Laboratorium Atom Dingin, miturut NASA, papan sing paling adhem ing jagad iki

Laboratorium NASA

Saiki ana akeh proyek sing isih kudu dikembangake, lan utamane tes sing kudu ditindakake kanggo njamin manawa manungsa bisa ngerti sebabe tumindak tartamtu ing jagad iki. Kanggo maju sethithik babagan masalah iki, luwih-luwih yen kita kepengin manawa manungsa ora suwe bisa lelungan menyang planet liyane, kita kudu nyinaoni tumindak sel lan uga atom.

Gagasan sing nembe diluncurake NASA kanggo mbangun apa sing diarani dhewe Laboratorium Atom Kadhemen, salah sawijining proyek paling ambisius sing ditindakake dening Badan Antariksa Amerika Serikat dhewe lan ing endi, ing fasilitase, apa sing dibaptisake para pemimpin proyek minangka titik paling adhem ing kabeh jagad iki bakal digawe, sanajan bakal nindakake tes sing beda , kaya sing sampeyan mbayangake, ing endi suhu bisa dadi faktor penting kanggo fungsi misi luar angkasa sing tepat.


NASA bakal nggawe titik paling adhem ing kabeh alam sing wis dingerteni

Nerangake luwih rinci, apa sing bakal digayuh NASA kanthi konstruksi laboratorium sing menarik iki yaiku nggawe papan sing ditutup kanthi tertutup, kanthi cara gawean, pager bisa nurunake suhune kanthi cara sing durung nate dingerteni. Mula, ana omongan babagan nggawe titik paling adhem ing kabeh jagad sing dikawruhi, yaiku sawijining titik udakara udakara 10.000 milyar kali luwih adhem tinimbang ruang kosong, prekara sing bisa dadi pikirane manungsa.

Sawise ruang iki ditetepake lan tes nuduhake manawa operasine kaya sing wis dituduhake, para insinyur lan peneliti saka Badan Antariksa Amerika Serikat bakal duwe alat sing lengkap kanggo mriksa apa prilaku ing lingkungan kasebut wiwit, miturut. teori, nalika ing Nol mutlak, tegese kanggo 273 derajat ngisor nol, atom sing nggawe jinis beku materi.

Ing titik iki, kudu dielingake yen ide kasebut yaiku ora bisa ndeleng kepiye atom beku lan ndeleng kanthi statis, ana sing bisa uga menarik, nanging suhu paling sithik supaya ora beku, nanging bisa dioperasikake kanthi alon-alon, supaya peneliti bisa ndeleng sawetara fenomena kuantum sing kedadeyan saben dina.

Laboratorium anyar iki bakal ana ing Stasiun Luar Angkasa Internasional

Kanggo nindakake panelitian iki, instalasi jinis iki kudu dibangun wiwit, ing Bumi lan kanthi cara saiki, suhu sing sithik kaya mung sawetara detik, prekara sing dadi angel banget kanggo peneliti supaya cukup wektu supaya bisa verifikasi lan ngasilake puluhan prastawa kuantum sing kedadeyan nalika wayahe interaksi sajrone partikel beda.

Ing jalur iki, ana akeh swara sing wis komentar yen kita ngadhepi proyek kasebut bisa uga katon ora relevan Sanajan, ngerti apa sing kedadeyan ing level cilik bisa mbantu kita ngerti sebabe kedadeyan tartamtu ing sekitar kita. Titik liyane sing kudu dipikirake, amarga ana swara sing ngelingake kita, yaiku salah sawijining sebab kenapa Stasiun Antariksa Internasional digawe nalika nindakake eksperimen iki, mula iki situs sing dipilih kanggo nginstal laboratorium

Ora diraguhi, isih ana dalan isih dawa nganti bisa ndeleng Laboratorium Atom Dingin ing produksi, sauntara kita mung kudu ngenteni sawetara taun nganti proyek sing dirancang dening NASA diwiwiti lan dikirim menyang angkasa. Muga-muga tembok kasebut bakal mbukak sawetara kemajuan lan penemuan sing pungkasane dheweke bisa duwe pengaruh ing saben dinten gesang kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.