Konfigurasi router

router

Sampeyan ngerti ngatur router saka 192.168.1.1? Suwe-suwe, router dadi alat dhasar ing saben omah nalika kudu nggedhekake jangkoan koneksi Internet. Sanajan sejatine saiki, umume modem sing dipasang dening operator uga tumindak minangka router, ing umume kasus, kisaran Wi-Fi isih akeh sing dikarepake., saliyane menehi sawetara opsi konfigurasi.

Ing kasus kasebut, kita kepeksa tuku router, yen bisa uga sampeyan dual-band kanggo entuk keuntungan saka bathi kacepetan sing ditawakake pita 5 GHz, band sing sanajan sejatine sejatine jembar kasebut ora jembar kaya 2,4 GHz , kacepetan sing ditawakake luwih dhuwur. Ing artikel iki, kita bakal nuduhake sampeyan kepiye kita bisa ngetik konfigurasi router.

Masalah pertama sing ditemokake nalika ngakses router yaiku pabrikan. Saben pabrikan milih nambah alamat IP sing beda supaya bisa ngetik konfigurasi router lan bisa nyetel paramèter sing dibutuhake supaya cocog karo kabutuhan kita, kanthi ngaktifake utawa mateni band, ngganti jeneng SSID, supaya panggunaan IP statis, mbukak port ...

Apa sing diarani router

Cukup, router yaiku router, sing tanggung jawab ngarahake lalu lintas modem kita, modem sing duwe IP, statis utawa dinamis, sing bisa dingerteni ing Internet. Gumantung saka jumlah fungsi sing ditawakake router, rega kasebut bakal luwih larang, mula yen tuku router sampeyan kudu nganggep macem-macem faktor, kayata kacepetan maksimum, band, opsi konfigurasi tamu ...

Cara ngakses router

Umume, supaya bisa ngakses router, IP sing digunakake yaiku 192.168.1.1, nanging sawetara pabrikan milih nggunakake 192.168.0.1, dadi alesan sing mung dimangerteni. Nanging minangka tambahan, kita uga kudu ngerti kapan jeneng pangguna lan sandhi padha, amarga yen ora, sanajan ngerti alamat IP saka router, kita ora bakal bisa ngetik konfigurasi lan ngganti paramèter sing dibutuhake. Informasi iki biasane ditemokake ing sisih ngisor piranti, supaya tansah cedhak.

Yen ora ana, kita kudu pindhah menyang pandhuan instalasi piranti. Yen kita kelangan, utawa mbuwang amarga kita nganggep informasi sing ana ing pandhuan ora perlu, kita bisa menyang Google lan golek tembung sandhi lan jeneng pangguna merek router sing ana. Informasi kasebut padha kanggo kabeh piranti merek lan ora ana gandhengane sawayah-wayah karo tombol WIFI sing digunakake.

Elinga yen ana wong sing pengin ngakses router, sampeyan kudu ngakses koneksi internet luwih dhisik, proses sing rada angel yen ora nggunakake sandhi khas gaya 123456789, sandhi, sandhi, qwertyui ... Menimbang informasi iki, jelas manawa informasi akses menyang router, merek apa wae, kasedhiya ing Internet .

Sabanjure aku menehi dhaptar karo alamat IP supaya bisa ngakses router pabrikan utama.

  • Linksys - http://192.168.1.1
  • Huawei - http://192.168.1.1
  • TP-Link: http://192.168.1.1
  • ASUS: http://192.168.1.1
  • Xiaomi: http://192.168.1.1
  • Netgear: http://192.168.0.1.
  • D-Link - http://192.168.0.1
  • Belkin - http://192.168.2.1

Ing kasus paling jeneng pangguna lan sandhi yaiku "admin", nanging ing sawetara jeneng pangguna "root" lan tembung sandhi "admin" utawa "1234" utawa kosok balene. Yen ora salah siji saka loro iki, sampeyan kudu takon ing sisih ngisor piranti, manual instalasi utawa takon karo Internet.

Cara ngatur router

Ganti jeneng jaringan lan sandhi SSID / Wi-Fi

Ganti SSID lan Router sandi

Operator asring digunakake jeneng standar nalika menehi jeneng sinyal wifi saka piranti sing nginstal kita, jeneng sing kadang mirip banget karo sing bisa ditemokake ing lingkungan lan biasane angel banget kanggo ngelingi. Thanks kanggo router, sanajan kita uga bisa langsung nindakake saka modem, kita bisa nggunakake jeneng liyane kanggo jaringan Wi-Fi anyar sing bakal digawe karo router. Kajaba iku, disaranake ngowahi supaya kanca liyane ora duwe kesempatan nggunakake kamus nalika ngerti SSID router sing wis diinstal operator kanggo kita.

