Mikrofon sing bakal dipilih kanggo nggawe rekaman sing sampurna

Mikropon

Milih mikropon dudu tugas sing gampang. Kaya kedadeyan umum ing teknologi, murah pungkasane larang, lan larang regane ora bisa njamin sing paling apik kanggo tujuan sampeyan. Penawaran mikropon gedhe banget lan macem-macem jinis mikropon cocog karo sawetara kabutuhan nanging ora cocog kanggo liyane. Dinamis utawa kondensor? XLR utawa USB? Omnidirectional utawa Cardioid? Ing artikel iki, kita bakal nuduhake sampeyan apa macem-macem jinis mikropon lan kahanan sing paling cocogKanthi cara iki, sampeyan bisa milih kanthi kurang resiko nggawe kesalahan lan ngerti apa sing mbuwang dhuwit, amarga mbuwang luwih ora mesthi sampeyan bakal duwe asil sing luwih apik.

Jinis mikropon

Ana akeh cara kanggo nggolongake mikropon, nanging ing kene kita bakal fokus karo sing paling penting:

  • Gumantung saka jinis sambungan: USB utawa XLR.
  • Miturut arah: omnidirectional utawa arah.
  • Gumantung karo jinis membran: dinamis utawa kondensor.

USB utawa XLR

Biasane yen sampeyan miwiti ing jagad rekaman sampeyan luwih dhisik ndeleng mikropon USB. Murah lan nawakake kabeh sing dibutuhake tanpa kudu tuku aksesoris liyane. Mikropon sUSB nyambung menyang komputer liwat kabel sing dipasang lan sampeyan bisa miwiti nggarap. Nanging, kabeh wong sing milih mikropon jinis iki pungkasane bakal mlebu ing XLR. USB mics umume nyedhiyakake kualitas pambangunan sing kurang, paling ora ana ing rega sing luwih murah, lan audio sing sampeyan tampilake kanthi kualitas sing padha. Mula biasane mikropon, cocog kanggo panggunaan sok-sok tanpa panjaluk sing gedhe.

Mikrofon XLR asring menehi pilihan luwih akeh nalika milih model, lan Sanajan mikropon dhewe biasane ora larang (sanajan ana kabeh) mbutuhake aksesoris luwih akeh kanggo nyambung menyang komputer. Konsol campuran sing disambungake liwat USB sing bakal nyambungake mikropon iku wajib, utawa paling ora antarmuka XLR sing luwih gampang tinimbang konsol campuran. Sawetara dina kepungkur aku menehi review babagan mixer Behringer Q802USB Kab sing regane lan kinerja minangka pilihan sing apik kanggo digabung karo mikropon jinis iki. Minangka gantine, yen sampeyan pengin ngganti mikropon, sampeyan bisa kanthi gampang nalika njaga peralatan liyane, lan kualitas swara sing bakal diduweni bakal luwih apik.

Omnidirectional utawa arah

Gumantung saka cara njupuk swara sampeyan bisa milih omnidirectional (saka kabeh arah) utawa arah. Antarane sing paling umum yaiku "kardioid"Dadi disebut amarga dheweke nyekel swara kasebut minangka "jantung", prioritas apa sing ana ing ngarepe lan ora nggatekake apa sing ana ing mburine.

Mics omnidirectional nyedhiyakake macem-macem swara amarga bisa nyekel kabeh sing ana ing sakiwa tengene, mula becik yen kita pengin kaya ngono, nanging yen sing dikarepake Kita mung ngrungokake dhewe tanpa diganggu karo mobil sing liwat, mula kudu milih mikro kardioid sing mung njupuk swara lan nolak sisane.

Dinamis utawa kondensor

Mikrofon dinamis kuat banget, bakal tahan umure kajaba sampeyan sengaja nyiksa. Dheweke uga tahan asor. Dheweke ora butuh sumber daya supaya bisa digunakake, sing narik banget, lan uga bisa ngatasi volume sing akeh banget tanpa distorsi. Dheweke cenderung ora peka karo gangguan ing sekitar kita, nanging dheweke gampang ngasilake "pop", swara gangguan sing kedadeyan nalika ngucapake huruf "P" lan gampang diilangi kanthi filter "anti-pop".

Mikrofon kondensor duwe kualitas audio sing luwih dhuwur nanging yen direkam ing kahanan sing optimal. Dheweke sensitif banget lan nyekel kabeh jinis swara, mula yen sampeyan ngrekam ing studio kanthi tembok empuk lan meneng-menengan asile bakal apik banget, nanging yen sampeyan nindakake ing kamar minangka aturan umum, sampeyan bakal luwih lara amarga bakal nyekel kabeh jinis geter, kumandhang, swara saka njaba ...

Tuladhane mikropon

Samson-Sago-Mic

Samson SAGO Mic minangka conto sing sampurna saka mikropon USB sing bisa ditawakake. Iki mikropon kondensor lan bisa dadi omidirectional utawa kardioid amarga ngalih ing sisih. Rega sing cukup murah (€ 35-40), penanganan sing gampang banget lan desain sing ideal kanggo sampeyan. Kabel USB siji kanggo nyambung menyang komputer bisa menehi cukup fungsi, lan uga duwe output headphone kanggo ngawasi audio kasebut. Nanging, kualitas swara sing ditawakake cukup kanggo ngiringi rekaman video cilik nanging ora entuk asil sing optimal. Sampeyan saiki wis kasedhiya ing Amazon kanthi rega 33 €.

YetiFamily_Website_Gallery_20141028

Mikrofon Biru YETI Mikrofon Biru wis suwe dadi salah siji sing paling disaranake kanggo podcast. Rega sing ora larang banget (125-150 €) lan konektivitas USB nggawe calon apik kanggo wong-wong sing golek sing gampang lan terjangkau. Iki mikrofon kondensor diafragma gedhe, tegese bakal entuk mabur pungkasan sing mabur ing ruangan sampeyan. Sanajan nawakake kamungkinan milih pola sing beda-beda (omnidirectional, cardioid, bidirectional ...) disaranake digunakake ing kamar sing dilengkapi rekaman kanggo ngindhari gema lan gangguan liyane. Sampeyan kasedhiya ing Amazon kanthi rega € 126.

Behringer-Ultravoice

Salah sawijining pilihan sing paling terjangkau kanthi asil sing apik (kanggo rega sing diduweni) yaiku Behringer Ultravoice XM8500. Mikrofon kardioid dinamis kanthi sambungan XLR sing bakal cukup kanggo kabeh kahanan. Aku sing digunakake karo mixer sing wis dakkandhani sadurunge lan asile cukup apik, tanpa nyekel gema ing ruangan. Kaya jinis mics iki, bermunculan minangka masalah nanging bisa minimal nalika ngomong ing jarak sing cocog utawa tuku filter. Regane regane € 19,90 ing Amazon sing nggawe pilihan sing apik kanggo miwiti rekaman.

SHURE-SM58

Salah siji opsi paling apik kanggo rekaman podcasting yaiku tanpa mangu-mangu mikrofon Shure SM58.. Kaya sing sadurunge, dinamis, cardioid lan XLR. Kualitas audio sing diraih apik banget lan mulane dadi pilihan akeh podcaster, band rock lan uga pengkhotbah ing Amerika. Temenan regane luwih dhuwur tinimbang model sadurunge sing dakkandhakake, tekan € 125 ing Amazon.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.