10 kegiatan sing akeh kita tindakake ing Internet sing bisa uga ilegal ing endi wae

Barang sing ora sah ing jaring

Umume kita mesthi ana ing sawijining acara utawa liya wis ndownload film, disk musik utawa buku saka jaringan, amarga ngerti manawa kita nindakake perkara sing ilegal, nanging kanthi yakin manawa ora ana sing bisa kedadeyan. Nanging, iki bisa diganti kanthi cepet, lan Pengadilan Pengadilan Banding California wis ngukum warga Amerika amarga kejahatan peretasan komputer.

Anehe babagan kasus iki yaiku kejahatane durung ndownload film utawa lagu saka Internet, nanging mung njaluk kanca kolega kanggo tembung sandhi WiFi perusahaan sing makarya. Iki wis dianggep minangka teknik hacking ilegal, sanajan bisa uga katon guyon, lan iki nyebabake kita mikir 10 prekara sing ditindakake akeh ing Internet sing ilegal.

Sejatine manawa prekara utawa kegiatan sing bakal kita tingali ing kabeh artikel iki bisa uga ilegal lan malah nggawa kita menyang pakunjaran, sanajan umume gumantung karo negara sing dununge. Lan ora padha nindakake salah sawijining kegiyatan kasebut ing Amerika Serikat, tinimbang nindakake salah sawijining swarga sing menehi kebebasan gedhe kanggo nggawe lan mbatalake jaringan jaringan.

WiFi tanpa sandhi

Jaringan WiFi

Iki minangka salah sawijining kesalahan sing umum ditindakake para pangguna saben dina lan ing saindenging jagad. Ninggalake jaringan WiFi tanpa direksa nganggo sandhi tegese sapa wae bisa ngakses Internet liwat sambungan sampeyan. Akeh kasus iki ora dadi masalah, nanging ing kasus liyane.

Lan yen ora, takon karo Barry sing wis tua, sing ditakoni karo polisi luwih saka sewulan babagan dugaan kunjungan menyang situs web pornografi bocah. Sawetara wektu mengko ditemokake yen Barry dudu sing nonton porno liwat jaringan jaringan, nanging tanggane sing nggawe jaringan kasebut nyambung menyang jaringan WiFi. Kabeh kekacoan iki pungkasane ditanggulangi lan karo tangga teparo sing ora becik, nanging ora duwe sandhi, Barry ngombe sing apik banget.

Kiriman sing nyerang

Kabeh wong Spanyol ngerti banget nulis, umpamane, pesen sing nyerang ing Twitter, bisa nggawa sampeyan ing pakunjaran. Kajaba iku, dina iki katarak keluhan sing ditindakake marang akeh pangguna sing nulis liwat jaringan kekejaman otentik babagan matine tukang banteng Víctor Barrio saiki.

Nggoleki jaringan jaringan, kita bisa nemokake kasus sing ana ing nalar, lan Leigh Van Bryan, 26 taun, lan Emily Bunting, 24 taun, tweet sadurunge lelungan menyang Amerika Serikat kanthi plancongan; "Kabeh minggu daksiap-siyap sadurunge aku lunga lan ngrusak Amerika."

"Hadiah" kanggo wong enom loro kasebut minangka interogasi luwih saka limang jam dening polisi Amerika, ing endi dheweke bisa nerangake manawa tembung "ngrusak" mung tegese partai.

Layanan VOIP

Skype

ing Layanan VOIP utawa layanan protokol Internet liwat swara, kayata Skype utawa pilihan sing ditawakake aplikasi kayata WhatsApp utawa Viber. Sanajan bisa uga katon kaya aplikasi sing ora mbebayani, ing sawetara negara kaya Étiopia panggunaané dilarang, lan undang-undang telekomunikasi anyar ing negara Afrika ngukum kabeh pangguna sing nggunakake jinis layanan iki, apa wae tujuane.

Iki dudu perkara sing umum, nanging yen sampeyan arep lelungan menyang Ethiopia, ati-ati banget amarga sampeyan bisa mlebu penjara tanpa sampeyan sadhar lan ora ngerti sebabe.

Terjemahan Artikel

Kita kabeh luwih kurang ngerti manawa narjamahake buku, tanpa idin saka pangarang utawa penerbit sing duwe hak buku kasebut, minangka tindak pidana, sing ing pirang-pirang negara bisa nggawa sampeyan dikunjara. Narjamahake artikel bisa uga serius ing sawetara negara, kayata Thailand, ing ngendi ana warga ditahan amarga nerjemahake artikel ing blog.

Artikel kasebut dianggep "nyinggung otokrasi" lan penerjemahane, dudu panulis, sing pungkasane mundur ing sandhuwure.

Gambling utawa muter ing kasino online

Poker Online

Ing Amerika Serikat lan meh kabeh negara Eropa nindakake totoan olahraga online utawa muter ing kasino online cukup umum. Nanging ana pirang-pirang negara sing dadi kejahatan, lan bisa uga nyebabake hukuman penjara sing cukup signifikan.

Yen sampeyan arep plancongan ing negara sing ora biasa ing musim panas iki, priksa manawa sampeyan bisa main poker, kayata, supaya ora nesu.

Ganti file

Suwe-suwe enggo bareng file wis dikepung karo kontroversi utamane amarga ana undang-undang hak cipta. Gumantung saka negara sing kita lakoni, ukum kasebut luwih utawa kurang abot, kayata, ing sawetara undhang-undhang sing gampang ndownload torrent bisa uga dadi tindak pidana.

Ati-ati banget sadurunge diluncurake kanggo ndownload film utawa lagu liwat torrent lan yen sampeyan ora ngerti undang-undang hak cipta ing negara sampeyan, sampeyan bisa kanthi gampang nggawe kekacoan sing mengko bakal akeh banget. Angel metu.

Bagikan lirik lagu

Cameron D'Ambrosio

Kanggo nutup dhaptar perkara-perkara ilegal sing ditindakake saben dina ing jaringan jaringan ing pirang-pirang negara, kita pengin nuduhake sampeyan sing cukup aneh, kayata nuduhake lirik lagu. Iki bisa uga katon minangka prekara cilik, nanging nanging rapper Cameron D'Ambrosio dicekel durung suwe dening pejabat Amerika Serikat amarga ngirim lirik lagu ing profil sampeyan ing jaringan sosial Facebook.

Mesthine, kaya sing sampeyan pikirake, penahanan kasebut ora mung amarga diterbitake lirik lagu, nanging uga konten sing nggawe ancaman teroris sing beda. Hukuman penjara sing dijaluk tuntutan ukum AS ora liya lan ora kurang saka 20 taun.

Apa sampeyan nindakake sawetara kegiyatan sing saiki wis ditampilake?. Elinga yen sawetara wong, sanajan sampeyan wis nindakake, kayata ing Spanyol, dudu tumindak kejahatan, paling ora saiki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.