Apa kita kudu nginstal antivirus ing piranti Android?

Android Antivirus

Sawetara dina kepungkur, kita nerbitake sawijining artikel sing diwartakake babagan sawetara alasan sing paling penting sampeyan ora nginstal RAM lan pangoptimal batere ing piranti seluler karo sistem operasi Android, lan dina iki kita bakal mbukak maneh kanthi artikel sing gegandhengan banget, sing dipercaya bisa mbantu sampeyan lan ora bakal nemoni masalah sing kadang duwe solusi sing angel.

Lan saiki kita bakal nyoba mangsuli pitakon kasebut Apa kita kudu nginstal antivirus ing piranti Android?. Wangsulane bisa uga rumit, nanging sejatine ora lan mirip banget karo wangsulan sing dituduhake supaya ora nginstal pangoptimal memori RAM lan batere.

Aja padha sumelang, Android aman

Android

Yen ndeleng laporan keamanan Android paling anyar, sing diterbitake Google, mula bisa dingerteni mung 0.15% pangguna sing ndownload aplikasi saka Google Play kena infeksi malware utawa phishing sajrone 2015. Nalika aplikasi sing didownload saka toko aplikasi Google resmi mlebu ing adegan, persentase mundhak dadi 0.50%, uga ora penting banget.

Kanthi data kasebut, kita bisa ujar manawa pangguna sing nggunakake piranti karo sistem operasi Android bisa urip kanthi tentrem lan saya angel kena infeksi liwat Google Play. Google ngupayakake banget kanggo nggayuh iki lan saben dina meninjau total 6.000 yuta aplikasi lan nganalisa ora luwih lan ora kurang saka 400 yuta piranti kanggo nggoleki aplikasi sing kena malware.

Umume kita biasane ndownload aplikasi sing wis diinstal ing smartphone utawa tablet liwat Google Play, mula sampeyan ora duwe rasa wedi utawa masalah. Kosok baline, yen sampeyan nggunakake repositori aplikasi sing ana ing sanjabane Google utawa nginstal aplikasi .APK sing didownload saka endi wae, akeh sing bakal owah.

Apa antivirus migunani?

Saka apa sing wis bisa diwaca nganti saiki, sampeyan bisa uga bakal mangsuli pitakon iki. Yen sampeyan isih durung duwe cetha, lanKita bisa kanthi jelas ujar manawa antivirus ora apik ing Android, kajaba nggunakake sumber piranti sampeyan.

Akeh perusahaan gedhe sing kasedhiya antivirus kanggo komputer, kayata Nortor, Avira utawa Avast, ngluncurake antivirus dhewe kanggo piranti seluler utawa tablet kanthi sistem operasi Android. Ketenaran, lan ing sawetara kasus, keprihatinan pangguna sing ora ana alesan manawa virus nginfeksi piranti kasebut, nggawe jinis aplikasi kasebut ing antarane sing paling diunduh.

Andy

Android Iki dudu sistem operasi normal lan saiki, ora kaya contone Windows, yen piranti kena infeksi virus, pangguna dhewe kudu nggawe aplikasi jahat kanthi manual. Iki bakal nggawe kita angel banget supaya pungkasane kena infeksi. Kaya sing wis dicritakake sadurunge, yen ndownload aplikasi saka Google Play, manawa virus bakal kasedhiya ing gadget kita bakal meh kabeh kemungkinan.

Instal antivirus ing piranti Android ora bakal mbantu kita kanthi praktis, nanging bakal nggunakake akeh sumber daya. Yen kita mung duwe RAM 1 GB, bakal nggunakake bagean gedhe, saengga smartphone utawa tablet pancen alon. Kaya-kaya kabeh iki ora cukup, aplikasi iki cenderung duwe fungsi luwih akeh, saliyane antivirus, sing isih luwih alon lan "ngrusak" gadget kita luwih akeh.

