Sampeyan kudu ngerti babagan jaringan 5g

Masa depan saya maju, isih cedhak nalika nggawe revolusi ing jagad telekomunikasi amarga konektivitas 3G, mula 4G utawa LTE teka saka tangan akeh perusahaan sing wiwit nggunakake antena, lan iki ora mandheg. Wayahe ngobrol babagan jaringan 5G, masa depan telekomunikasi lan produk sing gegandhengan karo internet. Pramila kita pengin nerangake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan jaringan 5G, ciri khas lan cara ngoptimalake. Tetep bareng karo kita lan sinau babagan teknologi iki kanthi nemokake kanthi jero.

Saiki perusahaan telpon lan entitas publik nandur modal kanthi serius ing teknologi 5G lan iki amarga akeh sebab, antara liya. Komitmen kanggo telekomunikasi sing efisien ora bisa diowahi maneh nanging bisa nambah cara kerja lan cara kerja global kanggo kita. tujuane yaiku supaya tekan titik sing meh bisa nolak investasi ing cabling kanggo transmisi informasi sing distandardisasi jaringan 3G lan 4G dadi ora nyukupi, amarga jaringan kasebut ora jenuh ing acara karo pamirsa sing akeh kayata pertandingan bal-balan lan mulane transmisi data seluler meh kabeh dipateni.

Apa jaringan 5G?

Sejatine ora luwih saka sambungan nirkabel liyane kayata jaringan 3G utawa 4G. Jaringan 5G bakal dadi jaringan sing gegandhengan Generasi pungkasan lan mula bakal dadi klaim pariwara dening perusahaan telepon amarga 4G saiki wis ana. Sambungan 5G iki bakal ngidini transmisi data nganti sepuluh kaping luwih cepet tinimbang jaringan 4G saiki ing manungsa waé kanggo tes pisanan sing ditindakake dening para ahli. Ing data dhasar kayane ndownload video 4K udakara telung puluh detik.

Kemampuan sing kita gunakake iki bakal nggawe jaringan luwih dipercaya amarga ora bakal kakehan beban sing tetepAmarga kacepetan luwih cepet, pangguna bakal bisa "mbukak bandwidth" kanthi luwih gampang. Mula, luwih akeh piranti bisa nyambung menyang jaringan sing padha tanpa nyebabake masalah stabilitas. Sejatine iki sing bakal teka saka panyambungan panyambungan 5G, lan mulane dianggep minangka salah sawijining kemajuan teknologi telekomunikasi sing paling penting sajrone sepuluh taun kepungkur.

Sepira gunane jaringan 5G ngluwihi smartphone?

Ponsel cerdas ora duwe monopoli babagan konektivitas jinis iki, kayata jaringan 5G bisa diimplementasikake ing piranti kayata sensor, kendaraan otonom, robot kerja lan teknologi anyar liyane sing mbutuhake sambungan sing ora terganggu lan efisien. Jaringan 4G saiki ora duwe kapasitas sing cukup kanggo data sing akeh sing bisa dipancarakeMula, kanggo maju ing kutha cerdas, jaringan 5G minangka sarat sing dibutuhake banget.

Bedane 5G

Bingkai: Xakata

Uga, Jaringan 5G iki ora duwe wektu tundha sambungan antarane piranti lan server darmabakti kanggo nyedhiyakake informasi, conto sing nyata praktis yaiku mobil otonom, sing bakal bisa komunikasi terus karo server lan nawakake nyopir sing aman, luwih-luwih amarga bisa dicocogake karo data sing ditawakake kendaraan liyane lan sensor eksternal. Iki minangka salah sawijining alangan paling penting sing kudu diadhepi nyopir otonom, dadi sesuk kita bisa ndeleng layanan transportasi umum tanpa sopir amarga teknologi 5G, tanpa mangu-mangu.

Kepiye cara kerja jaringan 5G?

Intine kerjane persis padha karo sing saiki kasedhiya, nanging kita bisa ujar manawa layar liwat udara ing gelombang radio kanthi frekuensi sing luwih dhuwur tinimbang sing saiki. Frekuensi dhuwur iki duwe kecepatan sambungan sing luwih cepet lan mesthine bandwidth sing gedhe, sing ringkes, mulane jaringan 5G apik banget. Nanging, dheweke uga duwe poin sing ringkih, lan dheweke ora bisa nyebrang tembok utawa mebel, mula dadi ora efisien ing jarak sing adoh, mula mbutuhake antena sing luwih akeh.

Yaiku carane perusahaan telpon bakal kalebu menara telekomunikasi sing akeh bangetNanging, dheweke ngrancang model miniaturisasi sing ngidini, contone, ditempelake ing tiang utilitas saiki lan mula ora mbutuhake investasi ing karya, amarga antena saiki biasane ana ing bangunan duweke pribadi, mula perusahaan nggunakake konsep sewa sing cukup dhuwur . Pramila jaringan 5G dirancang kanggo nglengkapi jaringan 5G lan ora ngganti kabeh, beda karo apa sing kedadeyan antarane jaringan 3G lan jaringan 4G.

Kapan jaringan 5G bakal diluncurake?

Tes pertama wis ditindakake dening akeh perusahaan kayata Huawei utawa AT&T. Standar teknologi kanggo jinis mekanisme iki yaiku ing prosedur persetujuan, mula industri kasebut ngerteni nganti 2020 jaringan 5G iki ora wiwit ditawakake minangka fungsi sing kasedhiya tenan kanggo pangguna. Nanging, sawetara perusahaan wis nindakake tes sing menarik ing sawetara kutha paling sibuk ing donya kayata Madrid utawa New York, butuh wektu suwene.

Ponsel kanthi standar 2019GPP ora bakal diwiwiti nganti taun 3 sing bakal kalebu pemroses jaringan 5G mula isih adoh saka produk sing katon ing endi wae, saliyane telpon saiki ora kompatibel karo jaringan 5G, dadi yen sampeyan pengin ngrasakake sambungan anyar iki, aja bakal ana pilihan nanging kanggo tuku piranti sing luwih dianyari ing level hardware. Kita bakal nggatekake pangembangan teknologi 5G sanajan perusahaan telepon wis tanggung jawab pariwara ing wektu sing tepat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose Eliseo ngandika

    Ora diraguhi, kemajuan teknologi maju kanthi cepet, lan aku yakin manawa kita kabeh bakal nggunakake, sing bakal dadi luwih apik!

  2.   Leo ngandika

    Narik banget kanggo njlentrehake, kanggo sing ora ngerti babagan masalah iki, manawa 5G artikel kasebut dudu 5G Wifi. Salam.

    1.    Miguel Hernandez ngandika

      Jaringan WiFi ora ngliwati 5G, nanging ing jaringan 5GHz, dene sing tradisional dadi 2,4 GHz.

  3.   Leo ngandika

    Aku ngerti, sampeyan ora kudu nerangake bedane karo aku, yen ora karo sing maca sing bisa uga bingung.

    Umume diarani Wifi 5G. Utawa apa perusahaan, nalika nginstal router ing omah, ora ngandhani yen sampeyan duwe jaringan Wi-Fi "normal" lan "cepet" yaiku 5G? Lan uga jeneng Wi-Fi dibedakake karo nomenklatur "5G".

    Greetings.

bool (bener)