Kadurjanan paling kejem sing diilhami video game

Kadurjanan lan game video

Tumindake manungsa angel banget ditliti lan standarisasi ing pola sing ditemtokake dening ilmu kedokteran utawa klinis. Sejatine tren lan prilaku bisa diisolasi lan dianalisis kanthi kapisah, katalog macem-macem kelainan psikologis lan penyakit mental sing bisa diobati liwat terapi utawa obat.

Nanging ora sawetara kaping nalika nemokake pasinaon sing nuduhake arah sing ngelawan lan malah bisa mbantah. Uga ora ana episode kekerasan langka sing kedadeyan tanpa alesan utawa motif sing nanggepi logika sing kudu ngetrapake pikiran bocah saben tangga teparo, lan saiki, kita nggawa sampeyan kompilasi acara sing nggegirisi sing mestine bisa nyebabake game video lan liyane. , sampeyan ngajak sampeyan nggambarake ing ngisor iki: apa perawatan media sing sampeyan tampa adil?

 

 José Rabadán, tukang matèni katana

Pembunuh Katana

Kasus iki ditengahi banget ing saindenging Spanyol amarga elek rajapati kaping telu sing setya, dadi berita ing media asing. Nalika semana, bali ing taun 2000, Rabadán umure umure umure 16 taun umume. Nanging, tanggal 31 Maret taun iku, kedadeyan sing ora bisa dipikirake: dheweke nggunakake pedhang samurai diwenehake wong tuwane dhewe lan dheweke mateni wong tuwa lan adhine dhewe kanthi getih adhem -Nalika umur 11 taun lan sindrom Down-. Miturut data otopsi, ibune ora duwe kesempatan kanggo mbela awake dhewe, dene bapake ngerti apa sing kedadeyan.

Miturut polisi, Rabadán ngakoni manawa pembantaian kasebut diilhami Final Fantasy VIII, game sing pembunuh kasebut kepengin banget nganti nganggo potongan rambut sing padha karo protagonis acara kasebut, Squall, sanajan kudu negesake manawa keprihatinan bocah lanang rada aneh: nalika digoleki kamar turu, pisau liyane ditemokake uga buku pengadilan setan. Ukumane dikondisi dening sangsara a psikopil epilepsi idiopatikKajaba iku, dadi bocah cilik lan reformasi ukum kanggo bocah cilik, Rabadán mung njabat pitung taun, sangang wulan lan sedina ing njero internasi amarga rajapati telung kali amarga getih adhem lan malah ngetung bocor. Saiki dheweke lagi gedhe lan dununge disimpen.

Putra mateni bapake kanthi pitulung kanca sing diilhami dening Dead Rising 2

Andreu lan Francisco

Kasus iki uga ndadekake kita ing Spanyol, khusus ing Alaro, Mallorca. Andreu Coll Tur, bocah enom umur 19 taun, nikmati urip sing kepenak amarga bapakne ing bisnis, pengusaha lokal sing kondhang. Nanging kayane urip iku ora apik kaya kayane: Andreu negesake manawa bapake terus-terusan ngganggu dheweke. Wong enom kasebut seneng banget karo game video, utamane Telpon saka tugas y Dead Rising 2, lan biasane duwe sesi game saben dina nganti 7 jam utawa malah 12 ing akhir minggu. Thanks kanggo game online, dheweke ketemu Francisco Abas, 21, karo dheweke langsung kekancan. Kalorone bareng intimasi, dheweke malah masturbasi ing webcam lan turu ing amben sing padha ing omah Andreu - sanajan dheweke ujar manawa, ora kaya rekane, heteroseksual, nalika Franciso ngaku tresna karo kanca lan rumangsa wis biasa sawise angkara.

