Penjualan kaset mundhak ing 2017

sales kaset taun 2017

gambar: pixel

Katon kaya guyon. Nanging ora: kabeh retro bali. Lan dheweke nindakake kanthi kekuwatan. Mbok menawi musik minangka sing paling narik kawigaten tumrap rasa nostalgia iki. Lan yen vinyls urip dadi nom nomer loro ing taun-taun pungkasan, saiki giliran salah siji sing lali: kaset.

Penjualan kaset taun kepungkur 2017 mundhak dibandhingake taun-taun sadurunge. Miturut NielsenSanajan ana seniman sing isih milih format iki lan adol sawetara karya (Pangeran, Nirvana, Eminem, Kanye West, lsp), sejatine penyebab kenaikan penjualan iki yaiku rong trek musik asli.

Wali Galaxy Vol. 2 OST

Mesthi sampeyan wis ngira-ngira bener: iki kalebu trek swara saka rong produksi sing bisa diarani retro. Kaping pisanan, kita ngomong babagan trek musik saka Wali Galaxy Volume 1 lan Volume 2. Nalika soundtrack liyane sing nyapu ing format kaset yaiku seri kanthi udhara wolung puluhan "Bab Aneh".

Miturut data sing direkam dening Nielsen, dodolan soundtrack Guardians of the Galaxy yaiku 19.000 salinan volume 2, 15.000 salinan volume 1 lan 3.000 salinan kanggo OST Stranger Stranger Things. Iki tegese dibandhingake karo 2016, 45.000 kaset liyane sing didol. Mesthine, yen sampeyan nggawe bandhing saka total penjualan sing didaftar sajrone taun 2009, 2010 lan 2011, penjualan bakal saya akeh. Sajrone periode kasebut, penjualan 34.000, 21.000 lan 31.000 salinan uga direkam.

Ati-ati, amarga total angka penjualan ora ana gandhengane karo CD utawa vinil. Miturut data sing dingerteni, penjualan kaset ing taun 2017 ana 174.000 eksemplar ing Amerika Serikat, dene penjualan vinil ana 14,3 yuta - album paling laris ing vinil yaiku reissue "The Beatles Sgt. Band Lonely Hearts Club Pepper" lan total 176 yuta album sing didol. Lan sampeyan, apa sampeyan isih duwe kaset?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)