Apa prelu nggunakake VPN?

VPN

Skandal paling anyar sing ana gandhengane karo privasi Facebook, lan uga Google sanajan sethithik, nuduhake maneh privasi kudu dadi prioritas kanggo kabeh pangguna supaya perusahaan gedhe ora dagang data kaya ana ing toko tradisional.

Saben krungu skandal privasi anyar, perusahaan sing kena pengaruh nemokake cara liyane sing bisa ditindakake terus entuk data pangguna, nganti ditemokake maneh banjur menyang cara sabanjure. Cara paling apik lan mung kanggo nglindhungi data saka pihak katelu yaiku nggunakake VPN.

Lan nalika aku ujar manawa iku siji-sijine cara kanggo nglindhungi awake dhewe, sayangé, pancen ngono. Sanajan ora duwe akun Facebook, saben-saben ngunjungi kaca jaringan sosial iki, ing piranti pelacak wis diinstal sing tanggung jawab kanggo nyathet kabeh kegiatan browser sing digunakake.

Nalika nggunakake mesin telusuran, solusi sing paling akeh digunakake yaiku solusi sing ditawakake Google, sanajan kita uga bisa nggunakake browser Microsoft sing diarani Bing. Kalorone padha ngrekam kegiatan ing internet, kanggo nglumpukake data lan saengga bisa nuntun layanan pariwara sing ditawakake.

Apa sing VPN?

VPN singkatan, asale saka English Private Private Network, sing diterjemahake ing basa Spanyol yaiku Virtual Private Network, jaringan sing digawe liwat internet (mula virtual) kanggo nyambung menyang server utawa server tartamtu. Sambungan kasebut pancen aman lan ora ana wong liya sing bisa ngakses komunikasi, amarga wis dienkripsi wiwit wiwitan nganti pungkasan.

Layanan komunikasi sing dilindhungi end-to-end iki, ora mung kasedhiya kanggo piranti desktop. Kita uga duwe layanan VPN sing digunakake kanggo piranti seluler kayata Android lan iOS, piranti seluler sing wis dadi alat sing wis akeh digunakake amarga ngidini kita kerja saka ngendi wae. Sampeyan duwe informasi luwih lengkap babagan cara nggunakake piranti kasebut Kene.

Kepiye cara kerja VPN?

VPN

Lan saiki wis ngerti apa sing diarani VPN, coba coba jelasake kepiye cara kerjane. Kanggo ngakses informasi liwat internet, piranti kita nyambung karo panyedhiya internet, salah sawijining informasi sing wis dikontrak ing omah utawa liwat perusahaan telepon. Panyedhiya panyambungan nawakake konten sing wis dijaluk lan nyimpen cathetan sing cocog.

Yen nggunakake VPN, nalika nggoleki ing internet, kabeh panjaluk sing digawe dikirim langsung menyang VPN manawa kita wis kontrak tanpa ngliwati panyedhiya internet kapan wae, kanthi cara iki, kita ora bakal nglacak kegiatan internet.

Kita ora ngiwa nglacak kegiatan ing internet, amarga layanan VPN dheweke ora nyimpen cathetan kegiatan internet apa wae, anggere mbayar layanan. VPN gratis nyedhiyakake sawetara anonimitas sing bisa digoleki, nanging kanthi biaya macem-macem korban kayata kacepetan sambungan lan data browsing banjur didol menyang perusahaan liyane.

VPN kanggo apa?

Saliyane ngidini kita browsing kanthi anonim, VPN duwe utilitas liyane sing bisa digawe digunakake dening perusahaan lan individu amarga macem-macem sebab:

Sambungake kanthi aman karo server perusahaan kita

VPN

Akeh perusahaan sing nggunakake server dhewe ing endi nyimpen kabeh informasi manajemen perusahaan. Informasi kasebut ora bisa dikatutake pangguna sing duwe ilmu sing cukup bisa ngakses lan nyolong supaya didol ing pasar gelap (ing endi biasane data sing dicolong saka perusahaan gedhe).

Para pekerja perusahaan kasebut sing duwe kesempatan kerja ing omah kepeksa nggunakake VPN, nggawe sambungan aman antarane klien (buruh) lan server (perusahaan). Sambungan iki ndhelik end-to-end lan meh ora mungkin (aja nganti ora tau) ndhelikake supaya bisa ngakses lalu lintas sing mili.

Lewati watesan geografis

Ing njaba lingkungan bisnis, VPN digunakake kanthi akeh kanggo ngliwati wates geografis. Salah sawijining panggunaan sing umum yaiku tenaga ngakses konten sing kasedhiya ing negara liya layanan video streaming liyane sing bisa ditemokake ing pasar, layanan sing duwe katalog beda kanggo saben negara.

Sampeyan uga mung pilihan kanggo ngakses kaca web sing diblokir Ing sawetara negara, kaca web sing mung bisa diakses saka IP sing kadaptar ing negara liya, dadi siji-sijine pilihan sing bisa ngliwati watesan sing ditemtokake dening sawetara pamrentah, negara kayata China lan Rusia nglarang panggunaan aplikasi jinis iki .

Keuntungan liyane sing ditawakake VPN yaiku kemungkinan ngliwati watesan panyedhiya nalika nerangake download konten saka internet, nggunakake protokol P2P. Sawetara negara nemtokake watesan penting nalika nyoba ngindhari pembajakan liwat Internet, ngalangi panggunaan protokol jinis iki.

Titik negatif VPN

Temenan, ora kabeh bisa dadi apik yen nggunakake VPN. Iki digandhengake karo seri kekurangan sing rinci ing ngisor iki:

Nyuda kacepetan

Siji-sijine kekurangan sing ditemokake nalika nggunakake layanan VPN yaiku padha ora nyepetake kanthi kacepetan sing padha tinimbang panyedhiya internet, mula gumantung karo layanan sing digunakake, browsing bisa uga luwih alon. Faktor iki, bebarengan karo layanan sing gratis utawa ora, minangka salah sawijining faktor sing kudu dipikirake nalika njupuk VPN.

Apa sing kudu dipikirake nalika njupuk VPN?

VPN

Piranti sing kompatibel

Yen pengin nglindhungi sambungan internet sawayah-wayah, saka omah utawa saka smartphone, kudu eling yen layanan kasebut kompatibel karo piranti seluler lan komputer desktop (Windows, macOS lan Linux) lan piranti streaming video konsumen liyane (Apple TV, Chromecast, Fire TV ...).

Dhaptar putih

Sawetara aplikasi lan situs web bank, ora ndhukung layanan VPNMula, layanan sing kita nyewa kudu ngidini tambahan pangecualian, pangecualian sing ngidini kita nambah aplikasi utawa situs web sing ora nggunakake VPN tanpa dipeksa medhot sambungan layanan kasebut kanthi resiko, mengko bakal lali bali maneh kanggo ngaktifake.

Jumlah piranti

Ing omah wae, ana akeh piranti, yaiku smartphone, tablet, komputer, kothak set ... ndhuwur sing gumantung karo watesan sing ditemtokake dening layanan kasebut, bisa dadi masalah lan ora nawakake perlindungan sing bisa digoleki kabeh kulawarga.

Saka Gadget Aktualidad, disaranake sampeyan maca iki Panemu ProtonVPN, salah sawijining sing paling dihargai kanggo keamanan lan regane dhuwit.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

<--seedtag -->