Huawei MatePad, analisis: Tablet sing kasedhiya ing iPad

Perusahaan Tionghoa Huawei terus mlaku ing akselerator supaya kalender diluncurake ora bisa diluncurake. Bubar iku giliran Huawei MatePad, salah sawijining produk "bintang" saka perusahaan kasebut lan terus dianyari kanggo terus njaga reputasi apik sadurunge.

Ing kesempatan iki, Huawei pengin negesake sektor siswa lan sawetara akses menyang produk iki, amarga ciri khas sing cukup dhuwur. Temokake karo Huawei MatePad anyar, apa ciri lan tes sing wis ditindakake kanggo nyritakake kabeh.

Kaya sing asring ditindakake ing review jero, wektu iki kita uga nyakup video anyar sing bisa ndeleng kothak kothak lengkap saka MatePad anyar ing edisi standar, uga tes ekstensif sing bisa dideleng saka kinerja. Aku menehi saran supaya sampeyan mbukak saluran YouTube, lengganan lan mesthine sampeyan menehi kaya yen sampeyan seneng karo video kasebut. Saiki ayo terusake review sing jero.

Bahan lan desain

Ayo miwiti karo desain. Ing kasus iki, Huawei milih produk 10,4 inci sing misuwur utamane kanggo pigura sing cilik, soko sing aku seneng banget. Ing sisih ngarep, kita duwe kamera kanggo konferensi video, lan ing sisih mburi kita duwe sensor siji sing metu saka sasis.

  • Ukuran: X x 245 154 7,3 mm
  • Bobot: 450 gram

Kita wis ngakses versi warna Midnight Grey, kanthi aluminium ing sisih mburi lan asil sing aneh nalika ngindhari tapak sikil. Ing babagan materi, kayane sukses tenan. Ing babagan iki, aku wis kepenak nggunakake lan nangani saben dinane, ya, kita kudu eling yen nemokake format ultra-panorama sing bisa dadi aneh kanggo sing wis biasa nggunakake tablet "alun-alun".

Karakteristik teknis

Ing level teknis, produk iki meh ora ana sing ketinggalan, Kita nyorot memori RAM 4GB ing unit sing wis diuji, uga prosesor sing luwih saka ratifikasi pabrike dhewe dening Huawei. Iki kabeh rincian:

  • Prosesor: Kirin 810
  • Memori RAM: 4 GB
  • Panyimpen: 64 GB kanthi ekspansi microSD nganti 512 GB
  • Layar: Panel LCD IPS LCD 10,4 inci kanthi resolusi 2K (2000 x 1200)
  • Kamera ngarep: 8MP Wide Angle kanthi rekaman FHD
  • Kamera mburi: 8MP kanthi rekaman FHD lan lampu kilat LED
  • Baterei: 7.250 mAh kanthi momotan 10W
  • Konektivitas: 4G LTE, WiFi 6, Bluetooth 5.1, USB-C OTG, GPS
  • Swara: Papat speaker stereo lan papat mikropon

Ora diraguhi, ing bagean teknis kita bakal kantun sawetara perkara ing tablet iki sing kayane wis siyap kanggo dosis karya lan pangembangan sing apik. Tanpa mangu-mangu, dadi kanca saben dina sing apik amarga pakaryane. Cetha manawa nalika main game video, kita ora bakal nemokake asil dhuwur, nanging kaya sing wis dideleng ing video tes, cukup akeh. Kanggo bagean liyane saka aplikasi sing dikonsumsi kanggo nggunakake konten otomatisasi multimedia lan kantor wis bisa digunakake kanthi bener.

Kompatibilitas karo aksesoris dhewe

Ing kasus iki, sanajan kita durung bisa nyoba ngluwihi pre-breafing wulan-wulan kepungkur, MatePad iki kompatibel karo Huawei M-Pencil sing bakal ngidini kita nggambar lan nulis kanthi kualitas sing cukup.

Minangka bagean, sampeyan uga luwih becik nggunakake aksesoris kayata tutup / keyboard dhewe, sing sanajan ora duwe sistem trackpad, bakal mbantu kita nindakake tugas otomatisasi kantor sing luwih apik lan mesthine bisa digunakake ing tablet. Kasus iki cocog karo sampeyan karo sarung tangan lan perjalanan utama wis cukup kanggo tes kita.

