Facebook menehi data pangguna menyang sawetara perusahaan

Speaker cerdas Facebook Juli 2018

Skandal anyar kanggo jaringan sosial. Wis dingerteni manawa Facebook menehi sawetara perusahaan pilihan akses menyang data pangguna ing kaca kasebut. Masalahe yaiku perusahaan kasebut dhewe ngaku mbatesi opsi iki ing taun 2015. Nanging dheweke terus nindakake praktik iki, sing total 60 perusahaan duwe akses khusus kanggo informasi.

Facebook mlebu karo kabeh perjanjian khusus kanggo pertukaran data sing dipersonalisasi karo 60 perusahaan kasebut. Antarane, kita nemokake sawetara kayata Nissan utawa RBC Capital Markets. Dadi perusahaan kasebut kondhang lan penting.

Kaya sing wis dakkandhani, ing 2015 jaringan sosial ngumumake manawa akses informasi pangguna iki diwatesi lan kontak ing kaca. Dadi perusahaan-perusahaan kasebut ora bisa ngakses akses khusus kasebut. Nanging malah pirang-pirang wulan sawise pengumuman iki, perusahaan ing dhaptar isih nduweni akses menyang informasi iki.

Kita nemokake kabeh jinis informasi sing entuk akses menyang perusahaan kasebut. Wiwit dhaptar kanca lengkap, nomer telpon, data babagan cedhak antarane kontak. Dadi Facebook menehi informasi sing bisa migunani banget kanggo perusahaan kasebut ing kegiyatan.

Facebook pengin ngrampungake tuduhan kasebut lan dheweke ujar manawa perjanjian nuduhake data liwat perusahaan ngupayakake nambah pengalaman panganggo. Dheweke ora rampung kanthi niyat ala. Kajaba iku, dheweke nyoba nyoba fitur anyar ing jaringan sosial lan bisa ndeleng manawa bisa digunakake, ing antarane masalah liyane.

Tanpa mangu-mangu, skandal anyar kanggo jaringan sosial, sing citrane isih rusak banget. Luwih, Kayane asring banget ana skandal anyar ing Facebook. Nggawe gambar sampeyan ora bakal nambah banget kanggo pangguna. Kita bakal ngerti manawa ana sawetara langkah sing diumumake utawa apa sing bakal kedadeyan karo skandal anyar iki ing jaringan sosial sing paling akeh digunakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)