnya wiwit 5% nganti 30%, tokoh sing bisa beda-beda gumantung karo model prosesor tartamtu lan sistem operasi sing digunakake.

Minangka solusi darurat, perlu dielingi manawa para insinyur Intel wis ngupayakake saben jam kanggo nemokake solusi kanthi cepet, ngelingake kayata Microsoft nggabungake tambalan iki ing sawetara versi beta sing bubar Windows, sanajan versi final sing bakal tekan saindenging jagad ora bakal dirilis nganti sawetara dina. Kanggo bagean, tambalan kanggo sistem operasi saka Apple Wis siyap, sanajan ing kasus iki ora bakal nganyari firmware prosesor cukup, nanging sistem operasi dhewe kudu dianyari, dadi solusi nyata isih butuh wektu kanggo teka. Ing cilik saka Linux, critakake yen solusi wis kasedhiya kanggo kabeh wong.

prosesor-mburi

Masalahe yaiku manajemen sing prosesor memori saka prosesor Intel

Dadi luwih rinci, jebule kesalahan sing wis dideteksi ing prosesor Intel ana gandhengane manajemen sing nindakake ruang memori sing padha karo kernel sistem operasi. Ternyata lan miturut panelitian sing ditindakake, ana kerentanan ing manajemen iki kanthi cara supaya kabeh langkah keamanan sing nglindhungi proses lan alamat memori bisa dilewati.

Nalika sampeyan mikir, bisa uga entuk ngasilake risiko gedhe kanggo stabilitas kabeh sistem ninggalake lawang supaya bisa ngakses informasi sing regane larang banget kayata sandhi saka macem-macem layanan sing bisa diinstal ing komputer. Solusi sing diwenehake dening Intel yaiku misahake memori sing digunakake dening kernel sistem operasi karo proses sing digunakake. Kanggo iki, dianggep pantes nggunakake teknik sing dikenal kanthi jeneng Isolasi Tabel Kaca Kernel.

soket

Panggunaan saka Isolasi Tabel Kaca Kernel bisa ngaruh negatif kanggo kinerja tim apa wae

Napa Intel ora nggunakake teknik iki? Sanajan kasunyatan manawa Isolasi Meja Kaca Kernel wis dingerteni pirang-pirang taun lan nalika semana Intel mesthi nindakake akeh tes, pungkasane diputusake ora ngleksanakake ing prosesor amarga duwe Titik negatif amarga saben-saben prosesor kudu ngalih ing antarane «mode kernel"lan"mode pangguna»Dheweke kudu kerja luwih suwe nalika nggunakake sumber daya sing luwih akeh mengaruhi kinerja tim kasebut kanthi negatif.

Saiki, kabeh informasi iki durung dikonfirmasi kanthi resmi, sanajan diarepake manawa Intel dhewe lan perusahaan liyane sing terlibat bakal nerbitake pernyataan resmi kanthi cepet nerangake kabeh aspek sing ana gandhengane karo kerentanan iki. Nanging, saiki, informasi iki tetep ana ing embargo ketat sing dipimpin dening pabrikan mikroprosesor.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)