Apa sing diarani Google Scholar lan cara nggunakake

Apa sing diarani Google Scholar

Misi Google wiwit tekan pasar ora liya yaiku nyoba atur kabeh informasi sing kasedhiya ing internet supaya sing paling relevan bisa ditemokake kanthi gampang. Saiki Google ngidini kita telusuran nganggo gambar, berita, video, peta, dokumen, nanging ngidini kita nggoleki akademik, yaiku karya utawa studi sing diterbitake dening universitas lan majalah khusus.

Misi saka Google akademik Prakteke padha karo fungsi liyane sing ditawakake, nanging nggampangake akses menyang teks sing kasedhiya ing perpustakaan lan perpustakaan universitas ing saindenging jagad. Nanging Apa sing diarani Google Scholar? Kepiye cara kerjane?

Thanks kanggo layanan iki, akeh siswa sing golek lan ora menyang perpustakaan lan sampah wektu golek informasi kanggo pasinaon, proyek ... tanpa gumantung karo kenyamanan sing diwenehake karo kita supaya bisa kerja ing endi wae ing jagad iki sing ana gandhengane karo subjek sing dibutuhake nalika semana.

Apa sing ditawakake Google Academic kanggo kita?

Saka Google Academic, kita bisa ngakses buku, tesis, artikel ilmiah saka papan sing padha ... jinis dokumen sing ana gandhengane karo literatur akademik lan ora akademis amarga uga nuduhake mayoritas artikel sing diterbitake ing jurnal ilmiah utama.

Liwat Google Scholar, kita bisa nggoleki miturut subyek, penulis, publikasi kanthi praktis luwih saka 100 basa. Kajaba iku, umume artikel sing ngomong babagan panelitian liyane digandhengake saengga kita ora kudu nindakake telusuran tambahan kanggo nggedhekake informasi dokumen tartamtu.

Kepiye dokumen kasebut diklasifikasikake

Klasifikasi dokumen ing Google Scholar

Rating lan urutan asil ditampilake padha penting karo asil sing dituduhake. Kaya algoritma sing digunakake Google ing mesin telusuran, Google Scholar adhedhasar panulise, kaping pirang-pirang wis dikutip, penulis lan dokumen, sing wis diterbitake uga frekuensi konsultasi sing ana. Layanan iki uga njupuk informasi sing ditampilake, yaiku yen lengkap utawa yen lengkap karo referensi kanggo panelitian liyane.

Apa aku bisa ngakses kabeh dokumen sing ditampilake?

Layanan iki ora mung nawakake akses menyang pirang-pirang artikel, tesis, studi lan riset liyane, nanging ing biasane, uga ngidini kita ngakses kabeh dokumen. Nanging ora mesthi, amarga ana sawetara kesempatan, tautan sing ditampilake mung nuduhake ringkesan ringkes, nuduhake kepiye cara ngakses teks lengkap. Kabeh artikel sing lengkap bisa didownload ing pirang-pirang kasus liwat link menyang format dokumen sing ana ing sisih tengen asil.

Apa aku bisa nyimpen artikel kasebut?

Nalika nemokake dokumen utawa artikel sing dibutuhake, Google Cendekia menehi pilihan supaya bisa simpen ing perpustakaan kita supaya bisa konsultasi mengko yen dibutuhake, tanpa kudu golek maneh. Opsi iki cocog nalika nemokake artikel sing ora kasedhiya kanggo didownload, amarga ora lengkap (watesan akses) utawa mung amarga format artikel HTML lan dudu PDf utawa .doc.

Cara Google Scholar

Nalika nggoleki, gumantung karo subyek, Google bisa ngilangi artikel lan preposisi sing digunakake, kanggo entuk asil sing luwih konkrit. Ing Google Scholar, telusuran ditindakake kanthi ngilangi supaya ora nuduhake asil sing katon cocog karo telusuran nanging pungkasane ora.

Uga ora bakal dipikirake manawa kita nulis ing sisih ndhuwur utawa ing ngisor utawa yen kita negesake istilah telusuran kanthi bener. Yen kita nindakake, contone, telusuran kanthi istilah "Cara divisi sel ditindakake" kita bakal entuk asil sing kurang konkrit yen mung nggunakake istilah "divisi sel".

Kaya biasane, sanajan kasunyatane basa Inggris minangka basa sing paling akeh digunakake ing saindenging jagad, wis dadi basa universal sing bisa kita komunikasi karo sapa wae, saengga Yen sampeyan nggoleki asil ing basa Inggris, sampeyan bakal nemokake informasi luwih lengkap Apa yen sampeyan mung fokus nggoleki asil ing basa Spanyol utawa basa liyane.

Cara nyaring informasi saka Google Scholar

Informasi saringan Google Cendekia

Yen nggoleki topik umum banget tanpa nemtokake rincian liyane, Google Cendekia nawakake akeh asil sing bakal digunakake nglampahi akeh wektu nyoba golek sing ngemot informasi sing dibutuhake kanggo pungkasan kita. Untunge, layanan iki nawakake pilihan telusuran lanjutan sing bisa kita klik kanggo nyetel sawetara tanggal asil, panganggit, sing nganakake telusuran ing artikel lan ora mung ing judhul.

Kita uga bisa nelusuri dokumen nganggo basa liyane yen kita verifikasi manawa informasi sing ditampilake ing basa kita ora cukup. Kajaba iku, kita bisa nggunakake sistem tandha kanggo menehi kabar liwat email nalika artikel anyar ditambahake ing topik tartamtu.

Apa aku bisa ngunggahake artikel menyang Google Scholar?

Supaya makalah utawa dokumen kasedhiya kanggo kabeh wong liwat Google Scholar, mesthine kudu kasedhiya diterbitake dening salah sawijining perpustakaan utawa universitas sing aktif kolaborasi karo dokumentasi sing kasedhiya ing layanan iki. Kanthi cara iki, Google ngalangi sapa wae ngirim dokumen sing durung diverifikasi dening agensi.

Wiwitane, ing taun 2004, sapa wae sing bisa ngunggah menyang layanan iki apa wae jinis dokumen sing digawe tanpa ngliwati filter organisasi, nanging layanan kasebut wiwit kelangan bagean saka kapercayan Amarga kasunyatane dadi luwih gampang golek artikel kanthi kualitas sithik lan meh ora ana referensi sing bisa mbedakake informasi iki.

Yen cukup Bejo yen ana gaweyan sing kasedhiya ing Google Scholar, kita bisa mbukak akun kanggo ngerti kapan jumlah total sing kasedhiya, ing artikel kasebut nuduhake karya kita, nalika wis dituduhake utawa didownload. .. Kanggo ngerti kanthi cepet ing artikel endi, kita wis dikutip, kita kudu nggunakake fungsi kutipan, fungsi sing bakal mbantu kita supaya cepet nuduhake awake dhewe kabeh dokumen sing ditampilake jeneng kita utawa bagean saka karya kita


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gabriel Roberto VILLAMIZAR ALVAREZ ngandika

    Alat praktis kasedhiya kanggo kabeh wong kanggo ndhukung studi kasus saiki kanthi tren global.

bool (bener)