Bareng, dheweke ngrancang pembunuhan pengusaha kasebut, lan nggawe gaman sing dianggep cocog kanggo tindak pidana kasebut: bat enggak studded padha karo sing digunakake ing akeh wong Mati 2 Rising. Nanging prekara kasebut adoh saka rajapati sing ditrapake kanggo Sadulur sing mateniamarga dheweke kudu nyoba kaping pindho. Kaping pisanan, dheweke ngobong bapak kanthi jumlah loma Turu lan dheweke bisa nesu. Andreu ora wani ngalahake bapakne pertama, mula Francisco, sadurunge kancane ngandhani yen dheweke tresna marang dheweke. Pengusaha kasebut tangi lan dheweke ora bisa ngrampungake pembunuhan kasebut. Nom-noman kasebut bisa ngyakinake wong kasebut yen sirahe sirahe digawe maling sing mlebu omah. Pungkasane, iku ing wayah esuk tanggal 30 Juni 2013 nalika dheweke bisa nindakake tindak kriminal kasebut, mungkasi umur bapake Andreu karo klub, sanajan resistensi sing ditindakake, kaya sing diandharake dening laporan dokter forensik. Sawise mateni dheweke, dheweke ngentekake 500 euro kanggo panganan lan tuku game video. Dheweke saiki lagi kunjara lan psikiater nemtokake manawa dheweke ora ngalami kelainan apa-apa: dheweke ngerti cara mbedakake kanthi nyata antarane nyata lan virtual.

 

Mung Halo 3 sing nyebabake ... obsesi banget

Daniel petric

Daniel petricIng umur 16 taun, dheweke ngalami infeksi sing ndadekake dheweke lara ing omah. Sadurunge, dheweke nduwe argumen parah karo wong tuwane babagan larangan tuku game kasebut Halo 3, game sing dheweke kenal liwat kanca lan tangga teparo. Wong tuwa kalorone, prihatin babagan obsesi bocah lan game kasebut kanthi kasar, mutusake nyabut bandha sing larang regane lan ora ngidini dheweke main maneh. Nanging, Daniel, sanajan wis sehat, bisa menyelinap metu saka omah kanggo tuku game lan kanthi diam-diam ngaturake sesi maraton nganti 18 jam tanpa istirahat. Wong tuwa mau rumangsa tumindak nakal bocah kasebut lan njaluk ganti rugi game kasebut, banjur disimpen ing brankas lan uga duwe pistol. Taurus PT-92 de 9 mm.

Seminggu mengko, tanggal 20 Oktober 2007, Daniel berhasil mbukak brankas nalika nampa kode akses. Dheweke njupuk bedhil kasebut lan kanthi adhem banget marang wong tuwa, sing dikandhani duwe kejutan kanggo dheweke lan dheweke kudu nutup mata. Ibune Daniel ditembak ing endhas, awak lan tangan, dene bapake kanthi ajaib nylametake nyawane sanajan ditembak ing tengkorak. Sawise iki, Daniel nyelehake senjata menyang bapake, sing dikira wis mati, kanthi niat ora bersalah yen bisa ngapusi polisi ilmiah lan katon bunuh diri. Menit mengko, mbakyune Daniel lan bojone tekan omah, ing kana pembunuh kasebut ngandhani yen wong tuwane wis gelut. Adhine mlebu lan cepet ngerti apa sing kedadeyan; Dheweke nelpon polisi lan Daniel nyoba mlayu nganggo truk bapake, lan perhatian, karo game Halo 3 ing kursi penumpangNanging petugas penegak hukum nolak dheweke nalika mbengok yen bapake wis mateni ibune. Pengacara kasebut negesake manawa kondhisi kesehatan lan puluhan jam kanggo muter, ngganggu sidang lan meksa nindakake perkara kasebut. Dheweke saiki ngukum pati kanthi dijadwalake ukuman tanggal 2031.

