Cara nggawe USB Bootable

Gawe USB Bootable Yen aku kudu jujur, mula wiwit taun 2003 aku ora nggunakake CD / DVD maneh. Nganti wektu iku, saben-saben aku pengin nginstal program sing abot utawa kabeh sistem operasi, aku nindakake kanthi mbakar menyang DVD, nanging ora suwe aku nemokake manawa ana cara sing ngidini kita nindakake kabeh proses tanpa nyopot piranti lunak saka komputer utawa direkam ing USB flash drive. Yen, kaya aku, sampeyan ora pengin nggunakake DVD kanggo nginstal sistem operasi, sing paling apik nggawe USB bootable.

Ing pandhuan iki, kita bakal nerangake cara nggawe USB Bootable supaya bisa instal Windows, Mac lan Linux saka pendrive. Cara sing diterangake ing postingan iki yaiku cara sing biasane digunakake lan digunakake amarga katon paling gampang kanggo aku. Aku ngerti manawa bisa digawe nggunakake piranti lunak liyane (kayata Ultra ISO), nanging sing bakal dakkandhakake kayane bisa digayuh karo pangguna apa wae, sanajan ora duwe pengalaman.

Cara nggawe USB Bootable Windows

Sanajan bisa ditindakake kanthi macem-macem cara, aku mikir cara sing paling apik yaiku nggunakake alat kasebut Wintoflash. Kanggo ngindhari kebingungan, aku bakal rinci langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo nggawe USB Bootable Windows:

  1. Ayo menyang Kaca WinToFlash lan kita ndownload.
  2. Kita mbukak WinToFlash. Nalika sapisanan nggunakake, kita kudu ngatur, mula klik «Sabanjure».

Ngonfigurasi WinToFlash

  1. Kita ngatur WinToFlash minangka gambar ing ngisor iki.
    1. Tandha kothak loro banjur klik «Sabanjure».
    2. Kita milih opsi "Lisensi Gratis" lan klik "Sabanjure".
    3. PENTING: priksa manawa kita duwe busak centhang ing kothak "Mystartsearch" sadurunge ngeklik «Sabanjure». Penting, busak centhang ing kothak kasebut amarga mesin telusuran ing browser web kita bakal ganti. Ora apike "nampa, nampa, nampa" tanpa maca apa sing ditampa, luwih-luwih yen sing kudu diwaca mung ukara.
  1. Kanthi WinToFlash sing wis dikonfigurasi, kita bakal nggawe USB Bootable. Kita miwiti kanthi ngeklik "V" ijo.
  2. Ing layar sabanjure, kita klik «Sabanjure».
  3. Ing sabanjure, kita menehi tandha pilihan nomer loro lan klik «Sabanjure».
  1. Langkah sabanjure yaiku milih gambar Windows ISO, pilih pendrive kita minangka drive tujuan banjur klik «Sabanjure».
  2. Ing jendhela sabanjure, kita nampa kanthi mriksa kothak sing ujar "Aku nampa syarat-syarat perjanjian lisensi kasebut”Lan klik ing« Terus ».
  3. Pungkasan, kita ngenteni proses rampung. Sampeyan kudu udakara 15-20 menit, gumantung karo komputer. Yen tim kita winates karo sumber daya, tunggu bakal suwe.

Cara Nggawe USB Bootable Mac OS X

Kaya sing dakkandhakake kanthi cara sing beda-beda lan ing macem-macem kesempatan, aku rada "hypochondriac software" lan tumrap aku (hei, miturutku) katon ora apik instal OS X saka pendrive. Alasane yaiku kedadeyan yen aku wis nginstal OS X saka USB Bootable lan ora nggawe partisi pemulihan, partisi khusus sing bakal ngidini kita mulihake lan nindakake langkah liyane saka Mac tanpa kudu nggawe anyar siji alat. Kajaba iku, proses nggawe USB X X Bootable biasane dawa, mula aku butuh wektu lan nindakake kanthi cara sing beda (sing ora dakkira manawa bakal dietung supaya ora ana sing ngandhani yen aku edan). Yen ana alesan apa wae, apa sing kedadeyan kanggo aku, sampeyan mikir yen sampeyan instal Mavericks (ing 2013, yen ora salah) lan ora nggawe partisi pemulihan kanggo sampeyan, apa sing kudu sampeyan lakoni yaiku nindakake telusuran Google file sing, yen wis diinstal, bakal nggawe partisi kaya ngono.

Kanggo nggawe USB X Bootable OS X, kita kudu nindakake saka Mac kanthi ngetutake langkah-langkah kasebut:

  1. Sing pertama ditindakake yaiku mbukak Mac App Store lan ndownload file instalasi kanggo sistem operasi Apple paling anyar (nalika nulis postingan iki yaiku OS X 10.11 El Capitan).
  2. Kita uga kudu ndownload versi paling anyar DiskMakerX saka situs web.
  3. Kita nyambungake pendrive menyang Mac. Paling ora kudu 8GB lan diformat dadi "OS X Plus kanthi registri."
  4. Kita mbukak DiskMakerX.

Bukak DiskMakerX

  1. Kita ngeklik El Capitan (10.11).
  2. Kita ngeklik "Gunakake salinan iki", yen wis duwe file instalasi OS X ing folder aplikasi.
  3. Klik ing «Drive jempol USB 8 GB».
  1. Kita milih pendrive lan klik «Pilih disk iki».
  2. Kita ngeklik "Busak banjur gawe disk"
  3. Kita klik ing «Terus».
  1. Nalika takon sandhi, mula diklik.
  2. Yen proses rampung, kita klik ing «Quit».

