Kita nganalisis kanthi jero Samsung Galaxy S20 5G anyar

Bubar Samsung ngluncurake telung macem-macem Galaxy S20, kita duwe Galaxy S20 5G anyar, Galaxy S20 Pro lan Galaxy S20 Ultra. Iki minangka terminal sing pengin Samsung terus dadi salah sawijining alternatif utama pasar smartphone Android paling dhuwur. Wektu iki, kita wis nampa Galaxy S20 5G lan wis dites supaya sampeyan bisa ngerti kanthi jero kabeh rincian terminal kompak iki kanthi desain luar biasa. Tetep bareng karo kita lan temokake analisis jero Samsung Galaxy S20 5G anyar lan kabeh sing bisa ditawakake, ing Kajaba iku, kita nyoba kamera telung kasebut.

Desain lan bahan: Kata kunci Samsung

Kita duwe terminal sing pangowahan menarik saka model sadurunge. Kaya sing wis sampeyan ngerteni, umume kurang amba lan luwih dhuwur, yaiku, layar saiki ultra-sudhut kanthi rasio 20: 9 lan saka pandhuane sukses banget. Mula, kita kari ukuran 151,7 x 69,1 x 7,9mm.

  • Ukuran: 151,7 x 69,1 x 7,9mm
  • Bobot: 163 gram
  • Pelindung layar kalebu ing piranti

Bobot lan ergonomis ana gandhengane ing kene, ing endi Samsung wis mbuktekake nindakake tugas sing apik. TKita duwe 163 gram sing rasane entheng, utamane amarga kurva dobel (mburi lan ngarep). Kaya sing diarepake, kita wis nggawe logam kanggo pinggir, kabeh tombol ing sisih tengen lan siji port USB-C ing sisih mburi, pungkasane kita kekurangan Jack 3,5mm.

Datasheet seri Galaxy S20

GALAXY S20 GALAXY S20 PRO GALAXY S20 ULTRA
SCREEN 3.200 inci 1.440Hz Dynamic AMOLED QHD + (6.2 x 120 piksel) 3.200 inci 1.440Hz Dynamic AMOLED QHD + (6.7 x 120 piksel) 3.200 inci 1.440Hz Dynamic AMOLED QHD + (6.9 x 120 piksel)
PROSESOR Exynos 990 utawa Snapdragon 865 Exynos 990 utawa Snapdragon 865 Exynos 990 utawa Snapdragon 865
Ram 8/12GB LPDDR5 8/12GB LPDDR5 12/16GB LPDDR5
PENYIMPANAN INTERNAL 128GB UFS 3.0 128 / 512 GB UFS 3.0 128 / 512 GB UFS 3.0
KAMERA REAR Utama 12 MP Utama + 64 MP Telephoto + 12 MP Wide Angle Utama 12 MP Utama + 64 MP Telephoto + 12 MP Wide Angle + Sensor TOF 108 MP utama + 48 MP telefoto + sudhut 12 MP + sensor TOF
KAMERA DEWE 10 MP (f / 2.2) 10 MP (f / 2.2) 40 MP
SISTEM OPERASI Android 10 karo One UI 2.0 Android 10 karo One UI 2.0 Android 10 karo One UI 2.0
BATERÍA 4.000 mAh kompatibel karo ngisi daya cepet lan nirkabel 4.500 mAh kompatibel karo ngisi daya cepet lan nirkabel 5.000 mAh kompatibel karo ngisi daya cepet lan nirkabel
KONEKTIVITAS 5G. Bluetooth 5.0. Wi-Fi 6.USB-C 5G. Bluetooth 5.0. Wi-Fi 6.USB-C 5G. Bluetooth 5.0. Wi-Fi 6.USB-C
KANGGO BANYU IP68 IP68 IP68
Tuku Samsung Galaxy S20

Kekuwatan lan panyambungan: Kita ora kekurangan apa-apa

Ing level teknis kita duwe Exynos 990 diprodhuksi dening Samsung ing 7nm sing miturut teori nawakake konsumsi daya sithik. Dheweke ngancani sampeyan ing unit sing wis diuji RAM 12GB lan panyimpenan 128GB bisa diupgrade liwat kertu microSD (mekanisme dualSIM). Kabeh iki mlaku nganggo Android 10 ing sangisore lapisan kustomisasi OneUI sing lancar. Kita wis bisa mriksa kinerja kanthi game sing paling dhuwur kayata PUBG lan ora nemokake kekarepan utawa penurunan FPS, mesthine ing level daya Galaxy S20 5G iki ora ana alangan.