Urip minangka game video. Kabeh wong kudu mati ing sawetara wektu »

Devin Moore

Devin Moore dihukum ing 2005 kanggo paten pinaten 3 polisi sawise dicekel amarga maling mobil. Karo sawetara skill, Devin bisa njupuk bedhil kaliber .45 salah sawijining petugas sing ngiringan dheweke lan mateni telung polisi sadurunge ngungsi kantor polisi dhewe mobil patroli sing dicolong ing kana. Moore bubar lulus sekolah menengah, ora nate dadi wong sing repot, lan malah mlebu Angkatan Udara Amerika Serikat. Ketoke, prilaku iki bakal dikondisi kanthi main Grand Theft Auto: Wakil Kutha lan nuwuhake kontroversi gedhe ing Amerika Serikat.

Moore, nalika dicekel sawise uwal singkat, ujar "urip iku game video. Kabeh wong kudu mati ing sawetara wektu ». Ing salah sawijining interogasi, dheweke nuntut manawa dheweke panik arep mlebu kunjara saengga dheweke nembak para petugas tanpa alesan. Ing sidhang kasebut, dheweke ngaku ora salah lan pengacara pertahanan negesake Devin ngalami kelainan stres post-traumatic, nyiksa lan nyiksa bocah-bocah malah digunakake kanggo nyoba nylametake dheweke saka paukuman mati: sanajan upaya kasebut lan banding sing diajokake menyang Pengadilan Pidana Alabama, dheweke diukum mati kanthi injeksi nyebabake tanggal 9 Oktober 2005.

 

Dheweke mateni pacare amarga dheweke "ngontrol semangat"

Darrius Johnson lan Monica Gooden

Darrius Johnson, pamuter biasa saka Xbox 360, sing dikerjakake pirang-pirang jam, mateni pacare kanthi kejem, Monica apik, wanita enom sing umure mung 20 taun. Salah siji saka papat gaman angkara yaiku konsol Xbox 360 Darrius, karo sing kenek sirahe Monica bola-bali nganti dheweke semaput. Banjur, digunakake nganti telung lading beda lan nyuduk pacare nyebabake cilaka ing punggung, dagu, gulu lan weteng.

Miturut rajapati, dheweke mungkasi umur wanita enom amarga dheweke yakin manawa wanita kasebut dheweke ngontrol semangat lan dheweke uga ngerti sing Aku kudu ngorbanake wong tandha astrologi Taurus -Dheweke malah ngrancang matine simbah dhewe, kanthi tandha sing padha lan lara parah lan, kanthi penasaran, dheweke nolak kanthi tepat amarga kondhisi sing rapuh. Pratelan wong iki nggawe para peneliti kaget, dheweke uga ngaku nalika dheweke mateni pacare, dheweke sejatine gelut naga.

Utang mbebayani

Tibia

Kadurjanan iki uga isih aneh banget. Kedadeyan ing Brasil lan alesan kanggo perselisihan kasebut duwe game kasebut Tibia ing tengah target. Para protagonis tragedi macabre iki yaiku Gabriel Kuhn, 12 taun, lan Daniel petry saka 16, kanca, tanggi lan biasa saka Tibia. Ing sawijining dina, Gabriel njaluk Daniel menehi utang 20.000 kredit kanggo game kasebut. Daniel nampa lan percaya marang kancane kasebut, kanthi janji yen dheweke bakal bali menyang mbesuk. Nanging, Jibril ora netepi janjine lan malah mblokir Daniel ing dhaptar kanca-kancane.

Amarga nesu, Daniel lunga menyang omah kanca lawas lan nalika dheweke mbukak lawang, dheweke gelut nganti Jibril kayane mati nyenyet. Mengko, Daniel mutusake ndhelikake jisime ing loteng omah, nanging awake Jibril bobote kanggo dheweke, mula dheweke nembus sirahe remuk-remuk nganggo gergaji tangan. Nalika dheweke wiwit ngethok sikile, Jibril banjur mikir dheweNanging iki ora bisa mateni pembunuh saka terus ngiris anggota badan ngisor nganti dheweke tiwas amarga pendarahan lan kejut banget. Maneh, Daniel nyoba ngangkat awak nganggo kabel, nanging isih angel banget, mula dheweke nyerah lan mulih kanthi tentrem jagad. Ibune bocah lanang sing nemokake anake wis suwek ing omah lan polisi ora suwe nangkep Daniel, sing ngakoni kejahatan kasebut. Sabanjure, otopsi mayat ngumumake manawa wis nembus kanthi cara mateni pembunuh, sing nolak dadi homoseksual. Kayane, lan kayane hebat banget kejahatane, ukara sing ditampa Daniel iku mung 3 taun.

