Obat diabetes bisa dadi obat Alzheimer

Alzheimer

Sanajan kayane kabeh ilmuwan ngupayakake, kanthi cara utawa cara liya, kanggo nuntun karierane supaya bisa ngobati kanker, sejatine ana akeh penyakit sing sayangé bisa ngrusak wong liya kayata diabetes.

Ing Universitas Lancaster (Inggris) duwe tim peneliti lengkap sing ngupayakake pangembangan obat-obatan anyar sing bisa ngobati diabetes. Katon lan kaya sing wis dicethakake, nalika ngupayakake pangembangan produk anyar tumrap diabetes tipe 2, dheweke nemokake solusi kasebut bakal ngobati Alzheimer.

otak

Obat iki kanggo ngobati diabetes tipe 2 bisa digunakake kanggo ngobati Alzheimer

Sadurunge 'uncalan lonceng menyang pesawat'utawa prekara sing kaya ngono, critakake, amarga kita ngomong babagan tes laboratorium, sing sejatine mung saiki siji-sijine perkara sing wis diraih yaiku nggawe obat sing bisa mbatalake ilang memori ing tikusKanggo miwiti nyoba karo manungsa, isih ana akeh prekara sing kudu ditindakake, mula supaya produk iki tekan pasar, kita isih bisa mangsuli pirang-pirang taun.

Paling ora sejatine kita sejatine selangkah luwih cedhak kanggo nemokake obat kanggo penyakit kaya Alzheimer, salah sawijining penyakit neurodegeneratif sing, miturut panaliten paling anyar sing ditindakake kanthi cara sing beda-beda, wis saya tambah, utamane ing negara-negara Kulon. Kasunyatan sing penting banget yaiku, nalika ing 2015 ana 48 yuta kasus demensia global, saiki 7.5 yuta kasus liyane didiagnosis saben taun.

Yen dipikirake, ora ngagetne manawa, miturut pejabat kesehatan, Alzheimer wis terdaftar minangka penyebab demensia sing paling umum wiwit, saiki, luwih saka 30 yuta pasien, miturut WHO dhewe, bisa uga tuwuh dadi 53 yuta kasus sing didiagnosis mung 30 taun.

thok

Apa sing diarani Alzheimer lan kepiye kedadeyane?

Miturut ahli, Alzheimer katon amarga ana akumulasi protein amiloid beta lan ora normal ing otak wong. Akumulasi iki nyebabake deformasi kusut neurofibrillary lan plak senile beracun, ana sing pungkasane nyebabake kerusakan serius ing fungsi otak sing bener.

Bali menyang proyek sing digawe dening peneliti ing University of Lancaster, katon manawa diabetes tipe 2 minangka faktor risiko kena Alzheimer, amarga ana gandhengane banget karo perkembangan penyakit kasebut. Iki amarga amarga, ora bisa ngasilake utawa nggunakake insulin gegandhengan langsung karo proses degeneratif ing otak pasien sing umume ing kaloro kahanan kasebut.

tangan

Obat iki bisa nglindhungi otak pasien kanthi cara sing beda-beda

Kaya sing diandharake dening Dhokter Doug Brown, Direktur Riset lan Pengembangan Masyarakat Alzheimer:

Kanthi ora ana perawatan anyar sajrone 15 taun, kita kudu golek cara anyar kanggo nglawan Alzheimer. Penting banget kanggo njelajah manawa obatan sing dikembangake kanggo nambani kahanan liyane bisa nguntungake wong sing ngalami Alzheimer lan demensia liyane. Pendekatan riset iki bisa nggawe luwih cepet supaya obat anyar sing janji kanggo wong sing butuh.

Kanggo nyoba jinis solusi iki, tim peneliti sing tanggung jawab kanggo pangembangan proyek iki nggunakake tikus APP / PS1. Jenis tikus transgenik iki, kita ngomong babagan jinis tikus sing nyebutake gen manungsa sing mutasi sing tanggung jawab kanggo penyakit Alzheimer. Antarane tes sing ditindakake, kudu dielingake yen kewan cilik dianggep obat kanthi kegiyatan «telung agonis»Sapa sing wis nuduhake manawa dheweke duwe kemampuan nglindhungi otak kanthi macem-macem cara: ngapikake pembentukan pembelajaran lan memori, nglindhungi sel saraf, nyuda plak amiloid, nyuda inflamasi kronis lan stres oksidatif, lan nyuda kelenjar sel saraf.

Informasi liyane: Universitas Lancaster


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.