Cara format tablet Android

Format tablet Android

Saiki, umume tablet ing pasar nggunakake Android minangka sistem operasi. Dadi pilihan model ing pasar paling jembar. Mula, sampeyan kudu mesthi duwe aspek tartamtu menyang akun nalika tuku tablet anyar. Sawise suwe, bisa uga ana masalah ing tablet kasebut.

Bisa uga ana sawetara malware sing mlebu, utawa ana masalah karo operasi kasebut. Utawa sing duwe mikir arep adol. Ing kasus kaya ngono, solusi sing asring banget ing tablet Android yaiku totohan format kasebut.

Apa format tablet Android?

Tablet sing akeh memori kanggo nonton video

Ing piranti Android, kayata tablet, kita bisa ngomong babagan format utawa mulihake saka pabrik. Proses iki tegese kabeh data ing tablet kasebut bakal dibusak. Dadi kabeh file sing ana ing kana (foto, video, musik, dokumen, lsp) saliyane aplikasi sing wis didownload, bakal bisa dibuwang kabeh. Ora bakal ana jejak file kasebut ing tablet.

Iki minangka proses sing cukup agresif, nanging sejatine ujar tablet Android bali menyang negara asline. Wiwit nalika format, bali menyang negara sing ditinggalake pabrik. Mula iku uga dikenal minangka mulihake pabrik. Iki minangka perkara sing wis rampung ing wektu sing spesifik, amarga tegese ilang kabeh data ing tablet sing dimaksud.

Napa yen sing duwe mikir arep adol tablet kasebut, utawa menehi wong liya, minangka cara sing apik kanggo nyegah wong kasebut ora ngakses data sampeyan. Uga yen ana virus sing nyusup, apa sing bisa kedadeyan ing piranti Android, format minangka cara kanggo nyopot, yen ora ana pilihan liyane sing ana gandhengane. Dadi ing kahanan tartamtu, bisa ditindakake. Kanggo njupuk ing tablet, ana macem-macem cara. Formulir sing dicritakake ing ngisor iki.

Artikel sing gegandhengan:
Cara nggawe format iPad

Format tablet Android

Biasane, ing tablet Android ana macem-macem cara kanggo nindakake format iki. Ing kalorone kasus kasebut bisa ditemokake saka tablet kasebut. Ora dibutuhake alat tambahan supaya bisa ngformat. Sanajan ana model sing ora ngidini kita salah siji saka rong pilihan kasebut. Bisa uga gumantung karo saben model utawa model, uga versi sistem operasi sing digunakake.

Format saka setelan

Format tablet Android

Cara pertama kanggo format tablet ing Android yaiku saka setelan sampeyan dhewe. Ing njero bagean kasebut, ana bagean sing bisa miwiti proses iki. Mula, kita kudu mbukak setelan dhisik. Sawise ana ing njero, lokasi tartamtu saka fungsi iki bisa diganti saka siji model menyang liyane.

Ing sawetara tablet, kita kudu ngetik bagean keamanan. Nalika ing wong liya bagean pilihan majeng sing kudu diketik. Ing kahanan apa wae, preduli saka lokasi sampeyan, bagean sing kasengsem karo kita diarani Serep / Pulihake. Mula, kita bisa nggoleki yen ora ana ing setelan tablet Android supaya luwih cepet ngakses ing tablet kasebut. Sawise ing bagean iki, proses bisa diwiwiti.

Sing pertama ditakoni pangguna yaiku yen sampeyan pengin nggawe serep. Kaya nalika format, kita bakal mbusak kabeh data saka tablet, luwih becik nggawe salinan data sing ora bakal ilang. Ing Android, kita bisa gampang nyimpen serep ing Google Drive. Yen sampeyan wis ngucapake salinan, sampeyan bisa ngetik bagean mulihake data Pabrik.

Ing bagean iki proses format tablet diwiwiti. Pangguna bakal ditakoni manawa dheweke yakin apa sing pengin ditindakake. Yen sampeyan wis duwe cadangan kaya ngono, mula saiki sampeyan bisa miwiti. Dadi, sampeyan mung kudu menehi kanggo nampa. Banjur, format tablet Android iki bakal diwiwiti. Perlu sawetara menit rampung, gumantung saka jumlah data sing disimpen ing njero.

Artikel sing gegandhengan:
Cara nggawe format iPhone lan tetep ora ana ing kothak

Format tablet saka menu pemulihan

Ana cara liya sing mesthi efektif kanggo format tablet Android. Babagan nggunakake menu pemulihan sing diarani. Akses kasebut beda-beda gumantung saka siji model menyang model liyane, amarga ana rong sistem. Pisanan yaiku mateni tablet, banjur tombol daya lan volume munggah dipencet sekaligus sawetara detik, nganti menu ditampilake ing layar. Ing kasus nomer loro, prosese padha, mung ana tablet sing kudu dipencet lan mudhunake volume.

Format tablet ing Android

Mula, gumantung saka merek tablet kasebut, ana akses menyang menu kasebut. Sawise cara sing digunakake wis digunakake, menu kanthi macem-macem pilihan ditampilake ing layar. Salah sawijining pilihan ing layar yaiku Reset Pabrik utawa Ngilangke data, kaloro jeneng kasebut bisa ditampilake ing pirang-pirang kasus. Iki minangka pilihan sing pengin digunakake nalika iku.

Nggunakake tombol volume munggah lan mudhun sampeyan kudu pindhah ing antarane opsi kasebut. Yen wis entuk pilihan kanggo mbusak data, sampeyan kudu gunakake tombol daya tablet kanggo konfirmasi. Pesen bakal katon ing layar sing takon pangguna manawa dheweke yakin bakal nindakake iki. Amarga proses format ngandika tablet Android bakal diwiwiti. Kanggo konfirmasi, pencet maneh tombol daya.

Kanthi cara iki, format tablet Android kasebut bakal diwiwiti. Maneh, proses kasebut bakal mbutuhake sawetara menit kanggo ngrampungake ing tablet. Yen wis rampung, pesen bakal katon ing layar. Kanggo miwiti maneh, sing biasane sampeyan kudu pilih opsi "sistem urip maneh saiki". Kanthi cara iki, sistem diwiwiti maneh, nanging kanthi kabeh data wis ilang saka tablet. Bali menyang negara sing ditinggalake pabrik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.