Microsoft wis bisa nyimpen 200 MB data digital ing DNA

DNA Microsoft

Kita wis suwe ngerti yen ing Microsoft luwih seneng golek cara anyar kanggo nyimpen data digital, wektu iki lan berkat kolaborasi sing digawe karo Universitas Washington, bisa uga luwih maju lan nyetel rekor anyar kanggo panyimpenan data digital ing DNA. Khusus lan miturut asil sing ditampilake, peneliti wis entuk encode lan decode 200 MB ing untaian gen sintetis lan simpen ing tabung uji.

Gambar sing bisa dideleng ing layar yaiku tabung tes sing disimpen ing DNA sing diobati iki. Ing foto sing padha ana potlot kanthi tujuan tunggal supaya sapa wae sing ndeleng potret ngapresiasi ukuran cilik gen kasebut. Minangka detil, critakake yen ing 200 MB kasebut, ora mung ana file apa wae, nanging peneliti wis ngodhe lan ndhelik Pranyatan Hak Asasi Manungsa Universal ing luwih saka 100 basa, 100 buku paling apik ing Proyek Gutenberg, basis data cilik, lan uga video musik grup OK Go!

Microsoft ngarepake bisa nyimpen nganti 1.000 milyar TB ing siji gram DNA

 

Miturut pratelan sing digawe dening Karin Strauss, pimpinan proyek:

Kita kepengin ngerti manawa bisa nggawe sistem end-to-end adhedhasar DNA sing bisa nyimpen data, sing otomatis lan bisa digunakake dening perusahaan.

Kebutuhan panyimpenan data terus saya tambah, amarga ora nggumunake yen sawetara klompok ilmuwan sinau cara anyar kanggo nyimpen data digital. Salah sijine yaiku DNA, materi genetik sing bisa dadi dhukungan sing ideal amarga bisa nulis ing molekul kanthi a konsentrasi sing luwih dhuwur tinimbang ing teknologi panyimpenan konvensional.

Saiki, peneliti lan ilmuwan saka kaloro organisasi ngarep-arep terus maju sinau lan ngembangake teknologi sing ngidini, miturut Microsoft, nyimpen 1.000 milyar terabyte data ing siji gram DNA.

Informasi liyane: MIT


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.