Cara nylametake smartphone nalika wis udan

Banyu Smartphone

Durung suwe, ing salah sawijining dina nalika sampeyan tangi ing swasana ora apik lan kabeh tumindak salah, sampeyan maca warta sing paling penting dina ing ponsel cerdas. Ing sajroning ati-ati, cangkir kopi lunyu saka tanganku, planet-planet kabeh diantrekake kanggo ngrusak dinane, lan ponsel cerdas saya pungkasane kebes ing kopi. Mesthi wae piranti selulerku ora tahan banyu, apa maneh kopi.

Iki bisa kedadeyan karo sapa wae, aku takon marang aku supaya bisa nglipur aku, lan aku ngerti yen kedadeyan sing luwih ala wis kedadeyan, kayata, aku bakal negesake manawa smartphone kasebut mlebu kamar mandhi, yaiku ing mesin cuci utawa kaya sing mbakyu diseret selawase ing laut. Adhiku ora nate bisa pulih Samsung Galaxy S2, nanging yen sampeyan wis bisa nyopot saka banyu saiki, kita bakal mulang kanthi cara sing gampang cara nylametake smartphone nalika wis udan.

Kabeh cara sing bakal dituduhake ing artikel iki cukup migunani, nanging ora bisa dianggep salah. Yen smartphone wis direndhem ing kamar mandhi wis pirang-pirang dina, aku wedi banget yen sampeyan ora kudu tuku sing anyar amarga ora ana cara sing bakal ditampilake sing migunani.

Aja nindakake iki kanthi smartphone udan utawa direndhem

Smartphone teles

  • Yen dipateni, aja uripake, tinggalake kaya saiki.
  • Aja nyoba nutul kabeh tombol utawa tombol.
  • Yen sampeyan dudu ahli, aja miwiti nyopot piranti seluler amarga sing paling gampang yaiku sampeyan bakal mbatalake garansi. Yen sampeyan duwe ilmu lan mikir bisa ngatasi masalah, gampang lan ati-ati banget.
  • Aja goyang, ojo goyang, kanthi cara iki banyu ora bakal metu yen wis tekan pedalaman lan bisa mbebayani piranti kasebut.
  • Aja nggunakake pengering rambut kanggo nyoba garing terminal sampeyan. Iki duwe efek sing ngelawan lan siji-sijine biasane yaiku njupuk banyu utawa cairan sing wis bocor menyang piranti sampeyan menyang wilayah liyane sing durung tekan.
  • Pungkasan, aja ngetrapake panas ing smartphone sampeyan amarga bisa kakehan komponen lan ngrusak. Sampeyan ora bisa ujar manawa sampeyan ora nempatake terminal ing microwave utawa ing mesin pembeku.

Sawetara prekara sing lagi wae dituduhake katon logis, nanging nalika piranti seluler teles, kita nyoba ngrampungake sanalika bisa, kadang njupuk keputusan sing ora logis sing mung nggawe kahanan dadi luwih rumit.

Langkah kapisan kanggo resusitasi piranti seluler sampeyan

Saiki amarga wis ngerti apa sing ora kudu dilakoni, mula kita bakal terus kerja kanggo njaga supaya terminal tetep aman, udan ing njero njaba.

  • Yen smartphone wis nutupi, langsung copot. Uga copot kertu microSD lan kertu SIM.
  • Yen piranti seluler sampeyan ora dipateni, mateni saiki lan lebokake ing posisi vertikal supaya yen ana banyu ing njero, piranti bakal mati lan bisa uga bisa mangkat dhewe
  • Yen smartphone sampeyan ora sithik, copot tutup mburi lan batere saengga ora kena pengaruh cairan sing bebas mlaku ing njero ponsel kita

Baterei

  • Wayahe wis diwiwiti kanggo miwiti langkah-langkah supaya banyu ora mbebayani mbesuk piranti seluler kita. Jupuk selembar kertas utawa andhuk banjur wenehi terminal kanthi tliti. Ati-ati banget supaya aja nganti obah smartphone supaya banyu ora tekan ing wilayah liyane sing durung tekan.
  • Yen smartphone sampeyan wis adus dawa ing bathtub utawa ing mesin cuci, andhuk utawa kain ora bakal nggawe sampeyan luwih becik, mula luwih becik. goleki alat pembersih vakum cilik sing ngidini sampeyan nyedhot cairan kasebut kanthi tliti.
  • Sanajan akeh pangguna sing percaya yen mitos beras kanggo nylametake piranti seluler saka banyu iku salah, nanging ora. Yen sampeyan duwe beras ing omah, lebokake terminal ing kanthong plastik sing kebak sega. Yen sampeyan ora duwe beras, mlayu menyang supermarket pisanan kanggo tuku bungkus. Ninggalake ing kana sawetara jam utawa malah dina utawa rong dina.
  • Yen cairane katon kaya ing usus terminal, bisa uga beras ora bakal nulungi kita akeh. Saiki ana ing pasar tas pangatusan kanggo smartphone. Yen sampeyan duwe ing omah, amarga sampeyan pangguna kanthi ati-ati, lebokake langsung. Yen sampeyan duwe pilihan kanggo tuku kanthi cepet, coba, amarga bisa ngirit sampeyan kudu tuku ponsel anyar.

Sawise ngurus lan ngrusak piranti seluler sampeyan, saiki kudu mriksa manawa kita bisa nyimpen piranti sing larang regane. Priksa manawa wis diuripake lan yen ora, priksa manawa kabeh bisa digunakake kanthi cara sing kurang luwih normal.

Ing paling kesempatan Yen cairan sing tiba lan direndhem ing terminal sampeyan ora "agresif", mesthine sampeyan ora bakal nemoni masalah apa maneh ponsel sampeyan sampurna. Umume terminal sing didol saiki ing pasar bisa tahan kanthi sithik banyu lan bisa uga dicelupake.

Bak mandi kopi sing dialami piranti seluler saya nyebabake noda supaya saya akeh gawean, nanging smartphone bisa digunakake maneh tanpa ana masalah. Mesthi wae, aku kudu tuku sing anyar tas pangatusan lan wong sing ngati-ati regane loro.

Kantong pangatusan

Yen smartphone sampeyan ora bisa digunakake, coba coba ditagih maneh amarga bisa uga sawise sawetara garing garing, wis entek batere. Yen ora mbukak, kita bakal nemoni rong masalah. Sing pertama yaiku batere wis rusak amarga banyu, mula kita kudu tuku sing anyar yen bisa ngekstrak saka terminal.

Yen sawise ngganti batere, yen kita bisa nindakake, piranti seluler isih ora bisa digunakake, saiki wayahe ngaso nganti sepi lan miwiti golek ing smartphone anyar supaya ora bisa dipotong mati maneh. Sampeyan bisa ngupayakake menyang ahli utawa toko perbaikanNanging ing kasus kasebut lan cairan sing ana, biasane ora ana harapan sing bisa dirampungake.

Apa piranti seluler sampeyan wis udan utawa direndhem?. Marang ing papan sing dikatutake kanggo komentar ing kiriman iki lan critakake carane sampeyan bisa resusitasi.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   pucelano ngandika

    Halo, aku nyelehake smartphone Galaxy S4 ing jamban, (ya ing batere) lan kabeh wis kebak banyu. Aku bisa ngrampungake kanthi nyelehake sak meter utawa adoh saka pengering, kanthi panas lan paling sithik sajrone 4 jam, mula aku ora nguripake nganti sesuk