Kabeh warta ing macOS Mojave

Ing sawetara minggu kepungkur, akeh spekulasi babagan setting alam sing bakal jenenge macOS versi sabanjure. Pungkasane, ara-ara samun Mojave sing nggawa kucing menyang banyu, saengga ngonfirmasi bocor sing kedadeyan sawetara dina sadurunge.

Versi macOS anyar iki, sing ora kompatibel karo model Mac sing padha karo taun kepungkur sing nampa macOS High Sierra, nawakake kita minangka tema utama yaiku tema peteng, tema sing tanggung jawab ngowahi kabeh aplikasi ing komputer dadi abu-abu peteng, fungsi sing cocog kanggo kabeh pangguna sing makarya kanthi cahya sithik ing ngarepe Mac. Nanging iku dudu mung anyar. Ing ngisor iki kita nuduhake kabeh sing anyar ing macOS Mojave.

Mode peteng lan desktop dinamis

Mode peteng, kanthi cara isih ora tekan iOS 12, Bakal ngidini kita nggunakake skema warna sing surem supaya pangguna mung kudu fokus karo sing penting, dadi antarmuka pangguna ing latar mburi. Kabeh aplikasi asli sing kasedhiya ing macOS Mojave dicocogake karo mode anyar iki dadi aplikasi pihak katelu sing kudu adaptasi karo aplikasi kasebut.

Desktop dinamis, minangka fungsi anyar sing bakal dijaga kanthi otomatis ganti gambar desktop adhedhasar dina ing endi kita, fungsi sing wis bisa digunakake liwat aplikasi pihak katelu sing kasedhiya ing Mac App Store.

Ora ana kerumitan maneh ing mejo

Fungsi Stacks bakal diurus tumpukake saben dokumen sing ana ing meja kita miturut tambahane. Kanthi cara iki, nalika ngaktifake pilihan iki, kabeh lambang bakal diselehake ing sisih tengen layar sing ditumpuk kanthi ekstensi. Kanthi ngeklik saben tumpukan, kabeh gambar, file, video, foto ... bakal ditampilake kanthi mandhiri ing miniatur supaya bisa milih gambar sing pengin dikerjakake ing wektu kasebut.

Panel pratinjau file uga nuduhake metadata gambarKanthi cara iki, kita ora bakal kepeksa nggunakake aplikasi pihak katelu utawa mbukak aplikasi liwat aplikasi Foto. Tampilan Cepet uga ngidini kita nglindhungi dokumen kanthi cepet lan gampang ing format PDF, mlebu liwat teken sing wis disimpen ing aplikasi, mbukak tumindak khusus karo Automator...

Aplikasi anyar: Berita, Saham, Memo Swara lan Omah

Kanthi cara sing ora dingerteni, Apple ora nawakake, nganti saiki, aplikasi asli kanggo bisa ngrekam cathetan swara ing Mac, sing meksa kita pindhah menyang Mac App Store. Aplikasi Saham uga ora kasedhiya kanthi lengkap, nanging mung wujud Widget. Nanging loro tambahan gedhe kanggo macOS Mojave yaiku aplikasi News (yen sampeyan manggon ing salah sawijining negara sing kasedhiya) lan aplikasi Ngarep.

Thanks kanggo aplikasi Ngarep, saka Mac kita bakal bisa ngatur kabeh otomatisasi omah utawa pusat kerja tanpa nggunakake iPhone utawa iPad. Antarmuka pangguna aplikasi Ngarep praktis padha karo sing ditemokake ing versi Mac, dadi yen sampeyan nggunakake, ora bakal angel yen sampeyan akrab.

FaceTime nganti 32 wong

Telpon video FaceTime klompok uga teka ing macOS Mojave sing ngidini kita nelpon video nganti 32 interlocutors beda, wong sing ngomong nalika semana mesthi ditampilake kanthi ukuran sing luwih gedhe, lan ing sisih ngisor kabeh wong sing bagean nelpon ditampilake.

