Nalika semana, kita isih durung ngerti kepiye carane nabrak Stasiun Luar Angkasa Internasional

ISS

Sanajan isih katon kaya Stasiun Luar Angkasa Internasional Dheweke isih duwe wektu kerja sing dawa, sing sejatine kita ana ing wayah khusus nalika kudu miwiti ngrancang kepiye carane bisa nyingkirake tanpa ngrusak sapa wae ing dalan. Kanggo menehi perspektif liyane, kita kudu nyebutake mlebu ing atmosfer Stasiun Antariksa Tiongkok, sing ora bisa dikendhaleni lan nyebabake akeh wong sing kemungkinan bakal tiba.

Yen dipikirake, ora ngagetne yen wis akeh swara ing NASA sing wiwit nyoba miwiti obrolan kanggo miwiti sawetara jinis tim sing pas kanggo nggawe rencana strategis sing pungkasane bakal diwartakake kepiye cara nyingkirake Stasiun Luar Angkasa Internasional sing, minangka rinci, wulan November mbesuk bakal ngancik 20 taun wiwit pérangan pisanan sing diluncurake menyang angkasa.

Stasiun Luar Angkasa Internasional

NASA wiwit nganggep macem-macem alternatif kanggo nyingkirake, yen wis tekan waktune, saka Stasiun Luar Angkasa Internasional

Sadurunge malah nerusake, critakake kanthi harfiah saiki ing NASA ora duwe rencana mesthi nggawe Stasiun Antariksa Internasional nabrak Bumi kanthi aman. Perlu dielingi manawa obyek sing ukurane iki cenderung tiba ing Bumi lan ing proses kasebut bisa pecah nalika ana hubungane karo swasana.

Proses iki uga duwe titik negatif, yaiku obyek sing luwih gedhe biasane teka kabeh nalika tiba ing Bumi lan ing pangertene Stasiun Antariksa Internasional ora bakal dikecualian. Miturut a laporan sing diterbitake dening inspektur jenderal NASA:

Ing sawetara titik NASA kudu mungkasi operasi Stasiun Luar Angkasa Internasional lan mudhun saka orbit, amarga ana kahanan darurat utawa amarga umur migunani wis entek. Nanging, lembaga luar angkasa kasebut durung duwe kapasitas kanggo mesthekake manawa Stasiun Antariksa Internasional bakal mlebu maneh ing atmosfer Bumi lan ndharat ing lokasi sing ideal ing Samodra Pasifik kidul.

Stasiun Luar Angkasa internasional

Sawetara perusahaan swasta ngimpi nggawe Stasiun Luar Angkasa Internasional dadi hotel mewah

Kaya sing diarepake, akeh rencana sing wiwit diwiwiti. Sawetara uga ngobrol babagan ngowahi Stasiun Antariksa Internasional dadi sawetara atraksi wisata utawa hotel. Gagasan iki kanggo njupuk kauntungan lan uga sawetara jinis Kinerja ekonomi wiwit taun 2025.

Ing pangertene iki, sanajan ngupayakake proposal kasebut, NASA ora ragu-ragu kanggo negesake padha mangu-mangu babagan kelangsungan proyek jinis ikiUtamane, yen kita ngelingi degradasi sawetara bagean, sing katon suwe saya suwe, apa pangopènan sing larang banget.

Gagasan kasebut, kaya sing sampeyan ngerteni, yaiku nindakake sawetara rencana kanggo ngrembug babagan kepiye maneh mlebu Stasiun Antariksa Internasional menyang Bumi lan kepiye, nalika teka wektu, bakal terus tabrakan kanthi aman. Rencana kasebut, kaya logis, durung rampung lan dina iki ngenteni ditinjau maneh dening lembaga luar angkasa Rusia kanggo bisa disetujoni.

ISS

NASA ora duwe rencana apa wae sing bakal ditindakake yen Stasiun Antariksa Internasional ambruk kanthi cara apa wae

Yen kita ndeleng pungkasan pungkasane Stasiun Antariksa Internasional pungkasane dirusak, miturut insinyur NASA, proses iki bakal luwih rumit tinimbang sing bisa kita bayangake, uga dawa lan larang. Kanggo menehi ide, padha, miturut rencana pambuka, regane udakara rong taun lan kira-kira udakara $ 950 yuta, biaya sing bakal ditindakake utamane kanggo bahan bakar.

Kaya sing sampeyan ngerteni, luwih apik yen ing rencana iki mesthi ana sing ngomong, nganti wayahe pungkasan, Stasiun Antariksa Internasional bakal bisa digunakake kanthi bener. Ing wayahe iki ora ana rencana kanggo nyingkirake yen ngalami kegagalan ing sawijining operasi utawa kena meteorit.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.