Distribusi Linux entheng

Distribusi Linux entheng

Flickr: Suspra Podra

Sanajan ana kalodhangan sing ditawakake sistem operasi Linux, saiki angel banget golek piranti sing wis bisa milih kanthi wuta. Sawetara taun kepungkur, Mozilla nggarap proyek kanggo ngluncurake sistem operasi adhedhasar Linux kanggo smartphone, nanging proyek kasebut ditinggalake dening platform sing wiwitane ndhukung supaya bisa ngerti manawa ora duwe papan ing ekosistem seluler saiki, ing endi iOS lan Android minangka raja.

Linux mesthi ditondoi kanthi adaptasi karo mesin apa wae, nyatane, saiki kita bisa nemokake sebilangan gedhe ing pasar kanggo jinis komputer, ora ketompo umur lan cethane. Ing artikel iki, kita bakal nuduhake sampeyan 10 distribusi Linux paling apik kanggo komputer lawas.

Ing dhaptar iki ora ana kabeh, uga ora ana sing kasedhiya, mula yen sampeyan pengin menehi kontribusi karo kontribusi sampeyan, sampeyan bakal dijaluk menehi komentar ing artikel iki. Kabeh distro sing rinci ing ngisor iki Pesenan kasebut dipesen miturut sarat minimal saben wong, supaya luwih gampang golek sing bisa duwe papan sing luwih apik ing komputer lawas, sing ana ing ndhuwur lemari, utawa ing kamar panyimpenan amarga nuwun sewu dibuwang.

Puppy Linux

Puppy Linux

Puppy Linux minangka salah sawijining distribusi sing mbutuhake luwih sithik sumber daya supaya bisa mlaku kanthi bener. Nawakake kita lingkungan desktop sing beda, nomer akeh aplikasi sing wis diinstal saliyane duwe situs web resmi kanggo ngrampungake jinis keraguan kanthi operasi utawa instalasi. Iki uga ngidini kita miwiti PC saka CD utawa pendrive, saliyane bisa nginstal langsung ing hard drive komputer. Versi paling anyar saka Puppy Linux yaiku nomer 6.3.

Syarat kirik Linux

  • 486 prosesor utawa luwih dhuwur.
  • RAM 64 MB, disaranake 512 MB

Download Puppy Linux

Knoppix

Knoppix

KNOPPIX minangka kompilasi piranti lunak GNU / Linux, kabeh mbukak saka CD, DVD utawa USB drive. Ndeteksi kanthi otomatis lan kompatibel karo macem-macem adaptor grafis, kertu swara, piranti USB lan piranti periferal liyane. Sampeyan ora prelu nginstal apa wae ing hard drive. Versi iki nawakake akeh aplikasi ing antarane sing ditemokake GIMP, LibreOffice, Firefox, pamuter musik ...

Syarat Knomix

  • 486 prosesor
  • 120 MB RAM, 512 nyaranake yen nggarap sawetara aplikasi.

Download Knomix

Porteus

Porteus

Mung ana 300 MB, Portus ngidini kita milih ing antarane macem-macem lingkungan grafis kayata MATE, Xfce, KDE ... Versi pisanan Porteus diarani Slax Remix, jeneng kasebut bisa uga luwih dingerteni kanggo sampeyan. Cocog kanggo pertengahan 90-an komputer amarga sarat sing kurang dibutuhake. Versi paling anyar sing kasedhiya yaiku nomer 3.2.2 sing dirilis wulan Desember taun kepungkur.

Syarat porteus

  • Prosesor 32-dicokot
  • Lingkungan grafis RAM 256 MB - mode teks 40 MB

Download Porteus

TinyCore

TinyCore

Tinycore minangka distribusi sing nggunakake kernel Linux lan ekstensi sing digawe dening komunitas. Menehi macem-macem lingkungan grafis lan ora disaranake kanggo pangguna sing pengin mlebu Linux, amarga instalasi rada kompleks tinimbang biasane. Sajrone proses instalasi, kita bisa milih aplikasi sing pengin diinstal lan aplikasi sing ora. Nanging pilihan iki tegese umume ora kalebu browser lan prosesor tembung. Sanajan jenenge bisa uga nuduhake, TinyCore cocog kanggo kabeh pangguna sing seneng ngatur versi Linux kanthi maksimal.