Aja konyol, nggunakake akal sehat

Yen sampeyan duwe piranti seluler kanthi sistem operasi Android, salah sawijining prekara sing kudu digunakake kanthi praktis saben dina yaiku akal sehat. Google nyedhiyakake toko aplikasi kayata Google Play sing pancen ora ana kekurangane lan persentase sing dhuwur banget ora menehi bebaya. Mesthi Android ngidini pangguna nginstal aplikasi sing ora diunduh saka toko resmi lan kasedhiya ing papan liya, sanajan iki ora disaranake, luwih-luwih yen sampeyan ora nggunakake akal sehat.

Ing jaringan jaringan ana atusan kaca sing nawakake aplikasi kanggo ndelok WhatsApp wong liya, kanggo entuk dhuwit tanpa kontrol utawa ngerti sapa sing ndeleng profil Faceboook sampeyan. Umume aplikasi sing njanjeni prekara sing gedhe lan ora nyata ora kasedhiya kanggo didownload liwat Google PLay amarga umume omah kasebut minangka sumber malware. Yen nggunakake akal sehat, kita ora kudu nginstal aplikasi kasebut lan, apa maneh, aku yakin manawa ora nginstal aplikasi apa wae ing piranti sing ora bisa didownload liwat toko aplikasi Android resmi.

Bali menyang masalah sing saiki ditindakake, kanthi akal sehat, kita bisa ujar manawa ora butuh antivirus. Iki minangka apa sing diklaim Google Adrian ludwig, Android Chief Security Engineer; "Aku ora ngira 99% pangguna butuh antivirus. Yen amarga tugasku, aku butuh proteksi ekstra, mula bisa dingerteni. Nanging apa pangguna rata-rata Android kudu nginstal antivirus? Pancen ora ".

Kita negesake, nanging yen ana wong kaya Ludwig sing negesake, aku bisa ngatasi masalah kasebut lan mung ngandhani kabeh sing wis nginstal antivuris ing piranti karo sistem operasi Android kanggo miwiti investigasi babagan cara instal kabeh amarga ora prelu lan kita bisa ujar manawa mbebayani. Minangka rekomendasi, kita kudu ngandhani manawa ora cukup kanggo mulihake piranti kanthi lengkap kanggo ngilangi tilas antivirus kasebut.

Apa sampeyan mikir yen wis nginstal antivirus ing piranti Android sampeyan?. Coba critakake ing papan sing diwenehake kanggo komentar ing kiriman iki utawa liwat jaringan sosial apa wae sing ana ing kene, kita kepengin ngobrol karo sampeyan.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Joshua ngandika

    Lan apa antivurus mbantu nglawan gangguan eksternal ing jaringan sing mbukak utawa Android uga nolak gangguan kasebut?

  2.   manual ngandika

    Miturut pendapatku yen prelu. Sing gratis cukup amarga ora mung antivirus sing digunakake kanggo aplikasi uga nalika browsing utawa ndownload file.
    Ana kemungkinan banget yen sampeyan browsing ing Internet utawa ndownload, 0,00000001% bisa uga kena infeksi.

  3.   David ngandika

    Pengalamanku, 14 Trojan dicopot nganggo CM Security. Aku ngakoni manawa browsing kaca undhuhan sing akeh malware lan ponsel saya edan ...

  4.   George Peter ngandika

    singkatane, minangka seret konsep saka pc, aplikasi antivirus ing telpon cerdas bisa uga cepet; Kanthi aplikasi kasebut kasedhiya, kanggo ngresiki jejak aplikasi sing "kotor", lan ngontrol panggunaan batere. Piranti kasebut ora kinerja dhuwur lan aku ora ngerti manawa kabeh instalasi iki ana gandhengane karo kelambatane, nanging wiwit saiki aku bakal wiwit "ngresiki" kabeh aplikasi sing ora perlu iki, kasunyatane. Salu2.

bool (bener)