Google nemtokke aturan anyar supaya kedudukan ora nyerang ekosistem seluler

Paling taun kepungkur, nalika perusahaan sing berbasis ing Mountain View resmi ngumumake model Pixel anyar, dheweke nyolok ing kedudukan sing nggabungake iPhone X anyar, sing sethitik dening sethitik wis diadopsi dening prakteke kabeh industri (LG, Huawei, OnePlus, saliyane karo pirang-pirang pabrikan Asia lan Google dhewe kanthi Google Pixel 3 XL sabanjure), nanging bok manawa durung bisa ngyakinake kabeh wong. Samsung, Vivo, Sony lan Oppo minangka sawetara pabrikan sing nolak tren pasar iki.

Nalika Google weruh manawa adopsi kedudukan dening pabrikan wis dadi tren, mula wiwit ditrapake kanggo Android Android versi sabanjure, mula pangowahan utama yaiku jam wis ganti ing sisih kiwa layar lan jumlah ikon sing nuduhake kabar wis dikurangi. Nanging dheweke ora mung owah-owahan sing wis direncanakake.

Produsen apa wae sing pengin menehi lisensi menyang terminal supaya bisa nggunakake Android kudu tundhuk karo sawetara pedoman, yen ora bisa ditindakake. Warta pangembang Android mung nampa artikel anyar sing ora mung ngandhani pangembang babagan macem-macem cara sing kasedhiya kanggo verifikasi aplikasi sampeyan kompatibel karo terminal kanthi kedudukan, nanging uga nemtokake sawetara watesan sing kudu dipikirake kabeh pabrikan.

Watesan kasebut yaiku:

  • Kedudukan mung kasedhiya ing pojok ndhuwur utawa ngisor layar, ora ana ing sisihe.
  • Nomer kedudukan saben pojok mung bisa dadi siji, macem-macem kedudukan bisa dileksanakake ing sisih ngisor utawa ndhuwur layar.

Ide iki bisa uga dikira mbuwang desain sing sawetara produsen Sampeyan bisa uga kudu ngembangake ukuran layar tanpa ngetrapake kedudukan ndhuwur utawa ngisor, amarga kabeh terminal sing ngetrapake ing salah sawijining sisih ora bakal bisa nggunakake Android ing terminal. Kedudukan ing sisih tengen ndhuwur utawa kiwa ora dadi ide sing ala yen ukurane sithik lan mesthine akeh pangguna luwih seneng tinimbang potongan ing sisih ndhuwur layar. Nanging ing ngendi bos mrentah, pelaut ora ngirim.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)