Toko Mac App Anyar

Yen setaun sawise mlebu ing iOS 11, sampeyan durung rampung entuk App Store anyar, kita duwe warta ala, amarga Apple ngetrapake desain iOS sing padha ing Mac App Store, sawijining aplikasi sing nampa desain ulang kanthi tampilan anyar lan akeh konten editorial sing bakal ngidini kita nemokake aplikasi sing paling cocog kanggo kabutuhan.

Wiwit diluncurake ing 2011, aplikasi kasebut ora nampa modifikasi estetika utawa fungsional, sanajan wis dadi sumber utama konten aman sing bisa diunduh ing Mac. Sanajan mangkono, akeh pangembang sing milih ninggali supaya bisa njupuk kauntungan saka sawetara watesan sing ditawakake Apple kanggo komunitas iki, sawetara watesan sing bisa dideleng ing konferensi pembukaan WWCC 2018 isih ana.

Privasi lan keamanan

Apple terus komitmen kanggo nglindhungi privasi para pangguna sabisa-bisa. Kanthi versi macOS sabanjure, Safari bakal nggedhekake fungsi sing ngalangi pangguna supaya ora dilacak karo situs web sing dikunjungi, ngalangi widget lan tombol Kaya lan Nuduhake lacak pangguna yen ijin sampeyan.

Kanthi ngeklik tombol kasebut, Safari bakal nuduhake tabel kanthi informasi sing bakal dipikolehi saka situs web iki. Iki uga bakal menehi informasi manawa web sing ana ing kene, butuh akses menyang webcam utawa mikropon, uga aplikasi sing nginstal, ing ngisor iki sistem fungsi sing padha banget karo sistem sing bisa ditemokake ing iOS

Fitur liyane sing menarik

Kanthi versi macOS sabanjure, Apple ngetrapake sistem manajemen capture iOS 11, saengga nalika njupuk tangkapan layar, kita bakal bisa ngowahi kanthi cepet tanpa kudu dibukak sawise iku. Uga ngidini kita njupuk potret video saka bagean layar.

Thanks kanggo fungsi Continuity, kita bakal bisa nggunakake iPhone minangka scanner kanthi cepet yen nggawe dokumen sing nggawe sampeyan butuh foto utawa dokumen sing kudu dilebokake.

Safari kanthi otomatis nggawe, ngisi lan nyimpen sandhi sing kuwat nalika pangguna nggawe akun online lan bakal ngelingake nalika nggunakake sandhi bola-bali utawa padha banget karo layanan web liyane, 99% pangguna nindakake.

Kasedhiyan MacOS Mojave

Sanalika keynote presentasi rampung, Apple ngluncurake beta pertama macOS Mojave, sanajan saiki mung kasedhiya kanggo pangembang, dadi yen sampeyan pengin nyoba versi anyar iki lan dudu bagean saka komunitas pangembang, sampeyan kudu ngenteni sawetara minggu, bisa uga nganti pungkasan wulan iki, nalika Apple uga ngluncurake beta pertama iOS 12 kanggo pangguna sing dadi bagean saka program beta umum.

Komputer sing kompatibel karo MacOS Mojave

Beda karo taun-taun kepungkur, Apple wis nyuda sawetara model Mac sing kompatibel karo versi macOS anyar iki, dadi kabeh komputer sing tekan pasar sadurunge 2012, mayoritas kajaba Mac Pro. Kita nuduhake kabeh Mac sing kompatibel karo macOS Mojave:

  • Mac Pro Pungkasan 2013 (kajaba sawetara model pertengahan 2010 lan pertengahan 2012)
  • Mac mini Pungkasan 2012 utawa mengko
  • iMac Pungkasan 2012 utawa mengko
  • iMac Pro
  • MacBooks wiwit awal 2015 utawa luwih dhuwur
  • MacBook Airs wiwit pertengahan 2012 utawa luwih dhuwur
  • MacBook Pros wiwit pertengahan 2012 utawa luwih dhuwur

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)