NotPetya minangka ransomware anyar sing mriksa perusahaan

virus

Akhir-akhir iki, keamanan jaringan dadi bencana nyata, kabeh amarga sawetara elemen malware sing peretas nyebar liwat jaringan lan nggawa departemen IT perusahaan gedhe, pribadi lan publik. Mesthi, Sing anyar diarani NotPetya, lan sanajan dheweke ora asing karo manungsa biasa, sawetara agensi keamanan wis duwe tampilan.

Apa sing nggawe NotPetya beda karo WannaCry? Sing sabenere wis dadi sing dingerteni, lan ati-ati, amarga ing prinsip NotPetya kudu nyebabake kita luwih wedi tinimbang sing ditindakake WannaCry ing jamane.

NotPetya sejatine nggunakake eksploitasi sing padha karo WannaCry sing wis digunakake ing jamane, dadi intine dheweke duwe niyat sing padha lan padha modus operandi. Nanging, ransomware iki umume luwih canggih lan bisa njupuk jaringan perusahaan kanthi cepet, mula bisa dadi ransomware sing bisa uga luwih alus tinimbang WannaCry. Bener manawa dudu sistem infeksi sing disederhanakake lan efektif, nanging luwih angel kanggo ngenthengake gumantung saka kahanane.

Miturut sawetara ahli keamanan, ransomware iki bisa nginfeksi nganti 5.000 komputer sing nyambung menyang organisasi sing padha mung sepuluh menit, banjur urip maneh komputer lan pesen katon nuduhake manawa ransomware wis entuk. Jebule NotPetya fokus kanggo nyebarake infeksi liwat jaringan perusahaan, mesthi fokus ing Instrumen Manajemen Windows lan PSExec, nginfeksi siji-siji kabeh sistem sing nyambung menyang jaringan perusahaan sing padha. Cekakipun, kemunduran liyane kanggo keamanan komputer, sanajan kayane wektu iki dheweke entuk kabar, wiwit NSA wis ngerti babagan ancaman potensial iki sajrone pirang-pirang taun.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

<--seedtag -->