Samsung wis milih konektivitas lan mbuktekake karo Teknologi 5G kalebu standar sanajan ing model entri. Nanging ora kabeh tetep kaya ngono, kita duwe sesambungan WiFi 6 MIMO 4 × 4 lan LTE kategori 20, temtunipun Galaxy S20 iki bisa njupuk kauntungan saka teknologi paling anyar ing telekomunikasi lan sambungan nirkabel. Kinerja WiFi lan LTE luwih disenengi ing tes, tanpa kerugian sambungan lan sawetara sing luar biasa. Kita ora bisa ngandhani sing padha babagan 5G, amarga perusahaan telepon kita ora ndhukung teknologi kasebut, dadi tes ora bisa rampung.

Tes kamera

Ing sisih mburi kita nemokake modul kamera, ngendi kita duwe:

  • Sudut Ultra Wide: 12MP 1,4nm lan f / 2.2
  • Sudut: 12MP 1,8nm lan f / 1.8 kanthi OIS
  • Telephoto: 64MP, 0,8nm lan f / 2.0 kanthi OIS
  • Zoom: Optik hibrida nganti 3x lan digital nganti 30x

Kita ora duwe sensor ToF, sing kasedhiya ing rong versi utama piranti, sampeyan menehi tes foto sing dijupuk:

Kita bisa ndeleng kepiye foto kanthi sensor utamae dijupuk standar ing resolusi sing luwih murah tinimbang 64MP Sanajan kita bisa milih gambar ing kategori iki, ya, kita bakal ngeculake format 16: 9. Fotografi awan beda banget, milih warna kanthi apik, lan ora bisa dibandhingake karo cahya mburi. Kualitas gambar mudhun kanthi awan, utamane karo sensor 12MP (Wide Angle and Angular), sanajan kasunyatane Samsung nganti saiki dadi juara mode wengi, kita bisa nemokake manawa bisa mbela awake dhewe kanthi apik ing njero omah, nanging nandhang sangsara nalika ngadhepi lampu buatan. Ing wektu rekaman kita duwe pilihan kanggo milih resolusi 8K (udakara 600MB per menit), nanging kanthi standar kita diaktifake resolusi FullHD sing menehi stabilisasi sing nyenengake, saliyane 8K ora ngidini kita ngluwihi 24 FPS rekaman.

Minangka kanggo kamera ngarep, kita duwe asil sing luwih apik kanthi 10MP kamera, saliyane pilihan kanggo ngidini potret standar utawa milih gambar sudut kanthi luwih akeh konten sing cocog. Nawakake serangkaian saringan lan pangaturan dhewe sing terus nyebabake sensasi ing antarane sing paling enom.

Minangka kanggo aplikasi kasebut, Samsung tetep ngerti cara kepenak kanggo masarakat sing paling nuntut lan sing paling santai. Gampang digunakake lan transisi antarane sensor beda duwe animasi sing apik banget, Dadi, aplikasi kasebut tetep dadi salah sawijining alternatif asli sing paling apik nalika njupuk fotografi lan video.

Bagéan multimedia: Layar lan swara sing luar biasa

Yen ana samubarang sing apik banget Samsung, mesthine kudu menehi saran panel sing bermutu, mula sebabe manufaktur sing paling dhuwur milih sing luwih dhuwur. Dadi, kita nemokake panel sing murah banget 6,2 inci Dynamic Amoled sing nawakake resolusi QHD + lan tingkat refresh 120 Hz. 

