Ngisi daya batere seluler kanthi nggunakake urin dhewe

cipratan

Ing kalodhangan iki dadi tim saka Universitas West Inggris, ing Inggris, sing tanggung jawab ngembangake proyek sing cukup apik wiwit, kanggo nggoleki supaya bisa nawakake kapasitas sing luwih dhuwur lan baterai sing luwih awet, tim ing wektu mutusake fokus ing teknologi sel bahan bakar mikroba. Sawise pirang-pirang wulan riset lan panelitian, sawijining metode wis dikembangake kanggo entuk ngisi kabeh jinis batere nganggo cipratan.

Sanajan kayane ora adil, sing sejatine teknologi kasebut saiki luwih maju tinimbang sing sampeyan kira, ora muspra lan kaya sing dikandhakake, dheweke wis bisa nggabungake sel bahan bakar sing maju ing urinal, pangguna, bisa ngisi daya batere smartphone nalika nggunakake jamban nglakoni usahane. Tanpa mangu-mangu, cara liya sing luwih apik kanggo njupuk kauntungan saka sampah sing kita produksi minangka manungsa sadurunge mbuwang kabeh.

Kanthi saben pengulangan anyar, teknologi iki dadi luwih diwasa lan bisa diakses

Proyek iki wis ditindakake udakara telung taun, luwih saka cukup wektu kanggo tim sing ngurus pangembangan supaya bisa nyampurnakake lan ngoptimalake teknologi, nyuda ukuran prelu dipasang ing sel bahan bakar mikroba lan nambah kasektene ing babagan produksi listrik. Persis, ing antarane inovasi anyar ing proyek kasebut, kita nemokake desain anyar sing ngidini kekuwatan sistem bisa ditambah tanpa nuduhake kerapatan.

Nemtokake kabeh ing nomer, sistem kasebut bisa nyedhiyakake cukup daya kanggo smartphone apa wae kanggo mbukak telung jam saben enem jam wektu ngisi daya. Ngisi daya telung jam nyedhiyakake cukup batere kanggo nelpon 105 menit. Minangka katrangan, critakake, kanggo saben momotan, minimal 600 ml urin dibutuhake, yaiku padha karo kunjungan menyang jedhing.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)