Ndeteksi komputer sing nyambung menyang Jaringan Lokal lan folder sing dituduhake

komputer ing jaringan lokal

Apa sampeyan ngerti cara ngenali komputer sing nyambung menyang jaringan lokal ing Windows? Sanajan tugas iki kayane gampang banget ditindakake, gumantung karo jinis sistem operasi sing ana ing saben komputer kasebut, kahanan bakal dadi rumit yen nggunakake File Explorer kita.

Kanthi File Explorer iki ing Windows, sampeyan mung kudu sisih kiwa lan goleki «situs jaringanku«, Selehake ing endi saben komputer sing nyambung ing« jaringan lokal »iki bakal katon. Sayange yen komputer duwe Windows XP, Windows 7 liyane lan sing luwih parah, ana sing nganggo Windows 8.1, kemungkinan bisa ndeleng komputer kasebut sing nyambung ing jaringan lokal pancen rumit kanggo pangguna biasa. Amarga alasan iki, saiki sampeyan bakal menehi saran supaya sampeyan mriksa sawetara alat sing bakal mbantu sampeyan nemokake kabeh komputer kasebut uga, kanggo ngerti endi sing nuduhake folder ing lingkungan kerja iki.

Jaringan lokal ing macem-macem sistem operasi Windows

Yen ngatasi rong komputer (utawa akeh liyane) nganggo Windows 7 lan jaringan kasebut nyambung menyang jaringan lokal, tugas nggoleki folder bareng ing lingkungan kerja iki gampang, amarga kita mung kudu hPriksa manawa saben tim kasebut gabung karo "Grup Ngarep"; Kahanan sing beda banget bisa dadi luwih parah yen komputer kasebut duwe sistem operasi sing beda, ing ngendi ilmuwan komputer khusus kudu miwiti ngonfigurasi macem-macem alamat IP supaya pangguna saben komputer duwe akses menyang folder sing dituduhake.

Thanks kanggo sawetara alat gratis kanggo didownload saka web, tugas iki bisa dadi salah siji sing paling gampang, ora preduli manawa kita duwe komputer kanthi sistem operasi sing beda-beda lan uga hard drive nirkabel sing nyambung menyang «jaringan lokal» sing padha.

1. Scanner Jaringan SoftPerfect

Tanpa wedi yen salah, kita bisa ujar manawa iki minangka salah sawijining alat pisanan sing dicoba, yen sampeyan salah sawijining pangguna sing ora ngerti babagan manajemen alamat IP lan nggoleki komputer tartamtu sing kalebu bagean saka jaringan lokal . Sampeyan mung kudu netepake macem-macem alamat ip kanggo nemokake komputer sanajan, sampeyan uga bisa nggunakake lambang (bentuke kaya kertu internal komputer) saengga nggoleki alamat IP kasebut rampung kanthi otomatis.

Scanner Jaringan SoftPerfect

Ing wektu kasebut, kabeh komputer sing nyambung menyang jaringan lokal bakal ditampilake kanthi alamat IP masing-masing, jeneng masing-masing lan bagean sing paling apik, folder sing lagi dituduhake. Sampeyan bisa mbukak folder sing dituduhake kanggo njelajah konten lan uga bisa ngowahi apa wae sing dikarepake (nyalin, mindhah, mbusak, ngganti jeneng lan liya-liyane).

2. Scanner IP Lanjut

Kanthi fungsi sing padha karo alternatif sing kasebut ing ndhuwur, alat iki nyedhiyakake sawetara informasi liyane sing bisa dadi minat teknisi komputer.

Scanner IP Lanjut

Saliyane jeneng komputer, alamat IP lan folder sing dituduhake ing jaringan lokal, aplikasi iki uga menehi alamat MAC marang pangguna lan uga jeneng pabrikan kertu jaringan sing kalebu ing saben komputer.

3. Temokake Folder sing Dituduhake

Alternatif sing kasebut ing ndhuwur gampang banget ditangani, sing bisa dideleng ing antarmuka lan saben tombol sing bakal digunakake. Mungkin kanthi watesan, alternatif iki uga menehi kesempatan kanggo sampeyan temokake folder sing dituduhake ing kabeh komputer sing dadi bagean saka jaringan lokal.

Temokake Folder sing Dituduhake

Siji-sijine kekurangane (yaiku) pangguna kudu netepake macem-macem alamat ipSawise iku, sampeyan bisa miwiti browsing saben komputer sing dadi bagean saka jaringan lokal iki lan mesthine folder sing dituduhake.

Download: Temokake_Faring Folder_


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)