iPhone 12 Pro VS Huawei P40 Pro, sing endi sing duwe kamera paling apik?

Kanca saka iPhone Aktualidad bubar nganalisa iPhone 12 Pro anyar, piranti saka perusahaan Cupertino sing bakal nggawe inovasi kanthi fitur sing apik banget lan desain anyar banget. Nanging, kita wis suwe nyoba Huawei P40 Pro, yaiku piranti kamera paling dhuwur ing pasar.

We nggawa perbandingan kamera definitif ing antarane iPhone 12 Pro lan Huawei P40 Pro, loro kamera seluler paling apik ing pasar, sing bakal dadi pemenang? Temokake ing tes jero kanthi rinci kanthi rinci supaya kita bisa ndeleng kabeh kamiripan lan beda.

Sensor kanthi rinci

Kita miwiti nganggo kamera iPhone, nemokake sensor kaping telu kanthi pulo sing cukup apik. Opo maneh, iPhone 12 Pro duwe sistem LiDAR nyoroti manawa saiki nandhani beda-beda babagan panggunaan teknologi iki, apa ana bedane sing nyata?

Khusus ing mburi iPhone 12 Pro kita duwe ing ngisor iki:

  • 12 MP Wide Angle lan bukaan f / 2.4.
  • 12 MP standar lan aperture f / 1.6.
  • Telephoto (Zoom x2): Panjang fokus 52mm kanthi bukaan f / 2.0, enem elemen ing lensa, papat daya hibrida lan stabil optik.

Saiki mbukak Huawei P40 Pro, ing endi kita duwe papat sensor sing wis bisa mbela awake dhewe kanthi wiwitan wiwit wiwitan mula mula entuk skor paling apik ing analisis sing paling akeh. Iki grup kamera mburi:

  • Sensor 50MP f / 1.9 RYYB
  • 40MP f / 1.8 Sudut Ultra Wide
  • Telephoto 8MP kanthi zoom 5x
  • Sensor 3D ToF

Ing level angka, kabeh kayane cukup jelas, ing gati, Huawei P40 Pro dadi pemimpin utama lan ing kertas kudu entuk asil sing luwih apik. Nanging, kita wis ngerti manawa ing teknologi iki, nomer ora kabeh.

Tes sensor utama

Ayo diwiwiti karo sensor utama, ing lokasi saiki 12 MP saka iPhone 12 Pro diiringi aperture f / 1.6 dibandhingake karo 50 MP Huawei P40 Pro sing ora bisa dipikirake kanthi aperture f / 1.9, beda sing misuwur ing babagan iki.

  • Tuku iPhone 12 Pro paling larang (LINK)

Sepisanan kita duwe foto ing kahanan udan. Ing kene kita waca babagan carane P40 Pro nawakake gambar sing luwih jenuh, sanajan pungkasane ngobong langit kanthi merata. Kanggo bagean kasebut, iPhone 12 Pro nawakake nada kuning liyane (klasik), luwih ngajeni warna asli lan nemtokake awan kanthi luwih apik kanthi njupuk beda warna.

Ing foto normal, kita nemokake manawa kalorone bisa nemtokake langit kanthi apik, luwih biru ing iPhone 12 Pro lan ya, njupuk luwih akeh cahya kanthi menehi definisi luwih sithik ing gambar kasebut. Kanggo bagean kasebut, Huawei P40 Pro nawakake warna sing luwih jelas lan umume bluish.

Yen ngomong babagan kerahasiaan warna, mesthine manawa Huawei P40 Pro bisa digunakake luwih akeh, nanging aku menehi kesan yen iPhone nawakake konten sing luwih dipercaya babagan apa sing sejatine dibahas.

Tes Angle Wide

Saiki kita pindhah menyang Sudut Wide ing endi iPhone nawakake sensor sing meh padha karo sing utama 12 MP aperture nalika Huawei P2.4 Pro pindhah menyang sensor 40MP f / 40 Ultra Wide Angle, ana ing kasus iki manawa bakal menehi asil sing luwih apik.

  • Tuku Huawei P40 Pro paling larang (LINK)

Ing kene kita nemokake prabédan sing penting. Sanajan teknis Ultra Wide Angle saka Huawei P40 Pro luwih unggul, kita bisa ndeleng manawa foto ing iPhone 12 Pro nuduhake luwih akeh konten (njupuk gambar liyane). Beda karo sensor utama, ing iPhone 12 Pro, kita nemokake warna sing luwih jenuh tinimbang karo Huawei P40 Pro, ana sing nggawe kita kaget.

Penyimpangan Wide Angle ya, luwih katon ing iPhone tinimbang ing Huawei, sing luwih apik proses prosese. Nanging, kontras pencahayaan minangka faktor sing iPhone 12 mbela awake dhewe luwih apik. Sanajan ngono, kaloro kamera ngasilake asil sing luar biasa. Ing aspek iki, kita bakal menehi foto asli, tanpa retouching utawa nglereni, supaya sampeyan bisa mutusake sing paling disenengi, lan ing babagan fotografi iki kita wis ngerti yen keputusan pancen subyektif.

Tes telephoto

Saiki kita ngomong babagan Zoom. Ing kasus iki, kita temokake ing iPhone 12 Pro a Telephoto (Zoom x2): 52mm dawa fokus kanthi aperture f / 2.0, enem elemen ing lensa, papat pembesaran hibrida lan stabil optik. Ing kasus Huawei P40 Pro, telephoto 8MP kanthi zoom 5x. Ing level orane katrangan lan definisi sing jelas, Huawei P40 Pro njupuk kabeh sukses.

Sanajan Zoom x5 cukup migunani ing pirang-pirang kahanan, iki ndadekake luwih fleksibel kanggo kamera Huawei P40 Pro sing meh ora bisa dipikolehi karo Zoom x2 ing iPhone 12 Pro, sanajan kita eling yen bakal entuk zoom hibrida x5. Nanging, nalika nambah, kita bakal nemokake gandum lan cacat liyane ing foto iPhone 12 Pro.

Nalika ngrujuk ing selfie, Huawei P40 Pro tetep duwe "masalah" amarga kedadeyan karo piranti sing asale saka Asia, "efek kaendahan" uga diucapake kanggo selera Kulon. Kita uga ninggalake sawetara foto ing format "Macro" ing endi Huawei P40 Pro ngalahake iPhone 12 Pro nganti saiki.

Fotografi ing Mode Wengi, potret lan video

Ing kene kita ninggalake sawetara gambar «Mode wengi», lan campuran sawetara foto liyane supaya sampeyan bisa ngerti dhewe sing menehi luwih akeh kinerja kanggo kabutuhan sampeyan. Loro-lorone pangkat tangan dadi loro telpon fotografi wengi paling apik ing pasar. Babagan Mode Potret, kita ora nemokake mupangate akeh ing LiDAR lan padha-padha.

Babagan video kasebut, kita bakal menehi sampeyan ing ndhuwur saluran YouTube ing endi kabeh perbandingan kamera iki Kita wis bisa nindakake nganggo kamera loro lan sampeyan bakal nyoba tes kanthi kinerja rekaman asli piranti loro-lorone, ing endi iPhone 12 Pro terus dadi pimpinan babagan stabilisasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.