Nyegah Facebook supaya ora nglacak sampeyan nganggo ekstensi anyar kanggo Firefox

Minggu kepungkur sampeyan bisa uga wis menehi tandha titik kanggo Facebook, kayata Skandal Cambridge Analytica Iki bisa ngasilake luwih saka siji masalah serius ing Amerika Serikat lan ing Eropa. Kanggo nyoba ngencengi banyu, Facebook nggabungake kabeh opsi privasi sing bisa kita atur ing platform ing sawijining bagean, saengga kapan wae kita ngerti informasi sing dituduhake lan apa sing ora.

Nganti saiki, kita kudu mbukak macem-macem menu, ing umume, ora nemokake kabeh pilihan sing mengaruhi privasi kita. Sanajan sejatine minangka langkah pertama supaya "luwih jelas" kanggo pangguna, jaringan sosial bakal terus nyathet kabeh kegiatan kanggo target iklan. Nanging yen kita pengin Facebook mandheg ngerti apa sing ditindakake kanthi online, sing paling apik yaiku nggunakake ekstensi Firefox anyar sing diarani Facebook Container.

Yayasan Mozilla mesthi dadi salah sawijining organisasi sing paling penting ing privasi, uga minangka organisasi sing paling asring ngritik Google lan Facebook, amarga aja lali. Google nindakake perkara sing padha karo Facebook, nanging ora menehi akses menyang data pihak katelu, kayata Facebook karo Cambridge Analytics, nanging digunakake kanggo target iklan sing disewa liwat Google Adwords, platform iklan Google.

Cara kerja ekstensi Container Facebook

Wadhah Firefox Facebook Container ngisolasi identitas Facebook ing wadhah sing kapisah sing nggawe jaringan sosial angel nglacak kunjungan sing ditindakake menyang situs web liyane sing ngetrapake cookie kasebut.

Yen wis nginstal ekstensi, Cookie Facebook wis dibusak lan sesi Facebook ing browser ditutup. Mbesuk nalika browsing Facebook, tab (wadhah) biru anyar bakal dimuat ing papan sing kudu mlebu lan bisa nggunakake Facebook kanthi normal. Yen kita ngeklik tautan non-Facebook utawa navigasi menyang situs web non-Facebook, kaca-kaca kasebut bakal dimuat ing browser Firefox, ing sanjabane wadhah Facebook, dadi ora ngerti manawa kita wis ngunjungi.

Yen kita ngeklik tombol Facebook Share ing tab browser liyane, iki bakal dimuat menyang wadhah Facebook, mula kabeh informasi sing ana gandhengane karo Facebook tetep kasedhiya mung ing wadhah sing digawe kanggo matesi akses Facebook menyang data browsing.

Yen sampeyan prihatin babagan privasi lan akeh data sing dikumpulake Facebook saka kita, nggunakake ekstensi iki becik Supaya luwih angel kanggo jaringan sosial lan suwe-suwe, kita bakal bisa digunakake karo rong windows: siji sing ditampilake kabeh sing ana gandhengane karo Facebook lan liyane sing nindakake navigasi sing biasa tanpa nyampur karo data kasebut.

Apa sing ora ditindakake Facebook Container

Kabeh sing sampeyan lakoni liwat jejaring sosial bakal kadaptar ing server Facebook, mula bakal duwe akses menyang komentar, foto, seneng, data sing dituduhake, aplikasi sing gegandhengan, lsp. Dudu kanggo mungkasi nggunakake FacebookNanging minangka Tim Cook, CEO Apple, ujar sawetara dina kepungkur ing China, jinis informasi sing bisa diakses perusahaan kasebut kudu diatur miturut ukum utawa diwatesi sawetara cara, lan ing kene ana ekstensi Facebook Container.

Download Facebook Contianer

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)