MacBook utawa MacBook Air: endi sing loro sing luwih cocog kanggo aku?

MacBook vs. MacBook Air Tuku a laptop iku ora biasane tugas sing sederhana. Apa sing dadi dhasar kanggo mutusake model siji utawa liyane? Regane Kekuwatan grafis? Bobot? Sistem operasi sing kompatibel? Masalahe luwih gedhe yen kita bakal tuku PC, nanging aja salah, aku ora ngomong iki amarga aku nentang (aku duwe Ubuntu), yen ora amarga ana liyane sing bisa dipilih.

Yen sing dikarepake Mac, ora akeh model, nanging ing antarane saben konfigurasi beda-beda. Kanggo njlentrehake kabeh keraguan sampeyan, artikel iki babagan perbandingan antarane MacBook lan MacBook Air, loro laptop sing paling entheng saka Apple.

Ing pandhuan cilik iki kanggo MacBook vs. MacBook Air kita bakal ngomong babagan beda utama ing antarane kaloro model kasebut laptop Ana sawetara sing penting, yen Apple ora ngilangi model Air kanthi lengkap, kayane bakal mesthi ana ing kono. Tanpa mikir maneh, kita bakal miwiti mbahas babagan macem-macem laptop loro kasebut.

Titik umum antarane MacBook lan MacBook Air

Sistem operasi

OS X El Capitan

OS X El Capitan

Kaya tablet, nonton lan piranti iOS, kabeh komputer Apple padha nggunakake sistem operasi sing padha. Yen kita tuku MacBook utawa MacBook Air saiki, dheweke bakal metu nganggo OS X El Capitan 10.11. Yen kita tuku saka Oktober, dheweke bakal teka nganggo macOS Sierra. Saliyane, elinga yen MacBook luwih modern, mula bisa uga bisa dianyari suwene setaun tinimbang MacBook Air.

Sambungan nirkabel
Wi-Fi

ing sambungan saka kalorone komputer Dheweke padha, lan iki kalebu WiFi lan Bluetooth. Kaya sing wis kasebut, MacBook minangka komputer sing luwih modern lan, sanajan spesifikasi sing diwenehake padha, MacBook biasane duwe komponen sing luwih modern, nanging iki mesthine ora bisa ditemokake (utawa ora kabeh).

Keyboard, mung tata letak

Kalorone keyboard yaiku 79 tombol, kanthi 12 tombol fungsi (Fx) lan papat panah kanggo mindhah kursor (utawa ngontrol sawetara game). Dheweke uga backlit, soko sing dihargai yen pengin nulis kanthi entheng. Bedane, kaya sing bakal dijlentrehake mengko, ana gandhengane karo desain / sistem.

MacBook vs MacBook Air: beda

Layar, ukuran lan bobot

Layar piranti loro-lorone beda. MacBook Air kasedhiya karo Tampilan 11.6 lan 13.3-inch, nalika MacBook duwe layar tengah 12 inci. Kaloro laptop nggunakake a tampilan LED backlitNanging MacBook anyar nggunakake tampilan Retina kanthi resolusi resolusi udhara MacBook kaping pindho.

Saliyane, MacBook yaiku a piranti tenan sing dirancang supaya kita bisa nggawa kanthi cepet yen bisa nggarap. Iki uga duwe kakurangan: akeh sing wis nyoba lan nyandhak sikile kanggo nulis saka sofa, umpamane, ujar manawa bisa pindhah.

Pelabuhan kalebu

MacBook lan MacBook Air

Iki minangka sing paling kontroversial babagan presentasi MacBook anyar: mung port USB-C. Cetha manawa iku standar masa depan lan kita kudu njupuk langkah kasebut, nanging masalahe mung ana siji lan saka port kasebut kita kudu nyambungake periferal, kalebu USB Pendrives. Ana aksesoris, nanging dudu sing paling kepenak ing jagad iki.

Saliyane, MacBook Air duwe loro port USB 3, siji Thunderbolt lan MagSafe, soko sing ora disenengi nalika presentasi MacBook pungkasan amarga ora ana. Kalorone duwe input audio lan port jack output.