Filter nganggo MAC piranti sing bisa nyambung

Filter Mac liwat router

Nyaring MAC digunakake utamane ing perusahaan, sing mung piranti sing wis sah sadurunge bisa nyambung menyang jaringan, mula ora cukup ngerti jeneng jaringan, pangguna lan sandhi. Nyaring MAC ngidini kita nambah alamat MAC piranti supaya router ngidini akses. MAC piranti kaya piring lisensi sing ana ing saben piranti. MAC iki ora bisa dibaleni lan unik kanggo saben piranti.

Kontrol wong tuwa

Konfigurasi kontrol wong tuwa ing router

Thanks kanggo opsi iki, kita bisa nemtokake wektu supaya anak bisa nyambung menyang Internet saka piranti sing biasane digunakake. Kita uga bisa netepake kaca web sing bisa dibukak tanpa kudu ana ing sangisoré pengawasan kita sawayah-wayah.

Ganti saluran sinyal kita

Pita sing digunakake para router iku dalan sing sampeyan gunakake kanggo ngirim sinyal. Yen band rame banget, amarga umume sinyal Wi-Fi ing lingkungan kita nggunakake, salah sawijining cara kanggo nambah kacepetan yaiku ngganti band kanggo sing duwe lalu lintas kurang ing lingkungan. Salah sawijining aplikasi paling apik sing ngidini kita ngerti informasi kasebut yaiku Kantor InSSIDer kanggo Windows, o Analyzer Wifi, kasedhiya gratis ing Windows Store. Kita uga bisa nggunakake aplikasi sing kasedhiya kanggo piranti seluler. kaya Wifi Analyzer utawa Network Analyzer.

Analyzer Wifi
Analyzer Wifi
Pangembang: adohproc
Price: free

Bukak port

Sawetara aplikasi sing wis diinstal ing komputer nggunakake port sing ditutup kanthi standar, kanggo nyegah serangan saka kanca liyane. Yen pengin ngrasakake kabeh opsi sing ditawakake aplikasi, kita kudu pindhah menyang router lan bukak port sing dicritakake, dadi kanthi cara iki, loro aplikasi kasebut nduweni akses lengkap menyang Internet, amarga yen operasi kasebut ora bakal nyukupi utawa ora langsung.

Saka 65.535 port sing kasedhiya, 1 nganti 1023 dikenal minangka port lan digunakake utamane dening sistem kanggo komunikasi karo aplikasi liyane utawa Internet. Pelabuhan 1024 nganti 49.153 diarani pelabuhan sing kadaptar karo kegiyatan tartamtu. Saka 49.154 nganti 65.535, kita ngomong babagan port dinamis kanggo panggunaan pribadi, mula dheweke ora duwe tujuan sing jelas.

Aktifake utawa mateni band

Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, router, paling ora sing paling dhuwur, nawakake rong jinis band: 2,4 GHz, kasedhiya ing kabeh router sing nawakake sawetara sing luwih gedhe, lan band 5 GHz, band sing ditondoi kanthi menehi kacepetan sambungan sing luwih dhuwur tinimbang sing ditemokake ing pita 2,4 GHz, nanging kisarane kurang. Saka konfigurasi router, kita bisa ngaktifake lan mateni panggunaan band sing digunakake, uga nggunakake jeneng liyane supaya bisa ngenali kanthi cara sing luwih gampang.

Ganti jeneng pangguna lan sandhi router

ganti jeneng pangguna lan sandhi router

Ora luwih becik ganti informasi iki kajaba kita kudu ngakses router kanthi praktis saben dina, amarga suwe-suwe, kita bakal lali jeneng pangguna lan sandhi yen ora nulis ing ngisor piranti. Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, supaya ana wong sing bisa ngakses router, luwih dhisik sampeyan kudu duwe akses menyang sambungan internet, ana sing ora mungkin kaya sing dakkandhani ing bagean sadurunge.

Priksa operasi router sing bener

Yen sambungan Internet ora bisa digunakake kaya sadurunge, luwih dhisik kudu mriksa manawa sambungan modem lan router kasebut bener. Kanggo nindakake iki, kita kudu pindhah menyang tab Status, sing bakal ditampilake ing bagean Log, yen dalan kasebut sampeyan duwe masalah karo sambungan internet dikirim dening modem.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.