Facebook nyiapake perang nglawan YouTube

Facebook

Buktine manawa karya para seniman kudu dilindhungi lan ora ana sing kajaba mung dheweke utawa kanthi idin nyata bathi saka bakat lan karya pihak katelu nanging, terkadang semangat banget kanggo nglindhungi hak cipta bisa uga dadi kendala panyebaran konten.

Saiki Facebook pengin nggawe pangguna luwih gampang ngunggah video tanpa kuwatir karo musik sing kalebu ing dheweke lan tanpa keluhan terus-terusan babagan pelanggaran hak cipta sing njaluk mundur saka konten kasebut. Lan kanggo iki, dheweke wis njupuk buku cek.

Facebook pengin sampeyan bisa ngunggah video tanpa kuwatir babagan hak musik sing kalebu

Wong sing pangguna YouTube biasa ngerti persis apa sing bakal kita gunakake lan kudu tliti nalika ngunggah jinis konten apa wae. Ing 2013 aku upload video kinerja umum sing diatur dening dewan kutha Seville lan telung taun sabanjure YouTube mblokir video iki ing Jerman kanthi alesan manawa miturut omongane uwong sing duwe hak musik wis ngeluh, lan iki sanajan audio kasebut kalebu bagean saka nuduhake awake dhewe, pertunjukan umum ing papan umum, dalan. Paling ora, paling ora nguciwani, utamane amarga aku ora entuk keuntungan finansial saka video kasebut, YouTube milih nyerah marang sing duwe hak (Ati-ati, ing pirang-pirang kasus, pamilik kasebut dudu panulis, nanging perusahaan sing khusus kanggo kegiyatan sing paling beda-beda, wiwit investasi musik nganti real estate, finansial, macem-macem kegiatan spekulasi, lsp) nganti ngrugekake pangguna sing paling aktif. Apa iki nyegah pangguna supaya ora bisa nerbitake konten kanthi bebas? Temenan ora, sampeyan mung kudu golek musik tanpa hak (utawa mbayar panggunaan hak kasebut), nanging iki uga jelas rem amarga keluhan sing diduweni dening atusan saben dina nyebabake gangguan lan penarikan saka isi.

Saiki, Facebook wis mutusake milih kabijakan sing saliyane menyang YouTube lan, supaya ora ana keluhan terus, penarikan lan / utawa pemblokiran konten, lan supaya pangguna jaringan sosial bisa ngunggah video sing dikarepake karo musik sing kita lakoni pengin, Facebook nawakake industri musik "jutaan dolar". Mesthi wae iki dudu biaya, nanging investasi Amarga, yen ing Facebook sampeyan bisa nggunakake audio sing dipengini ing video, lan dudu ing YouTube, apa platform sing luwih milih para pangguna?

Perang wis diwiwiti

Mangkene carane Facebook bakal siyap kanggo miwiti "perang" nglawan YouTube lan mula dadi tujuan pertama kanggo video musik lan konten liyane sing ngemot lagu-lagu sing dilindhungi hak cipta, minangka laporan anyar sing diterbitake media Bloomberg. Miturut laporan kasebut, perusahaan kasebut nawakake penerbit musik "atusan yuta dolar" kanggo njaga musik supaya ana ing video sing diunggah dening pangguna lan pamilik kaca ing jaringan sosial. Kanthi cara iki, paling ora wiwitane, keprihatinan sing timbul saka klaim sing duwe hak cipta, lan pakaryan sing kudu telusuran kanggo nemokake lan mbusak konten kasebut saka Facebook, bakal dihindari.

YouTube nganyari logo

Nanging, Facebook uga ngrencanakake gawe sistem otomatis kanggo ngenali video kanthi konten sing dilindhungi hak cipta, padha karo sistem identifikasi konten Google. Kanthi cara iki, Facebook bakal mbukak dalan supaya jaringan sosial bisa bersaing karo YouTube dadi layanan video pertama ing internet lan bisa uga layanan musik streaming, kanthi tetep nggawe hak cipta supaya tetep tenang.

Nanging kaya sing wis dituduhake sadurunge, ora ana sing ora disengaja. Kesepakatan iki, yen bakal diwujudake ing kertas, bakal dadi asil saka negosiasi pirang-pirang taun antarane Facebook lan penerbit musik, lan bakal teka kaya Facebook sing diluncurake kanthi global Watch, penawaran program video anyar sampeyan.

Asile dalan dawa

Ambisi Mark Zuckerberg bisa kawujud yen kabeh strategi iki bisa ngasilake. Coba pikirake manawa Facebook bisa miwiti ngetokake dhuwit iklan ing video saka YouTube, nalika nglindhungi hak cipta konten sing dilindhungi, bakal bisa narik luwih akeh pangguna kanthi wektu sing luwih suwe lan saingan kanthi efektif nglawan YouTube lan platform apa wae sing uyah. banjur mesthi nggawe pangguna lan panganggit seneng, dene jaringan sosial nambah mupangate.

Mark Zuckerberg Smiling

Mark Zuckerberg, CEO lan pangadeg Facebook

Perusahaan wis lagi ngrencanakake nggawe acara TV asli kanthi kemitraan karo perusahaan media lan organisasi warta. Yen sampeyan entuk hak saka penerbit musik kanggo konten sing digawe pangguna, sampeyan uga bisa nindakake perkara sing padha kanggo konten premium. Bagéan saka proses kasebut bisa melu kesepakatan karo Vevo, sing duwe hak luwih saka 200.000 video musik seniman lan label paling apik saka saindenging jagad, lan perjanjian eksklusif Vevo karo YouTube pungkasane rampung ing taun iki, menehi kesempatan khusus kanggo negosiasi perjanjian dhewe karo perusahaan kasebut, sing mesthi wae bakal ditindakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.