Pengalaman multimedia

Salah sawijining poin utama saka jinis produk kasebut yaiku sabenere ngonsumsi konten multimedia, lan biasane jelas kanggo Huawei. Kita duwe panel 10,4 inci kanthi format ultra-sudhut. Mangkene carane panel IPS LCD kanthi resolusi 2K (2000 x 1200) sing bisa nawakake 470 nits padhang. Asil kasebut wis apik ing meh kabeh aspek. Perusahaan Cina biasane nyetel panel kanthi apik lan kasus MatePad ora kalebu, kita seneng banget karo bagean iki.

Sanajan padhange 470 nits katon ora nggumunake, luwih saka cukup kanggo nyedhiyakake konten multimedia ing lingkungan sing angel kayata sinar matahari sing padhang. Kita uga nyorot swara nganggo papat speaker, swarane kuwat, bass lan pemain tengah katon apik lan pengalaman nganggo bioskop lan video YouTube cukup disenengi. Kita ora duwe port Jack 3,5mm, nanging Huawei kalebu adaptor Jack USB-C nganti 3,5mm ing kothak sing paling klasik. Sanajan ngono, pengalaman konsumsi multimedia iku bunder, kayane tanpa mangu-mangu titikane sing paling apik.

Pengalaman panggunaan umum

Kaya sing wis kedadeyan liyane, kita duwe "masalah" ora ana Aplikasi Google, soko sing utamane ngukum tablet sing nganggep rasa produktivitas (Google Drive… lsp) lan nggunakake konten (Netflix, YouTube…). Yen sampeyan ngetutake kita, sampeyan bakal ngerti manawa Huawei ora duwe kaluputan ing bagean iki, ing endi veto politik Donald Trump (USA) isih bisa digunakake.

Nanging, isih bisa lan gampang njupuk langkah sing dibutuhake kanggo dadi produk sing kompatibel karo Google Apps. Kanggo bagean kasebut, Galeri Aplikasi Huawei terus berkembang, sanajan ora bisa nyukupi kabutuhan. Iki minangka bagean sing paling pungkasan nggawe pengalaman mendhuwur sing kajaba karo bagean iki isih apik. Babagan otonomi, kita nemokake pengalaman cedhak layar 9 jam, Gumantung saka konten sing dikonsumsi lan "tebu" sing diwenehake menyang prosesor. Kita aja lali yen kurang ngisi daya kanthi cepet, 10W pangisi daya bakal ngisi luwih saka rong jam.

Pendapat editor

Kita lagi ngadhepi produk sing saiki Ora didol ing Spanyol, adhine MatePad Pro, nanging daya tarik utama MatePad iki yaiku rega, sing wis resmi digawe ing 279 euro, kompetitif banget kanthi ngetrapake kabeh ciri lan kasunyatan manawa ing sawetara titik adol, rega kasebut bakal luwih murah sanajan nawakake tartamtu. Tanpa mangu-mangu, Huawei MatePad tetep kompetisi kanthi nawakake fitur sing angel cocog.

MatePad
  • Rating editor
  • Rating bintang 4.5
279 a 249
  • 80%

  • MatePad
  • Review saka:
  • Dikirim ing:
  • Modifikasi pungkasan:
  • Desain
    Penerbit: 85%
  • Layar
    Penerbit: 90%
  • Kinerja
    Penerbit: 75%
  • Kamera
    Penerbit: 50%
  • Otonomi
    Penerbit: 80%
  • Portabilitas (ukuran / bobot)
    Penerbit: 90%
  • Kualitas rega
    Penerbit: 80%

Pros

  • Bahan lan desain sing wis dibangun kanthi apik lan kompak ing bezel
  • Pengalaman hebat nalika nganggo konten multimedia
  • Konjungsi sing apik ing level hardware

Contra

  • Google Apps isih ora ana
  • Ing tablet, ora bakal ana port Jack 3,5mm sing nyisakke
  • Bisa uga kalebu sawetara aksesoris kaya potlot
 

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.