Facebook bisa ngupayakake nggawe chip dhewe kanggo intelijen buatan

Facebook

Katon yen salah sawijining ujung tombak ing endi kabeh perusahaan gedhe sing ana gandhengane karo jagad teknologi yaiku kanthi tepat ing pangembangan sistem intelijen buatan anyar lan platform. Amarga iki lan, sawise ngasilake asil sing apik, langkah logis sabanjure yaiku nggawe perangkat keras sampeyan dhewe, kabeh evolusi luwih menarik kanggo kabeh program supaya duwe hardware optimal kanggo platform sampeyan dhewe.

Ing kesempatan iki, bisa uga langkah logis sing bakal dibahas iki bisa narik kawigaten maneh, amarga sampeyan bisa maca ing judhul postingan iki, kita ora ngomong babagan perusahaan kaya Google, Apple lan uga Huawei, nanging babagan Facebook. Isih bisa diarepake, apamaneh ngelingi mupangat gedhe sing wis nggawa perusahaan kasebut kanthi arsitektur hardware dhewe khusus disesuaikan kanggo nggarap sistem intelijen buatan kanthi eksklusif.


intelijen buatan

Facebook bakal dilebokake ing pangembangan chip dhewe kanggo intelijen buatan, kaya sing wis dicethakaké saka Bloomberg

Sadurunge nerusake, critakake kabeh informasi iki wis dicethakaké ora liya yaiku Mark Gurman ing Bloomberg, kaya sing dingerteni, paling ora, saiki ora ana informasi resmi saka Facebook babagan kasunyatan manawa para insinyurene nggunakake chip khusus iki, kaya sing sampeyan pikirake, dheweke kudu nandur modal akeh mayuta-yuta dolar ing pangembangan, pengujian lan produksi.

Adhedhasar pratelan Mark Gurman, jebule pitunjuk kanggo proyek iki muncul liwat sawetara proyek anyar sing Facebook pengin diisi karo personel sing mumpuni. Posisi kasebut ngupayakake merekrut spesialis semikonduktor uga manajer kanthi kapasitas sing cukup kanggo gawe platform 'Soc / ASIC pungkasan-kanggo-mburi', firmware lan driver kanggo pembangunan lan operasi. Kajaba iku, Facebook dhewe ngumumake manawa kabeh kiriman kasebut bakal mbukak area sing isih ana ing tahap wiwitan.

Intelligence

Thanks kanggo departemen iki, Facebook bakal nyuda katergantungan karo perusahaan eksternal kayata Intel utawa Qualcomm

Saliyane mupangat sing bisa diduweni hardware dhewe kanggo tugas tartamtu, ana akeh desas desus sing nuduhake yen Facebook bakal mikir mandhiri ing bidang iki kanggo nyuda sabisa-bisa katergantungan saiki kanggo pabrikan eksternal kayata Intel utawa Qualcomm. Sabanjure, uga dikabarake manawa perusahaan mesin telusuran sing terkenal nggoleki personel sing nduweni kualifikasi ing sektor intelijen buatan lan pembelajaran mesin.

Sayange lan sauntara kasunyatane ora ana informasi resmi kenapa Facebook ngupayakake pangembangan lan panggunaan SoCs lan ASIC anyar kasebut, sanajan, kaya sing diarepake, investasi kasebut kudu promosi pembangunan ing mangsa ngarep sing bakal ditindakake ing perusahaan Amerika Utara. Bali menyang desas-desus, kasunyatan manawa Facebook kepengin nggawe pamicara cerdas, kamera anyar lan malah helm kasunyatan virtual lagi dibahas, kanthi nambah kekuwatan, bidang komunikasi sing luwih menarik. Hardware khusus amarga insinyur sampeyan bisa fokus nggarap platform siji.

Dadi kaya sing diarepake, kaya sing diarepake kabeh analis pasar, informasi iki diarepake bakal dadi resmi sajrone konferensi pangembang Facebook utawa, kosok baline, ing konferensi Oculus. Konferensi, ing saliyane kanggo ngumumake tujuan departemen iki, rincian pertama proyek anyar iki ditawakake. Tanpa mangu-mangu, kayane masa depan Facebook wiwit beda-beda tumuju ing pirang-pirang pasar liyane, sawijining prekara sing bisa ditindakake yen departemen pangembangan perangkat keras anyar iki khusus kanggo platform wiwit diwiwiti lan menehi asil kaping pisanan ing jangka pendek.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.