Exit DiskMakerX

Sanajan ing postingan iki, kita ngomong babagan cara nggawe USB Bootable, kayane penting kanggo nyebutake manawa kanggo miwiti saka drive liyane menyang hard drive ing Mac, kita kudu uripake komputer kanthi tombol Alt dipencet tanpa ngeculake nganti kita weruh kabeh disk sing kasedhiya kasedhiya. Kita uga kudu nindakake perkara sing padha yen pengin dadi partisi pemulihan sing dakkandhakake nalika wiwitan metode iki.

Cara Nggawe USB Bootable Linux

para nggawe USB Bootable Linux Aku nyaranake rong pilihan sing beda. Pisanan yaiku nggawe Live USB nganggo Aetbootin, aplikasi sing kasedhiya kanggo Windows, Mac lan Linux. Sing nomer loro nggunakake aplikasi kaya Lili USB Creator sing bakal ngidini kita nindakake instalasi terus-terusan. Apa sing mbedakake USB Langsung saka mode terus-terusan? Dadi, Live USB ora bakal nyimpen pangowahan sing wis digawe sawise mateni komputer, dene sing terus-terusan bakal nggawe folder pribadi (folder kasebut / home) nganti 4GB, maksimum sing diidini dening format file FAT32.

Kanthi UNetbootin (Live CD)

  1. Yen pengin nggawe Live USB nganggo UNetbootin, luwih dhisik kudu nginstal aplikasi kasebut. Kita bakal nindakake iki kanthi mbukak terminal lan ngetik printah ing ngisor iki (babagan distribusi adhedhasar Debian, kayata Ubuntu):
    • sudo apt instal unetbootin
  2. Sabanjure yaiku nyiyapake pendrive USB ing ngendi kita bakal nggawe unit instalasi. Kita bisa format pendrive (kanthi GParted, contone) utawa ketik pendrive saka manajer file, tampilake file sing didhelikake (ing sawetara distro, kita bisa nindakake karo trabasan keyboard Ctrl + H) lan mindhah kabeh konten menyang desktop, anggere kita ana ing sistem operasi Unix sing ora mbusak file sing dilebokake ing folder kasebut . sampah saka pendrive padha.
  3. Banjur kita kudu mbukak UNetbootin lan ngetik sandhi pangguna, sing bisa dilakoni kanthi ngetik ing terminal "sudo unetbootin" utawa goleki ing menu aplikasi distribusi sing digunakake.
  4. Nggunakake UNetbootin gampang banget, lan mulane aku mbahas pilihan iki sadurunge. Kita mung kudu nindakake perkara ing ngisor iki:
    1. Kaping pisanan kita kudu milih gambar sumber. Kita bisa milih opsi sing ujar «Distribusi »lan bakal ndownload ISO kanthi otomatis, nanging aku ora seneng opsi iki amarga, contone, Ubuntu 16.04 diluncurake tanggal 21 April lan versi paling anyar sing ditawakake UNetbootin nalika nulis baris kasebut. Yaiku Ubuntu 14.04 , versi LTS sadurunge. Aku luwih seneng nggunakake opsi liyane: DiscoImagen.
    2. Kita ngeklik telung titik kasebut lan golek gambar ISO sing bakal didownload sadurunge.
    3. Kita klik OK.
    4. Kita ngenteni. Proses kasebut bakal mbutuhake sawetara menit.

Aetbootin

Kanthi Lili USB Creator (Mode Persisten)

Yen nggawe USB Live USB nggunakake UNetbootin gampang, gawe USB terus-terusan (sampeyan uga bisa nggunakake mode Live) Lili USB Pencipta iku ora angel banget. Siji-sijine sing ala yaiku aplikasi iki mung kasedhiya kanggo Windows, nanging regane pancen cocog. Langkah-langkah kanggo ngetutake yaiku:

  1. Kita ndownload lan nginstal LiLi USB Creator (Unduh).
  2. Kita ngenalake pendrive sing pengin nggawe file instalasi / mode persisten ing port USB.

Lili USB Pencipta

  1. Saiki kita kudu ngetutake langkah-langkah sing ditampilake antarmuka:
    • Langkah kapisan kanggo milih drive USB.
    • Sabanjure, kita kudu milih file sing pengin digawe USB Bootable. Kita bisa milih ISO sing didownload, CD instalasi utawa ndownload gambar kanggo nginstal mengko. Yen milih opsi kaping telu, kita bisa ndownload ISO saka dhaptar sistem operasi sing akeh banget. Kaya sing dakkandhakake ing metode UNetbootin, aku luwih seneng ndownload ISO dhewe, sing njamin manawa aku bakal mesthi ndownload versi paling anyar.
    • Langkah sabanjure, kita kudu mindhah geser nengen nganti katon yen teks «(Mode persisten)» katon. Ukurane gumantung saka pendrive kita, nanging aku nyaranake nggunakake maksimum sing diidini. Ora ngidini kita luwih saka 4GB amarga ukuran maksimum saben file sing didhukung format FAT32.
    • Ing langkah sabanjure aku biasane mriksa kabeh telung kothak. Sing tengah, sing ora dicenthang kanthi standar, yaiku kanggo sampeyan format drive sadurunge nggawe USB Bootable.
    • Pungkasan, kita nutul balok banjur ngenteni.

Proses kasebut ora cepet kaya UNetbootin, nanging bakal ngidini kita nggunakake pendrive lan nggunakake sistem GNU / Linux ing endi wae.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.