Netflix lan Spotify kudu mungkasi pamblokiran geo ing Benua Lawas

UE mungkasi pamblokiran geo Netflix, Spotify lan liya-liyane

Saiki, akeh panyedhiya layanan nggunakake apa sing diarani geoblocking kanggo nyegah akses menyang konten ing sanjabane negara sing digunakake ing pangguna. Iki bisa uga amarga deteksi IP pangguna lan ngidini kahanan sing ora logis, yen sampeyan lelungan menyang Jerman, sampeyan ora bisa ngakses konten Netflix sing sampeyan akses nganggo lengganan Spanyol, nanging sampeyan bakal mbukak bisa ngakses konten sing kasedhiya ing Jerman.

Kritik babagan pemblokiran geo tambah akeh wiwit taun-taun pungkasan amarga layanan streaming nyebar menyang pirang-pirang negara lan entuk jutaan pangguna. Nanging, geoblocking ing Eropa wis pirang-pirang dina.

Sampeyan bisa ngakses konten sing padha ing endi wae ing Uni Eropa

Yen rencana wis mlaku, kurang saka setaun blokade geografis ing Benua Lawas bakal tilar donya thanks kanggo peraturan anyar babagan konten digital sing wis disetujoni dening Menteri Dalam Negeri lan Kehakiman Uni Eropa.

Minangka panjaluk sing logis, lan jawaban pungkasan padha: ya salah sawijining pilar Uni Eropa yaiku gerakan bebas wong lan barangKepiye manawa konten digital saiki ora kalebu ing barang dagangan kasebut?

Uni Eropa mungkasi pamblokiran geo

Langkah kasebut bakal diwiwiti wiwit kuartal pertama 2018 lan sampeyan bakal duwe rong area aplikasi tartamtu. Siji tangan, konten digital lan panyedhiya layanan kayata Netflix, Spotify lan liya-liyane ora bakal bisa mblokir konten kasebut amarga alasan lokasi geografis pangguna. Lan saka papan liya, Dheweke uga ora bakal bisa ngisi biaya jinis tambahan nalika pelanggan ngakses saka wilayah sing ora cocog karo negara ing endi dheweke wis entuk langganan. Kanthi cara iki, trap-trapan kayata ngeculake telpon seluler dening perusahaan telekomunikasi bisa diindhari, eling? Nalika ora bisa ngisi daya sampeyan maneh kanthi ngeculake telpon, dheweke mung nggawe konsep sing diganti: pangguna ora dikenani biaya amarga ngeculake ponsel, nanging amarga nindakake manajemen sing nyebabake ponsel kasebut dirilis. Saka kembang api!

Geoblocking bertentangan karo legalitas Prajanjian Uni Eropa

Aturan sing disetujoni dening Menteri Kehakiman lan Interior Uni Eropa dibentuk ing wilayah sing luwih ambisius, yaiku rencana pasar tunggal digital sing wis ing 2016 mungkasi watesan geografis sing gegandhengan karo perdagangan elektronik. Motivasi kanggo keputusan iki, maneh, logis kaya sing kabukten: watesan geografis bertentangan karo Prajanjian Uni Eropa dene dokumen iki, dhasar kanggo nggawe lan konfigurasi EU saiki, nganggep ilegal lan mula nglarang jinis diskriminasi kanthi alesan kewarganegaraan utawa omah, ing wektu sing padha "njamin gerakan bebas barang, layanan, wong lan ibukutha ”.

Langkah kasebut ora bakal mengaruhi konten digital gratis, sing bisa terus diblokir geo.

Spotify

Alesan kenapa konten digital (musik, buku elektronik, film, seri, film dokumenter ...) lan platform sing nyedhiyakake (Netflix, Spotify, lan liya-liyane) ora entuk keputusan nalika semana, yaiku perkara sing isih angel luwih-luwih nganggep kejelasan sing jelas babagan Perjanjian ing Uni Eropa ditulis babagan iki.

Saliyane, keputusan hukum kanggo nglarang pemblokiran konten digital amarga lokasi geografis ora teka saka endi wae; sadurunge Menteri Kehakiman lan Dalam Negeri nyetujoni norma kasebut, Parlemen Eropa milih langkah iki kanggo milih, sing disetujoni Mei kepungkur.

Ora ana geoblocks, nanging uga ora mbeling

Temenan, geoblocking pungkasan bisa nyebabake sawetara pangguna kontrak karo layanan sing padha ing negara liya sing luwih murah, nanging peraturan kasebut nglindhungi perusahaan kasebut, sing bisa verifikasi papan dununge para pelanggan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)