PEGI

Kaya sing dingerteni, kabeh kasus kasebut mesthi ora ana ing konteks lan dipuji kanthi kekuningan pers, nggoleki ing video game durjana sing ora ana. Ketagihan mbebayani, ora diraguhi, yaiku game video, penyalahgunaan obat-obatan utawa kebiasaan sing ora sehat - malah sawetara sing sehat, nemen, bisa mbebayani. Liwat laporan kasebut, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa tautan sing digawe saka media ing antarane kedadeyan-kedadeyan sing nggegirisi iki lan donya videogame rapuhuga sebab wis mesthi ngalami lan pemicu sing padha apes lan sing dadi penyebab nyata saka kacilakan kasebut: penyakit, penyalahgunaan, dendam utawa penganiayaan wis ana ing lingkungan kasus-kasus sing misuwur kasebut.

PEGI_4

Dadi, senadyan apa sing dianggep paling angel karo sektor kasebut, game video ora kena dianggep ala utawa nyebabake akeh musibah. Persis, ing tangan para pemain, wong tuwa lan pendhidhik kudu ngerti cara menehi dosis lan nilai sing pas kanggo ngrasakake iki, hobi, kanthi cara, uga nggunakake panelitian empiris. nambah ketajaman visual para penggunane - ana omongan nganti 20% tukang game sing wis biasa main game aksi-, nambah memori sampeyan -Sampeyan ditemokake bocah sing tresna Pokémon Dheweke duwe kapasitas retensi sing luwih gedhe kanthi bisa ngapalake atusan jeneng lan karakteristik paraga - lan malah nggawe luwih seneng sosialisasi karo wong liya -ngikat bunder kekancan lan nggabungake urip kulawarga-.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Mack ngandika

    Apa artikel tabloid iki? Mupangat kanggo pers tabloid sing nyalahake video game amarga rajapati? Tulung, coba hapus artikel iki minangka siji-sijine sing bakal digayuh yaiku nggawe reputasi ala kanggo jagad game video, lan / utawa blog iki lan para anggotane.

  2.   Yaru ngandika

    Sugeng, sampeyan wis tekan level Antena 3 babagan dokumentasi, konsistensi lan akal sehat. Ngetung kabeh ing nomer negatif, ya.
    Yen sampeyan njaluk ngapura, aku kudu muter Super Metroid, aku pengin bengi iki kanggo ngetokake masalah karo peluncur rudal.

  3.   Cartman ngandika

    Apa iki portal game video utawa nylametake aku?

  4.   Geckoid ngandika

    Aku menehi raos yen sampeyan durung nate nate nulis artikel kasebut. Kanthi gawan, diwiwiti kanthi nada kekuningan lan mengko, sabenere, ngilangi postulat palsu manawa game video minangka pengaruh sing ala, lan gegaman sing digunakake media digunakake, nanging minangka boomerang.

    Sing paling nyenengake yaiku maca komentar sing radikal nalika ngilangi artikel kasebut dituntut utawa kebebasan ekspresi diwatesi, nalika sabenere masarakat kasebut padha nangisi cara reaksional sing tumindak kriminal video game: dheweke ora ngerti yen dheweke diselehake ing tingkat sing. Banjur kita duwe liyane ing njaba sing ujar manawa dheweke bakal melu ngluncurake rudal: ati-ati, internet ora anonim kaya sing sampeyan kira, ayo ndeleng manawa polisi bakal teka ing omah sampeyan. Ati-ati karo level intelektual.