RAMpage, bug kritis sing mengaruhi kabeh Android sing diproduksi sawise 2012

RAMPage

Kayane saiki ora ana perusahaan sing khusus kanggo jagad teknologi sing ora bebas nampilake jinis sistem utawa platform sing gagal. Ing kesempatan khusus iki, kita kudu ngomong babagan kegagalan kritis anyar sing mengaruhi secara harfiah saben telpon Android digawe saka 2012 nganti saiki.

Tanpa mangu-mangu, kita ngadhepi platform sing angel, sing elinga, minangka salah sawijining sing paling akeh digunakake ing saindenging planet iki amarga ana panriman sing nyata, wiwit teka ing pasar, mula akeh pabrik. piranti seluler. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan kerentanan sing dideteksi ing sistem operasi misuwur sing dirancang lan dikembangake dening Google, aku ngajak sampeyan terus karo kita.


RAMpage, kerentanan Android sing mengaruhi jutaan telpon ing saindenging jagad

Ing jeneng saka RAMPage Kegagalan sing gedhe banget kritis katon ing adegan sing, kaya sing wis diandharake, mengaruhi bagean gedhe saka terminal sing saiki isih dienggo sacara praktis saben dina dening jutaan pangguna. Masalah kerentanan iki ora liya yaiku pangguna sing maju bisa nguntungake kesalahan sing ana ngidini ngakses lan ngowahi data pribadi saka pamilik telpon Android liwat modul memori RAM saka piranti kasebut.

Menawa luwih rinci, critakake yen bug RAMpage wis ditemokake dening klompok peneliti sing kalebu wolung anggota sing, kaya sing dituduhake, wis bisa nggawe eksploitasi sing bisa nggunakake kerentanan iki ing LG G4. Kaya sing diandharake ing e. ujar manawa wis diluncurake, jebule ana terminal sing diproduksi wiwit 2012 nganti saiki duweni potensi kesalahan sistem operasi kasebut dhewe, kesalahan sing ora umum saka terminal khusus amarga dudu masalah hardware.

Google saiki kudu ngupayakake solusi kanggo RAMpage saiki

Iki kasunyatane manawa kesalahan iki dudu amarga hardware sing digawe dening pabrikan tartamtu, tegese jutaan terminal secara harfiah kena kesalahan kritis iki. Sampeyan uga bener, amarga kasunyatane amarga kegagalan sistem operasi kasebut dhewe sing dirancang dening Google, bisa didandani kanthi cara sing bisa diprediksi kanthi cepet kanthi ngluncurake nganyari keamanan. Minangka peneliti sing tanggung jawab ngumumake RAMpage menehi komentar:

RAMpage ngilangi isolasi sing paling dhasar ing antarane aplikasi pangguna lan sistem operasi. Nalika aplikasi umume ora duwe idin kanggo maca data saka aplikasi liyane, program jahat bisa nggawe eksploitasi RAMpage kanggo entuk kontrol administratif lan ngrebut rahasia sing disimpen ing piranti kasebut.

gagal

Ora ana laporan yen RAMpage nyebabake kerusakan ing pangguna

Kaya sing dilaporake klompok peneliti sing nemokake bug Android kritis iki, bisa uga RAMpage kudu ditrapake kanthi luwih serius tinimbang biasane kanggo jinis masalah kasebut., kadang, amarga frekuensi. Pangguna sing duwe pengetahuan bisa kompromi sandhi, foto pribadi, e-mail, pesen ing aplikasi lan dokumen sing luwih sensitif sing disimpen ing terminal.

Aku ujar manawa sampeyan kudu ngati-ati banget babagan kerentanan iki amarga, kayane saiki ora ana solusi keamanan sing kasedhiya saka Google sing bisa mungkasi masalah iki. Saiki, kabeh sing dingerteni yaiku peneliti wis menehi informasi babagan perusahaan Amerika lan, muga-muga demi jutaan pangguna, solusi kanggo masalah iki bisa teka kanthi cepet.

Mbok lan minangka bagean positif kita temokake, paling ora kanggo saiki, ora ana laporan manawa ana serangan sing ana ing skenario sing luwih gedhe tinimbang sing ditindakake ing tes demo dening tim peneliti sing wis nemokake RAMpage mula kita ora ngadhepi pelanggaran keamanan sing nyebabake kerusakan ing pangguna.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.