Cara gawe jadwal mati otomatis ing Windows lan Mac

Nalika teknologi wis berkembang, konsumsi piranti elektronik saya saya suda, utamane amarga efisiensi energi sing luwih apik sing ditawakake prosesor, lan uga bisa nyebabake durasi batere, saka kaloro laptop lan piranti seluler.

Komputer desktop uga kena pengaruh ing pangertene iki, yen kita ora nggatekake komputer game, sing konsumsi luwih dhuwur tinimbang siji kanggo tugas kantor, surfing internet, nonton jaringan sosial, ngirim email ... Yen biasane kita ninggalake komputer mlaku kabeh wengi utawa awan saben wektu nganti rampung sawetara tugas kayata ndownload utawa ngunggah konten menyang internet, ngodhe video, nginstal aplikasi ... kita bisa gawe jadwal mati otomatis ing Windows utawa Mac, supaya sampeyan mandheg ngonsumsi listrik tanpa ana alesan.

Yen umume nggunakake komputer, Windows utawa Mac kanggo ndownload jinis konten liwat aplikasi torrent, umume, sanajan ora kabeh, kita biasane nawakake kemungkinan bisa mateni komputer ing wektu sing ditemtokake utawa yen tugas download wis rampung. Nanging sayangé, ora kabeh nawakake, mula kita kepeksa nggunakake aplikasi pihak katelu utawa navigasi liwat setelan sistem supaya bisa program otomatis mateni.

Penyunting video biasane nawakake kemungkinan mateni komputer yen tugas coding wis rampung, tugas sing biasane ditindakake nalika wengi nalika turu lan ngerti yen ora butuh komputer sawetara jam. Nanging kaya aplikasi undhuhan, ora kabeh nggabungake opsi iki, mula maneh kita kepeksa nggunakake sistem utawa aplikasi pihak katelu.

Jadwal mati otomatis ing Windows

Windows 10

Cara 1 - Mbukak

Jadwal mateni otomatis Windows 10 nganggo Run perintah

  • Liwat opsi Run sing ditawakake sistem kasebut. Kita menyang kotak lan jinis telusuran Cortana Mlaku.
  • Sabanjure kita nulis: mateni -s -t detik ». Opsi iki bakal nundha sistem nalika detik sing wis ditemtokake wis kliwat. Yen kita ngenalake mati -s -t 60 ″ komputer bakal dipateni kanthi otomatis sawise 60 detik.

Cara 2 - Kanthi Command Line

  • Liwat baris prentah sajrone urip. Kanggo nindakake, kita mung kudu menyang kothak telusuran Cortana, ketik CMD banjur pencet Enter.
  • Ing baris printah kita nulis mateni -s -t detik », ngetutake prosedur sing padha karo sing wis dakkandhani ing Cara 1.

Cara 3 - Kanthi Kekuwatan

Kanthi Windows Powershell kita uga bisa nggunakake printah sing padha karo cara 1 lan 2, mula mung kudu ngetik baris kasebut mateni -s -t detik » banjur atur wektu sawetara detik, sawise iku komputer bakal dibayar kanthi lengkap.

Cara 4 - Jadwalake tugas

Jadwalake tugas ing Windows 10 kanggo mateni komputer

Yen ora ana opsi kasebut sing ora valid, amarga sing sejatine dibutuhake yaiku aplikasi utawa tugas sing benerlan baleni dina sing dibutuhake, kayata wiwit dina Senen nganti Jumuah, pilihan sing paling apik sing ditawakake Windows yaiku Penjadwal Tugas. Ing ngisor iki kita nuduhake sampeyan carane ngatur komputer supaya bisa mati kanthi otomatis.

  • Kaping pisanan, kita menyang kotak telusuran lan jinis Cortana Penjadwal tugas.
  • Banjur kita menyang Acciones, sisih tengen layar, banjur klik Gawe tugas dhasar saengga liwat tuntunan, kita ditampilake kabeh langkah-langkah sing kudu ditindakake.
  • Sabanjure, kita nemtokake dina sing dikarepake tugas kasebut dibaleni maneh banjur klik OK.
  • Aplikasi sing pengin kita lakoni supaya komputer mati banjur diarani shutdow.exe lan Dumunung ing njero direktori C: \ Windows \ System32
  • Ing Tambah bantahan, kita nulis -s (fungsi sing bakal mateni peralatan) banjur klik Rampung kanggo ndeleng a pratinjau setelan sing wis disetel ing tumindak sing wis diprogram.