Keyboard: mekanisme tradisional vs. mekanisme kupu

Mekanisme kupu-kupu keyboard MacBook

Kanggo nggawe MacBook dadi ramping, dheweke kudu ngowahi akeh. Laptop paling anyar saka Apple duwe keyboard kanthi mekanisme kupu (dirancang dening Apple) sing lelungan nalika menet tombol wis luwih suda yen bisa. Bisa diarani manawa pangowahan saka keyboard Mac Book Air menyang MacBook anyar padha karo sing kita deleng nalika pindhah saka keyboard desktop menyang Apple: lelungan dikurangi, wiwitane katon salah lan malah ora masuk akal, nanging pungkasane kita wis biasa lan ora pengin bali menyang keyboard sing kayane duwe kunci kaya gunung.

Trackpad

Force Tutul Trackpad

Trackbook Tutul MacBook Force

Trackpad ing komputer Apple pancen nyenengake. Aku mikir wiwit nyoba Magic Trackpad ing iMac. Kita bisa ujar manawa Trackpad saka MacBook Air padha karo Trackpad Sihir saka generasi kaping pisanan, lan MacBook minangka generasi nomer loro. Generasi pertama yaiku a lumahing multi-tutul sing bakal ngidini kita nindakake kabeh jinis gerakan, lan liya-liyane sing bisa digunakake yen nginstal alat kayata BetterTouchTool.

Trackpad MacBook bisa nindakake kabeh MacBook Air, nanging uga nduweni Teknologi peksa Tutul sing ditampilake ing taun 2014 bebarengan karo Apple Watch, yaiku ndeteksi kekuwatan sing ditrapake nalika nutul. Sanajan aku ora ngerti manawa prelu iki, kasunyatane nawakake luwih akeh kemungkinan.

Werna

Werna MacBook

Werna MacBook

IPhone minangka salah sawijining komponen, fungsi lan spesifikasi sing diwiwiti ing piranti Apple. Ing 2013 iPhone 5s diwenehi warna, emas, lan ing 2015 iPhone 6s teka kanthi warna liyane, emas mawar. Uga ing 2015, ing MacBook ing patang warna: emas, emas mawar, warna abu-abu lan perak utawa klasik. Ing tangan liyane, ing MacBook Air mung kasedhiya ing salaka klasik

Rega

Kita wis ujar manawa ora bakal nyedhiyakake data sing bisa luntur kapan wae, nanging miturutku rega kasebut bakal tetep padha. Ukurane dibayar, luwih-luwih yen dikurangi. Ing MacBook regane luwih akeh tinimbang MacBook Air sanajan kasunyatan manawa kinerja sing nomer loro bakal luwih dhuwur tinimbang sing pertama nggunakake prosesor sing luwih cepet. Bakal larang banget tinimbang MacBook Air 13 inci.

kesimpulan

Kita ngadhepi rong laptop sing padha, nanging ing wektu sing padha beda. MacBook minangka mahakarya teknologi, lan bisa mbayar dhewe. MacBook Air, minangka model lawas, lan iki kudu dieling-eling kanggo nganyari mbesuk amarga MacBook bisa nganyari paling ora siji versi liyane tinimbang MacBook Air. Yen sing digoleki yaiku a kinerja sing luwih apik y bandar liyane universal Rega sing luwih murah lan tanpa mikir mbesuk, MacBook Air kudu dadi pilihan kita. Yen kita pengin Mac cahya mikro, desain, ngetik typing lan komponen Apple paling anyar, sing njamin dhukungan luwih saka pirang-pirang taun, Macbook minangka sing digoleki.

Sawise MacBook vs. MacBook Air, sing dadi loro sing dadi minat sampeyan: MacBook utawa MacBook Air?

MacBook | Tuku Saiki

Macbook Air | Tuku Saiki


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Miguel ngandika

    Aku kudu mbenerake sampeyan babagan resolusi MacBook: layar retina ora duwe "kurang luwih resolusi sing padha", meh tikel ... lan ditampilake.
    Pamilik MacBook Air 13.3 tells ngandhani.
    Lan ing keyboard, sampeyan dadi biasa karo "kupu" lan ora pengin liyane, amarga sampeyan duwe pengalaman-pendapat. Akeh wong sing mikir kosok baline amarga ora ngerteni keyboard sing meh ora gulung.
    A Salam.

  2.   Miguel ngandika

    Dadi, luwih lengkap, lan gratis, tinimbang BetterTouch yaiku MagicPrefs.

  3.   Kale ngandika

    Resolusi sing padha ora guyon. Yen MacBook Air padha karo MacBook, dakkira ora ana sing bakal tuku sing terakhir?