Kepiye ngerti manawa laptopku duwe Bluetooth

Priksa manawa laptop duwe Bluetooth

Nalika tuku laptop, kita bisa uga ora ngerti wiwit wiwitan kabeh fungsi lan kemungkinan sing ditawakake piranti kasebut. Conto umum yaiku ora ngerti yen laptop kasebut duwe Bluetooth. Luwih umum laptop kasedhiya yen fitur iki. Sanajan akeh pangguna sing ora ngerti apa model sing duweni fitur iki.

Untunge, ana sawetara cara kanggo bisa mriksa manawa sampeyan duwe laptop nganggo Bluetooth. Serangkaian cara ing Windows lan Mac. Dadi, ora preduli apa model sing sampeyan tuku, sampeyan bisa kanthi gampang ngerti manawa nduweni fitur iki utawa ora.

Priksa spek kasebut

Logo Bluetooth

Pilihan sing bener kanggo Windows lan Mac, yaiku konsultasi karo spesifikasi laptop sing dimaksud. Biasane, kita mesthi duwe sawetara makalah lan manual karo laptop, supaya bisa mriksa manawa ana fitur iki utawa ora. Dadi, kita gampang mriksa kanthi cara iki manawa sampeyan duwe Bluetooth utawa ora ana spesifikasi kasebut.

Kita uga bisa mbukak situs web pabrikan. Biasane yaiku ing situs web merek kita duwe kabeh piranti sing didol, kalebu uga sing wis dituku. Banjur, dadi masalah ngetik profil kasebut lan konsultasi karo spesifikasi kasebut. Ing kana kita bakal bisa ndeleng manawa laptop iki pancen duwe Bluetooth utawa ora.

Saliyane, kita uga bisa nggunakake kaca liyane, kaya toko sing adol laptop utawa situs sing piranti wis dites. Ing jinis kaca web, ciri khas kasebut mesthi kasebut. Dadi, yen sampeyan duwe Bluetooth, kasunyatan iki bakal kasebut.

Laptop game
Artikel sing gegandhengan:
Fitur sing kudu ana laptop game sing apik ing taun 2018

Priksa manawa laptop duwe Bluetooth ing Windows

Yen sampeyan duwe laptop Windows, ana sawetara cara kanggo mriksa manawa sampeyan duwe Bluetooth utawa ora. Salah sawijining cara bisa digunakake kanggo kabeh versi sistem operasi, sanajan ana cara liyane sing pangguna nggunakake Windows 10 bakal bisa digunakake kanthi cara sing gampang. Dadi ora bakal ana masalah ing babagan iki.

Manager Piranti

Windows Device Manager

Cara sing bisa digunakake ing kabeh versi yaiku Manager Piranti. Kita kudu ngupayakake, supaya bisa mriksa manawa laptop sing dimaksud duwe Bluetooth utawa ora. Sanajan cara kanggo ngrampungake, gumantung saka versi sing wis diinstal. Yen sampeyan nggunakake Windows 8, sampeyan bisa nggunakake tombol Windows + X banjur pilih administrator iki. Ing Windows 7 lan Windows Vista, sampeyan bisa ngetik langsung ing mesin telusuran. Uga ing Windows 10, kita bisa nggoleki langsung ing mesin telusuran ing menu wiwitan.

Nalika ana ing njero, Kita entuk dhaptar kanthi hardware sing diinstal ing komputer. Kita mung kudu golek Bluetooth ing dhaptar. Yen ana ing dhaptar, mula kita wis ngerti manawa laptop duwe fitur iki. Bisa uga kedadeyan kasebut ing wiwitan ora katon. Ing kasus iki, sampeyan kudu ngetik adaptor jaringan lan nggedhekake kategori kasebut. Wiwit pirang-pirang kesempatan metu ing kana. Nanging, yen ora ana ing rong kasus kasebut bisa dideleng, mula kita wis ngerti manawa ora kalebu spesifikasi laptop kasebut.

Simbol Bluetooth

Windows 10 Ikon Bluetooth

Kanggo pangguna nganggo komputer Windows 10, ana cara liya. Cara sing paling gampang kanggo mriksa. Sing kudu ditindakake ing kasus iki yaiku mriksa manawa kita duwe simbol utawa lambang Bluetooth ing bilah tugas. Iki minangka ikon sing paling dingerteni, uga ana ing smartphone. Idea sampeyan yaiku kanggo ndeleng manawa sampeyan ana ing taskbar utawa ora.

Kita kudu ndeleng sisih tengen taskbar, ing endi tanggal lan wektu katon. Ana sawetara lambang, ing antarane bisa uga lambang Bluetooth. Yen sekilas ora katon, kita uga bisa ngeklik panah munggah, sing biasane uga ditampilake lambang liyane. Banjur, mung priksa manawa lambang sing narik kawigaten kita kalebu ing kothak sing kasebut. Yen ora, mula kita wis ngerti manawa ora duwe fitur iki ing komputer.

Artikel sing gegandhengan:
Cara gampang ngganti HHD kanggo SSD ing laptop

Priksa manawa laptop duwe Bluetooth ing Mac

Yen, ing tangan liyane, sampeyan duwe laptop Apple, cara kanggo mriksa anane Bluetooth beda. Ana sawetara cara kanggo ngerteni, sing meh padha karo cara sing kita tindakake ing Windows. Mula, sampeyan bakal bisa ngerteni sajrone sawetara menit kanthi nyenengake.

Ikon Bluetooth

Kita miwiti kanthi cara sing paling jelas kanggo nemokake manawa Mac duwe Bluetooth utawa ora. Sampeyan mung kudu ndeleng garis ndhuwur ing layar, sing duwe tanggal lan wektu, uga serangkaian ikon. Antarane dhaptar lambang iki sing kudu kita lakoni atur manawa ana utawa ora Bluetooth. Prekara normal ing kasus kasebut yaiku lambang kasebut ing jejere lambang WiFi. Dadi yen ora katon, bisa uga ora ana Bluetooth.

Babagan Mac

Ngerti manawa Mac duwe Bluetooth

Mesthi wae cara pisanan iki ora mung ana ing Mac. Uga ora mung siji-sijine sing kudu ditindakake, amarga lambang kasebut bisa uga ora katon, nanging kita pancen duwe Bluetooth ing laptop. Kanggo nindakake iki, kita kudu pindhah menyang bagean informasi babagan laptop, ing endi kita bakal bisa ndeleng manawa ana fitur iki utawa ora.

Sampeyan kudu ngeklik lambang apel ing sisih kiwa ndhuwur layar. Banjur ditampilake menu kontekstual kanthi macem-macem pilihan, sing kudu kita lakoni pilih Babagan Mac iki. Jendhela anyar bakal mbukak ing layar, ing endi sampeyan kudu ngeklik tombol Informasi liyane. Banjur sampeyan kudu mbukak bagean perangkat keras, supaya bisa ndeleng kabeh rinciane.

Kaya ing Windows, kabeh sing diinstal utawa kasedhiya ing laptop ditampilake. Mula, sampeyan mung kudu golek yen Bluetooth minangka salah sawijining pilihan sing katon ing dhaptar kasebut. Yen ora metu, fungsi iki ora kasedhiya ing laptop.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.