Sayange, kita kudu milih resolusi paling dhuwur (QHD +) utawa tingkat refresh paling dhuwur (120 Hz) amarga kaloro setelan kasebut ora bisa digunakake bebarengan. Ing kasus iki, kita mesthi milih resolusi FHD + lan tingkat refresh 120 Hz kanggo panggunaan saben dinane. Nanging, kita nemokake pangaturan sing apik kanggo kontras lan kejenuhan warna, uga padhang sing apik sing bisa digunakake ing njobo, kanthi ireng sing murni. Kita duwe format 20: 9 sing ngidini nggunakake konten kanthi cara sing nyenengake, freckle kompak sing ana kamera selfie lan bingkai sing paling cilik, kaya "kurva" sing misuwur ing sisih, sing wis sithik dikurangi lan kayane aku minangka salah sawijining sukses paling gedhe ing generasi iki, penyimpangan chromatic meh ilang kabeh.

Minangka swarane, kita duwe speaker ing sisih ngisor lan speaker ing sisih ndhuwur layar, kanthi bebarengan nawakake jinis swara stereo sing cukup kanggo ngentekake konten, kita ora nemokake panyimpangan utawa kalengan sanajan volume akeh. Samsung terus mbuwang sisan ing bagean iki lan iku mesthi salah sawijining aspek sing paling apik sing ditemokake sajrone tes terminal.

Otonomi lan sensor bekas driji ing layar

Kita wiwiti kanthi otonomi, 4.000 mAh lan ngisi daya cepet nganti 25W liwat port USB-C, dene kita uga bisa duwe cngisi daya nirkabel Qi cepet nganti 15W. Baterai ora mesthi ana salah sawijining poin sing nambah keraguan lan Kita durung bisa ngetes luwih saka 4h30m layar kanthi nggunakake campuran. Cukup kanggo panggunaan saben dinane, nanging kita bakal kejawab muatan cepet sing luwih kuat utawa otonomi luwih sithik. Senadyan mangkono, batere wis saya gedhe dibandhingake karo model sadurunge.

Ing level mbukak kunci biometrik, Samsung maneh milih sensor bekas driji ing layar lan kanggo pangenalan wajah liwat kamera selfie. Kita duwe pangenalan wajah sing biasane ora gagal, wis mapan lan menehi rasa aman. Nanging, sepisan maneh Samsung meksa animasi bukak kunci sing bisa dadi luwih cepet kanggo menehi rasa luwih cair. Minangka kanggo pangenalan rai, mbela awake dhewe ing kahanan sing paling akeh lan malah luwih cepet tinimbang sensor bekas driji ing sawetara kesempatan.

Pendapat editor

Aku miwiti ringkesan kanthi apik: Aku seneng kualitas finish lan format terminal sing sukses, nyaman, kompak lan entheng. Posisi kasebut minangka alternatif sing sampurna kanggo portabilitas. Aku uga seneng bagean multimedia, sing biasane Samsung tampil ing ndhuwur kabeh pesainge, kanthi layar lan swara sing cocog kanggo kabeh.

Pros

  • Desain ergonomis lan sampurna kanthi bahan berkualitas
  • Kekuwatan lan konektivitas canggih, ora ana sing ilang
  • Bagean multimedia sing luar biasa ing layar lan swara

Ing sisih liyane, Kamera nggawe aku kadhemen, saka ngendi aku ngarep-arep luwih akeh babagan rega terminal. Aku uga ora seneng watesan piranti lunak kaya milih antarane FHD 120Hz utawa QHD + 60Hz.

Contra

  • Otonomi bisa nandhang panggunaan intensif
  • Watesan piranti lunak babagan refresh layar
  • Kamera isih dadi salah siji sing paling apik, nanging aku ngarep-arep liyane
 

Saiki kita ngadhepi salah sawijining terminal paling apik ing pasar, sing sampeyan bisa tuku saka 1009 euro ing situs web resmi utawa situs sing dipercaya kayata Amazon.

Samsung Galaxy S20 5G
  • Rating editor
  • Rating bintang 4.5
909 a 1009
  • 80%

  • Samsung Galaxy S20 5G
  • Review saka:
  • Dikirim ing:
  • Modifikasi pungkasan:
  • Desain
    Penerbit: 95%
  • Layar
    Penerbit: 95%
  • Kinerja
    Penerbit: 95%
  • Kamera
    Penerbit: 80%
  • Otonomi
    Penerbit: 75%
  • Portabilitas (ukuran / bobot)
    Penerbit: 90%
  • Kualitas rega
    Penerbit: 85%


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.