Komputer kuantum mung nganggo siji atom, kemungkinan teoritis

Yen biasane ngetutake ActualidadGadget kanthi rutin, mesthine sampeyan bakal nganyari babagan warta sing ana gandhengane karo jagad komputasi kuantum, teknologi sing wiwit digawe, wis janji bisa ngembangake komputer sing luwih kuat lan nduweni kemampuan dibandhingake karo saiki.

Kaya sing sampeyan ngerteni, kita wis ana sejarah sajrone manungsa minangka prelu ngontrol kabeh data sing bisa ngasilake saben dinane, ana sing sethithik bisa lolos amarga, saiki, sistem saiki bisa uga ora cukup kanggo nggayuh proses, simpen lan ing ndhuwur kabeh duwe bukti anane kanggo njaluk bali nalika kita butuh.

Internet kuantum

Komputer kuantum bakal penting banget kanggo jangka menengah lan jangka panjang

Saiki, solusi kanggo pindhah luwih sithik babagan kapasitas pangolahan data saka sistem anyar sing teka ing pasar saben taun yaiku, kaya sing wis dingerteni kanggo pirang-pirang taun, kanggo nggawe chip kanthi ukuran sing luwih cilik wiwit, luwih cilik yaiku, luwih akeh kacepetan proses sing bisa ditawakake. Nanging, cara kerja iki uga duwe masalah sing wis diadhepi lan materi sing digunakake lan teknologi sing bisa diduweni ngalangi kita supaya ora mudhun maneh.

Yen dipikirake, ora aneh yen wiwit mikir babagan kemungkinan teknologi liyane sing bisa ditawakake, kayata komputerisasi kuantum, sing ngidini kita ngowahi cara ngerti babagan komputasi kanthi radikal. Saiki, kabeh sistem bisa digunakake kanthi cara sing gampang banget, nggunakake sing dikenal minangka negara 'nul'lan'siji', ana sing ngganti komputer kuantum wiwit, kajaba negara iki, dheweke ngidini bisa nggarap superposisi kalorone, yaiku, tinimbang loro negara kasebut bakal duwe telu.

Amarga ana kemungkinan bisa nggarap telung negara, dudu loro, miturut teori sing diluncurake dening akeh fisikawan ing saindenging jagad, komputer kuantum mung butuh satus bit utawa qubit kuantum kasebut kanggo ngluwihi kemampuan proses data ing komputer kanthi kuat digawe nganti saiki dening manungsa. Amarga iki, panelitian lan pangembangan teknologi anyar iki, mbaka sethithik wiwit saya suwe saya penting ing saben dinane.

Komputer kuantum Harvard

Hannes Pichler lan timnya ngusulake cara anyar kanggo ngerti komputasi kuantum

Salah sawijining kemajuan paling anyar ing bidang iki yaiku dikembangake dening sekelompok peneliti sing dipimpin fisika Hannes pichler, saka Institut Atom, Molekuler lan Optik Teoritis, sing mung langsung ngusulake radikal kaya ngowahi cara nggawe komputer kuantum wiwit, miturut panelitiane, mula prelu nggunakake atom siji.

Cara nggarap atom siji iki yaiku gunakake foton minangka operator informasi. Masalahe yaiku lampu, ing kahanan normal, ora bisa berinteraksi karo awake dhewe, mula angel banget negesake negara katelu sing penting banget kanggo komputasi kuantum kajaba, lan ing kene ide iki tuwuh, ayo bisa. kanggo njaluk.

Kunci kanggo ngerti cara mikir anyar babagan komputasi kuantum yaiku entuk fotone cahya ing atom kanggo sesambungan karo bayangan gambar pangilon dheweKanthi tembung liyane, foton sing dipancarake dening atom kasebut dhewe bisa dibayangke ing pangilon lan bisa sesambungan maneh karo atom. Amarga perlu atom kasebut kanggo nggambarake, mula ana wektu tundha, sanajan bisa uga rumit pitungan kuantum apa wae sing bisa dipikolehi kanthi mung ngukur fotone sing dipancarkan.

Informasi liyane: Fisik


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.