Syarat cilik

  • 486 prosesor DX
  • RAM 32 MB

Download TinyCore

Anti-X

lawas x

AntiX minangka distribusi Linux liyane sing mbutuhake syarat sing luwih sithik, ugan ing prosesor kaya ing RAM, supaya kita bisa nginstal ing komputer ing pungkasan taun 90an. AntiX kalebu aplikasi sing wis diinstal ing suite kantor LibreOffice, browser Iceweasol, klien surat Claws ... aplikasi sing bisa digunakake ing desktop adhedhasar GNOME diarani IceWM.

Syarat AntiX Minimal

  • Pentium-II
  • RAM 64 MB, dianjurake 128 MB.

Download AntiX

Lubuntu

Lubuntu

Salah sawijining ciri sing nggawe Lubuntu minangka distribusi paling apik kanggo komputer sing kurang kuat ditemokake ing kasunyatan manawa pembaruan kasebut cocog karo Ubuntu, wiwit iku pancene Ubuntu kanthi lingkungan desktop LXDE sing dirancang kanggo komputer sumber rendah. Thanks kanggo komunitas konco Ubuntu, kita ora bakal nemoni masalah babagan dhukungan, nganyari, sumber daya, aplikasi ... Kasedhiya kanggo komputer 32-bit lan 64-bit.

Syarat lubuntu

  • Pentium II, Pentium III dianjurake
  • 192 MB RAM

Download Lubuntu

Xubuntu

Xubuntu

Kita ora bisa nyebut Lubuntu lan lali karo kakange, Xubuntu, distribusi Ubuntu karo lingkungan desktop Xfce. Beda karo Lubuntu sampeyan, Syarat Xubuntu rada luwih dhuwur, nanging isih sampurna kanggo komputer kanthi sumber sithik.

Syarat Xubuntu

  • Pentium III, Pentium IV disaranake
  • Kecepatan prosesor: 800 MHz
  • RAM 384 MB
  • 4 GB ruang ing hard drive kita.

Download Xubuntu

OS OS Pir / Clementine

OS OS

Ora kabeh distribusi Linux katon padha. OS OS nawakake estetis sing padha karo sing ditemokake ing sistem operasi Apple macOS. Sayange sajrone sawetara taun, kita ora bisa nemokake distribusi kanthi resmi kanggo didownload, mula kita kudu ndeleng server alternatif. Instalasi bisa rampung saka CD, DVD utawa pendrive.

Syarat OS pear

  • Pentium-III
  • Prosesor 32-dicokot
  • RAM 512 MB
  • 8 GB hard disk

OS dhasar

OS dhasar

Salah sawijining distro sing wis entuk popularitas paling anyar ing taun-taun pungkasan yaiku Elementary amarga sumber sing sithik dibutuhake, sanajan kita ora bisa nginstal ing komputer wiwit pungkasan taun 90an, nanging sing saiki umure udakara 10 taun tanpa masalah. Antarmuka pangguna padha karo macOS, dadi yen sampeyan nggoleki sulih kanggo OS OS utawa Clementine iki solusi sampeyan.

Syarat OS dhasar

  • Prosesor 1 GHz x86
  • RAM 512 MB
  • 5 GB ruang disk hard
  • Pamaca port CD, DVD utawa USB kanggo instalasi.

Download OS SD

Linux Lite

Linux Lite

Linux Lite adhedhasar Ubuntu lan duwe akeh aplikasi sing paling akeh digunakake kayata browser Firefox, Libre Office, pamuter VLC, editor grafis GIMP, klien mail Thunderbird ... Lingkungan grafis bakal ngelingake antarmuka kita Windows XP kanggo utawa yen sampeyan wis nggunakake Windows versi iki, sampeyan ora prelu adaptasi kanthi cepet. Yaiku kasedhiya kanggo komputer 32-bit lan 64-bit.

Syarat Linux Lite

  • 700 prosesor MHz
  • RAM 512 MB
  • Grafis 1.024 x 768

Download Linux Lite


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Marco ngandika

    Matur suwun informasi, apik tenan