Siji langkah sing luwih cedhak karo Internet kuantum amarga karya para peneliti China

Internet kuantum

Sanajan ngomong babagan internet kuantum Bisa uga ana konsep, konsep sing isih butuh pirang-pirang dekade, sing sejatine berkat karya sing ditindakake dening sekelompok ilmuwan Tionghoa rada cedhak. Wiwitane angel banget dimangerteni nanging sing sejatine bisa nggawe demonstrasi sing paling ora kanggo akeh ahli fisika, kayane mokal.

Bener yen kita ndeleng makalah sing wis diterbitake lan dikuatake dening ilmuwan liyane ing saindenging jagad, sejatine kita butuh basis ilmu sing cukup dhuwur kanggo ngerti tenan apa sing wis digayuh tim iki, karya sing, minangka ringkesan sethithik 'cahya', adhedhasar kekuwatan sukses ngirim foton kanthi teleportasi kuantum ing kadohan, nganti saiki, ora bisa digayuh manungsa.

Internet kuantum

Dheweke bisa ngirim foton kanthi teleportasi kuantum sing adohé 500 km

Sanajan katon sepele, kita bakal maju kanthi nyengsemake, amarga prestasi iki ora mung bisa ngilangi rekor jarak teleportasi kuantum foton, nanging uga kanggo nduduhake manawa Albert Einstein salah nalika ngembangake Teori relativitas.

Ngembangake topik iki luwih apik, ing Teori Relativitas, kanthi maksimal, bisa ditemokake yen kacepetan obyek gumantung karo pengamat sing pengin ngukur, kacepetan sing ora bisa luwih gedhe tinimbang cahya. Iki pancen sing ditliti klompok ilmuwan sing durung mesthi kaya sing wis ditindakake langsung njupuk fotone saka Bumi menyang satelit sing adohe 500 kilometer.

keamanan internet

Proyek iki nuduhake yen Teori Relativitas salah

Minangka katrangan, kandhani manawa sampeyan dudu kaping pisanan tim ilmuwan iki wis bisa ngirim fotone. Bedane dibandhingake wektu sadurunge biasane ana ing jarak, yen wektu iki udakara 500 kilometer sadurungemung'120 km. Kaya sing diarepake, jarak iki saya tambah sithik amarga ana akeh variabel sing bisa ngganggu kanthi cara sing nambah kemungkinan partikel sing bakal dikirim bisa ilang utawa distorsi ing dalan. Amarga alasan kasebut, para ilmuwan alon-alon nambah jarak sing bakal nyoba ngirim foton.

Kanggo ilmuwan, ana akeh kemungkinan sing bisa dikelola manungsa kanggo nggawe sistem kanthi kemampuan kanggo teleport foton, amarga miturut teori, teknologi iki ngidini kita ngirim informasi kanthi cepet ing antarane rong poin. Minangka titik negatif, kanggo entuk iki, dheweke isih kudu ngupayakake ngilangi kabeh kemungkinan gangguan sing isih ana, sing lagi ditindakake saiki.

diagram teleportasi foton

Sajrone jangka dawa, internet sing luwih cepet lan aman bisa uga amarga teknologi iki

Minangka conto kepinteran teknologi iki, yen wis dikembangake lan kabeh gangguan sing bisa ngrusak panggunaane wis diilangi, yaiku kemampuan kanggo nawakake jaringan sing keamanan lan kerahasiaane bisa diakses kabeh pangguna Saka padha. Iki gampang banget kaya kasunyatan sing gampang yen ana pesen sing dikirim, kayata email, diketokake dening pihak katelu, mula ora bakal tekan tujuane.

Ora diraguhi, nggayuh tujuan pungkasan iki bakal dadi sing menarik banget kanggo manungsa, utamane saiki kita urip ing kahanan sing ditampilake, ora perduli kepinterane institusi kasebut, sejatine aman iki internet sing lagi didol kanggo kita mung utopia.

Kosok baline, uga sejatine kita kudu nggatekake tujuane, adoh saka apa sing pengin digayuh para desainer teknologi iki, institusi, publik lan swasta, sing mbiayai pangembangan jinis hipertopis kasebut lan internet sing aman banget sing bakal diwenehake.

Informasi liyane: MIT Technology Review


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.