Jadwalake Mateni Windows Otomatis nganggo AMP WinOFF

AMP WinOff gawe jadwal Windows mati otomatis

Yen kita mutusake nggunakake aplikasi pihak katelu, aplikasi AMP WinOFF Iki minangka pilihan sing paling akeh menehi pilihan nalika ngolah mateni otomatis lan urip ing komputer sing dikelola Windows. Ora mung ngidini kita gawe jadwal mateni, nanging uga Ngidini kita bisa nundha komputer, nutup sesi, nggawe komputer dadi hibernate, urip maneh, ngunci sesi ...

Iki uga ngidini kita program piranti supaya nalika ngirim menyang Internet (becik kanggo aplikasi file jinis Torrent), manawa ngunggah utawa ndownload konten, ora ngluwihi tokoh tartamtu, peralatan dipateni utawa nindakake sawetara tugas liyane sing kasebut ing paragraf sadurunge. Kita uga bisa ngeset shutdown, nalika panggunaan CPU ing sangisore persentase tartamtu (becik kanggo overhead kompresi video).

Jadwal mati otomatis ing Mac

Sistem operasi Mac

Sistem operasi komputer Apple mesthi ditrapake kanthi menehi akeh pilihan, pilihan sing bisa ditindakake kanthi praktis ing Mac tanpa kudu nggunakake aplikasi pihak katelu, sanajan ing sawetara kesempatan iku pilihan sing paling apik.

Tutup otomatis ing Mac kanthi asli

Mateni Mac kanthi otomatis

  • Kaping pisanan kita alamat ing Pilihan sistem, liwat menu apel sing ana ing pojok kiwa ndhuwur lan milih pilihan iki.
  • Banjur kita maju Ekonom.
  • Ing bagean iki, kita bisa nemtokake cara supaya peralatan bisa digunakake nalika nggunakake batere utawa nalika disambungake karo arus. Nanging sing dadi minat kita yaiku bagean kasebut Jadwal, dununge ing pojok tengen ngisor.
  • Ing pilihan sing ditemokake ing Program, kita bisa ngatur Mac supaya bisa diuripake menyang tartamtu dina kerja, akhir minggu utawa saben dina. Kita uga bisa ngeset komputer supaya bisa mlebu Turu, Wiwiti maneh, utawa rampung mati dina kerja, akhir minggu utawa saben dina ing wektu sing ditemtokake. Kita mung kudu milih dina lan wektu sing pengin diatur kanggo mateni komputer banjur klik OK.

Mateni otomatis ing Mac nganggo Amphetamine

Amphetamine kanthi otomatis mateni Mac

Nanging yen pengin luwih akeh pilihan, ora ana wates wektu kanggo Mac dipateni, kita bisa nggunakake aplikasi Amphetamine, aplikasi sing ngidini kita nyetel nalika pengin Mac dipateni. Thanks kanggo Amphetamine, kita bisa ngatur Mac supaya nalika aplikasi rampung, komputer banjur turu utawa mati kabeh. Fungsi iki cocog yen kita ora pengin peralatan dioperasikake luwih akeh jam tinimbang sing dibutuhake lan ing pungkasan tugas sing ditindakake, dipateni langsung.

Kajaba iku, kita bisa nemtokake wektu, sawise peralatan bakal dipateni utawa turu. Kita uga bisa nggawe pemicu, mula yen a kombinasi tartamtu fitur sing sadurunge wis disetel maneh, komputer mati. Yen sampeyan pengin ngonfigurasi peralatan supaya bisa akeh fungsi nalika mateni, urip maneh utawa turu peralatan sampeyan, Amphetamine minangka aplikasi sing sampeyan goleki. Yen sampeyan mung pengin gawe jadwal komputer supaya ora aktif kanthi otomatis, fungsi asli sing ana ing macOS wis cukup.

https://itunes.apple.com/es/app/amphetamine/id937984704?mt=12

Amphetamine (Link AppStore)
Amphetaminefree

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)