Kepiye ngerti yen WiFiku dicolong saka Android

router

Saiki duwe jaringan WiFi ing omah, kantor, papan komersial lan liya-liyane minangka sing paling umum, tanpa mangu-mangu kauntungan gedhe ing meh kabeh cara. Piranti saiki sambung karo jaringan kanthi gampang lan cepet kanthi sambungan sing ditawakake operator lan ngidini kita nyambung menyang internet tanpa mbutuhake kabel utawa padha.

Iki kabeh apik banget, nanging bisa uga ana wong sing ora duwe idin kanggo nyambung menyang jaringan WiFi nyambungake lan iki bisa langsung mengaruhi kacepetan koneksi, saliyane ngidini pihak katelu duwe lawang mburi supaya bisa ngakses data, foto, dokumen, lsp.

Ing kasus iki, dina iki kita bakal weruh manawa jaringan WiFi uga minangka jalur akses sing menarik kanggo wong-wong sing ora pengin mbayar koneksi lan kita ora bisa ngidini jaringan kasebut. Cara ngerti manawa WiFi saya dicolong saka Android saiki dadi pilihan sing kasedhiya kanggo kabeh pangguna lan kanthi sawetara langkah sederhana, kita bakal bisa ndeteksi sambungan sing ora dikarepake ing jaringan kita. 

Kontrol WiFi

Ganti sandhi keamanan saka wektu liyane

Sadurunge nindakake tugas kanggo ndeteksi sapa sing ngakses sambungan WiFi kanthi ilegal saka omah, papan utawa liya-liyane, kita bisa njupuk pancegahan dhasar supaya kita bisa ngindhari akses sing ora dikarepake. Dudu babagan enkripsi apa-apa utawa ngowahi paramèter sing rumit, mung kanthi ngganti sandhi saka wektu ke wektu, kita wis duwe alangan sing apik kanggo nyegah nyolong sambungan. Katon kaya prekara sing dhasar banget, nanging sabenere jinis pangowahan kasebut supaya gampang lan cepet ditindakake minangka sing penting kanggo njaga jaringan WiFi kita kanthi aman.

Biasane konfigurasi iki rampung kanthi ngakses router operator lan sing kudu dilakoni yaiku nyambung menyang router, saka PC / Mac utawa saka ponsel, kita mbukak browser Web lan ngetik alamat kasebut. Akses beda kanggo saben operator, nanging biasane gampang ditemokake ing web utawa ing kaca operator dhewe. Movistar wis milih lawang akses kanggo kabeh router ing negara kita: 192.168.1.1, 192.168.ll o 192.168.0.1, 192.168.0.l Ing kasus Oranye, kanggo menehi conto liyane, yaiku: http://livebox o http://192.168.1.1 lan sawise tekan kana, kita kudu nyelehake sandhi akses sing biasane 1234 utawa Admin lan wis dadi.

Saliyane, kudu diarani yen kita bisa ngontrol jangkauan jaringan omah utawa mateni WPS, iki minangka langkah liya sing bisa ditindakake kanggo ngindhari akses sing ora dikarepake, nanging pungkasane cara kasebut ora aman 100%, mula aja ngarepake manawa Kanthi iki, masalah bakal ditanggulangi ing salawas-lawase, sanajan bener yen nindakake langkah kasebut bakal banget rumit akses menyang jaringan kita.

Kontrol WiFi

Priksa piranti lan alamat MAC

Iki minangka pilihan liyane sing mesthi kasedhiya ing jaringan WiFi kanggo mriksa sapa sing ngakses jaringan tanpa idin. Sing kudu ditindakake yaiku ndeleng dhaptar piranti sing gegandhengan lan mbandhingake karo alamat MAC kanggo saben wong, kita bisa langsung ndeleng piranti sing dingerteni.

Ana masalah karo metode iki lan luwih akeh piranti sing nyambung karo jaringan WiFi, kayata kabeh produk cerdas, bohlam, speaker, blinds, lan liya-liyane. nggawe angel banget kanggo ndeteksi penyusup ing jaringan kita lan sing paling penting yaiku nggawe tugas sing cukup dawa.

Kontrol WiFi

RedBox - Scanner Jaringan, alat kanggo ndeteksi sambungan

Iki minangka aplikasi / alat anyar sing wis diluncurake XDA Developers gratis (kanthi iklan masing-masing) kanggo piranti seluler sampeyan lan nawakake pilihan iki kanggo ndeteksi lan ngatur kabeh jaringan kanthi cara sing luwih gampang lan luwih tertib amarga ngakses data liwat alamat MAC lan kanthi cara iki nemokake gabung karo sambungan . Kita bisa ndeleng kabeh rincian sambungan jaringan WiFi, ndeteksi sambungan sing ora dikarepake utawa uga mriksa latensi sambungan kita. Iki pancen aplikasi sing menarik kanggo kabeh pangguna sing ngerti yen duwe akses sing ora dikarepake menyang koneksi.

Operasi alat iki gampang lan kita kudu nambah jaringan WiFi supaya bisa ngawasi piranti sing wis disambungake kanthi bener. Banjur bakal miwiti nggoleki saben koneksi sing ora didaftar dening kita. Temenan aplikasi kasebut mbutuhake ijin kanggo ngakses jaringan kanthi akses menyang lokasi lan ngerti SSID lan BSSID. Cara kanggo ngaktifake alat iki gampang banget kanthi ngetutake langkah-langkah kasebut:

  • Babagan sing kudu dilakoni yaiku ndownload aplikasi kasebut
  • Saiki kita ngakses opsi "Detektor intruder" kanggo miwiti proses registrasi piranti
  • Kita pindhah menyang 'Detektor anyar' lan mung ngidini scan peralatan. Saiki yen wis rampung, kita tandhani sing sah
  • Kita nambah jeneng kanggo pangguna sing ora sah lan milih mode deteksi Alamat MAC
  • Wektu pindai sing luwih cekak ngidini koneksi sing ora dikarepake bisa dideteksi kanthi luwih cepet nanging nggunakake akeh batere smartphone dadi ati-ati
  • Klik ing «Gawe» lan app bakal langsung ngawasi jaringan kanggo penyusup. Yen ndeteksi apa-apa utawa bakal ngirim kabar lan katon ing «Detektorku»

Ya wis, saiki kita bisa ndeleng manawa WiFi dicolong kanthi cara sing luwih gampang lan luwih cepet. Kanthi aplikasi iki diinstal ing piranti seluler, kita bakal bisa dielingake saben wong ngakses jaringan WiFi tanpa idin, nanging kita kudu nganggep konsumsi batere aplikasi iki amarga terus-terusan nggoleki koneksi lan mulane sampeyan duwe ngerti cara ngatur lan ora kehabisan batere nalika sampeyan lagi ing latar mburi.

Logis Ora ana pilihan kanggo nyegah akses sing ora dikarepake menyang sambungan WiFi kita lan pancen aman, nanging kita bisa ngindhari sawetara akses sing ora dikarepake tanpa kudu nyusahake urip kaya sing wis dijlentrehake ing ndhuwur, kanthi kontrol lan pangowahan tembung sandhi saka router mboko sithik bisa dadi pilihan sing apik kanggo nyegah akses kasebut. Banjur kita bisa nggunakake alat sing menarik kayata RedBox kanggo neliti luwih sethithik lan supaya sambungan kasebut ora bisa ditindakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)